Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος: Όπως τον σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά με 3 χρόνια καθυστέρηση, διπλάσιο κόστος και διόδια!

ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος: Όπως τον σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ,

αλλά με 3 χρόνια καθυστέρηση, διπλάσιο κόστος και διόδια!

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26/7 στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, η ενημέρωση για την σύμβαση του έργου του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, με τους Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να κατακεραυνώνουν τον Κώστα Καραμανλή για τις κυβερνητικές επιλογές. Επιλογές που οδήγησαν, μετά από 3 χρόνια, στον διπλασιασμό του κόστους του έργου στα 140 από 72 εκ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός σύμφωνα με τις μελέτες που κατέθεσε το 2018 ο ΟΑΚ, σε έναν διαγωνισμό με αποτέλεσμα έκπτωσης μόλις 7,1% (!) και προσφυγές υποψηφίων αναδόχων προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών που δεν εκδικάστηκαν ποτέ, αλλά και σε διόδια για όλους τους χρήστες.

Οι Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανέδειξαν μια προς μια τις κυβερνητικές ανακολουθίες και μεθοδεύσεις, την απουσία σαφών δεσμεύσεων για το τμήμα του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων, το ζήτημα του “φαραωνικού” κόμβου του Ξερόκαμπου που αυξάνει υπερβολικά το κόστος, ενώ έθεσαν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την εκτόξευση του κόστους, την τοποθέτηση διοδίων σε δημόσιο έργο, την προσχηματική διαβούλευση για τη χάραξη στα όρια του νόμου Ρεθύμνου, κ.α.

Παράλληλα, απαίτησαν από τον Υπουργό να ζητήσει, τουλάχιστον, συγγνώμη από τους πολίτες της Κρήτης για το αποτέλεσμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες που επί τόσα εκτόξευε περί δήθεν «γονατογραφήματος», «μολυβιάς στον χάρτη», κλπ. Αλλά και για όσα είχε πει ο ίδιος περί δήθεν «ανήκουστης μεθόδου κατασκευής» αναφερόμενος στις τρεις διαφορετικές μεθόδους (ΣΔΙΤ, Δημόσιο Έργο, Μέθοδο Παραχώρησης) που είχε προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεθόδους που και ο ίδιος ακολουθεί σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και μπορεί ο Υπουργός Υποδομών να απέφυγε, κατά πάγια τακτική του, να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα των Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες που κατέχει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κ. Μητσοτάκης, που ενώ μπορούσαν να υλοποιήσουν ένα έργο λαμβάνοντας υπόψιν το συμφέρον των πολλών, επέλεξαν να ικανοποιήσουν τους λίγους και ισχυρούς φίλους τους.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Λασιθίου, Θραψανιώτης Μανόλης, Ηρακλείου, Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος, Χάρης Μαμουλάκης, Ρεθύμνου, Ξανθός Ανδρέας, Χανίων, Πολάκης Παύλος και οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Related posts

Μεγάλη εκρηξη στο σταθμο Λινοπεραμάτων !

admin

Εκτός τουριστικών επιχειρήσεων οι επαγγελματίες της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

admin

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΕ ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment