Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΓΕΜΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΕΜΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

4Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α διοργάνωσε την 4η ημερήσια γιορτή λουλουδιών σε συνδυασμό με την γιορτή της μητέρας, δίδοντας την ευκαιρία, στους δημότες και στους ξένους επισκέπτες, από το πρωί μέχρι το σούρουπο της Κυριακής, να επισκεφτούν τα περίπτερα των εκθετών και να αγοράσουν λουλουδένια δώρα και γλαστρικά είδη προκειμένου να τα δωρίσουν στις μητέρες που είχαν την τιμητική τους.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας μετά την εορτή της Αγίας Φωτεινής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στα Μανωλιανά, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας χαιρετίζοντας τη γιορτή λουλουδιών και τη γιορτή της μητέρας.

«Χρόνια πολλά αρχικά σε όλες τις μητέρες που πρέπει να τις εορτάζουμε 365 μέρες το χρόνο, γιατί μας δίνουν δύναμη και κουράγιο, τις αγαπάμε και μας αγαπάνε και είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα δίπλα μας και στη χαρά μας και στα προβλήματα μας. Εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά με υγεία.

Σε ότι αφορά την 4η γιορτή λουλουδιών, έχει πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Αξίζουν

συγχαρητήρια και στο νέο Πολιτιστικό Σύλλογο και στους εκθέτες . Η Ιεράπετρα έχει πάντα, να αναδείξει χρώματα κι αρώματα κι αυτό οφείλεται στους ωραίους δημότες και στις ωραίες δημότισσες της», μας είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Είναι η 4η γιορτή λουλουδιών με την ευχάριστη συγκυρία να είναι συγχρόνως και η γιορτή της μητέρας. Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε όλους τους επισκέπτες και να τους βοηθήσουμε να διαλέξουν το καλύτερο δώρο για τη μητέρα που γιορτάζει. Ο καλός καιρός έχει βοηθήσει και ο κόσμος από νωρίς έχει κατέβει στο κέντρο της πόλης για τον Κυριακάτικο καφέ του αλλά και για να επισκεφτεί την έκθεση λουλουδιών αγοράζοντας ένα μπουκέτο λουλούδια η ένα γλαστράκι , που θα κάνει δώρο στη μητέρα που γιορτάζει. Θα κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι αργά το απόγευμα καθώς έχουμε ετοιμάσει και δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά που φτιάχνουν μόνα τους όμορφα δωράκια για τις μαμάδες τους» ,μας είπε η γεωπόνος κ Αλεξία Κανακάρη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στην όμορφη αυτή διοργάνωση του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Είναι πάρα πολύ ωραία τα συναισθήματα όλων μας , γιατί συνδυάζεται η γιορτή λουλουδιών με τη γιορτή της μητέρας και είναι ιδανικό δώρο το λουλούδι, το μπουκέτο η το μικρό γλαστράκι που επιλέγουν κυρίως τα παιδιά για να πούνε με χρώματα κι αρώματα χρόνια πολλά στη μητέρα τους», πρόσθεσε η κ Μαρία Δρακάκη.

Εθελόντρια της γιορτής λουλουδιών στο κέντρο της Ιεράπετρας η εκπαιδευτικός κ Γεωργία Λαμπράκη, ανέλαβε να καθοδηγήσει τα παιδάκια να κάνουν τις δικές τους λουλουδένιες δημιουργίες.

«Βοηθάμε στην ουσία τα παιδιά να εκφραστούν, ζωγραφίζοντας η φτιάχνοντας λουλούδια και μπουκέτα με διάφορα υλικά . Δημιουργούν ως μικροί καλλιτέχνες ζωγραφίζοντας λουλούδια και αυτό τους αρέσει πάρα πολύ, γνωρίζοντας ότι αυτό που φτιάχνουν θα το χαρίσουν στη μαμά τους που γιορτάζει» , μας είπε η εκπαιδευτικός κ Γεωργία Λαμπράκη.

Η άνοιξη έφερε την χαρά των λουλουδιών και των αρωμάτων στην Ιεράπετρα, σε έναν θεσμό που γεννήθηκε πριν λίγα χρόνια από το Σύλλογο Ανθοπαραγωγών και στη συνέχεια τη διοργάνωση ανέλαβε ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας. Αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός ευαισθητοποίησης κυρίως που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, που συνδυάζουν τη βόλτα τους σε έναν πρόσφατα αναπλασμένο χώρο – με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας .

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΛΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Κορωνοϊός και υποχρεώσεις αγροτών σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, τράπεζες

admin

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η Α΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment