Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Γεωργαλάκης «Τολμάμε και επενδύουμε στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Διεκδικούμε, εξασφαλίζουμε, προσφέρουμε.»

Γεωργαλάκης «Τολμάμε και επενδύουμε στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Διεκδικούμε, εξασφαλίζουμε, προσφέρουμε.»

Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» μία από τις σημαντικότερες αποστολές του νομικού προσώπου είναι η «πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου».

Σκοπός μας, δεν είναι να υλοποιούμε τυπικά και ψυχρά μόνο τις υποχρεώσεις μας, αλλά αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας να προσφέρουμε ουσιαστικά και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Γεραπετριτών.

Με τις επιλογές μας, δε χρειάζεται πια οι δημότες της Ιεράπετρας να στρέφονται για ψυχαγωγία σε άλλες πόλεις. Κι αυτό γιατί η Ιεράπετρα τους προσφέρει αυτά που επιθυμούν. Με τις επιλογές μας- όπως δείχνει και η άνευ προηγουμένου συμμετοχή των τελευταίων εκδηλώσεων (βλ. Απόκριες 2018, Εκδηλώσεις της Άνοιξης και ΚΥΡΒΕΙΟΣ δρόμος του 2018, Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, Κύρβεια 2018, Χριστούγεννα 2018 κτλ) πετυχαίνουμε όχι μόνο την παραμονή των συμπολιτών μας στην Ιεράπετρα, αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας από όμορους Δήμους με πλείστα οφέλη για την οικονομία της περιοχής, σύμφωνα και με στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Συλλόγου Εμποροβιοτεχνών, των Εμπόρων και του Συλλόγου Καφέ Εστίασης.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι για τις δράσεις αυτές, αλλά και για τη γενικότερη στήριξη του τομέα του πολιτισμού δεν δαπανήθηκαν χρήματα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α έχοντας βαθιά το αίσθημα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης φροντίζει πρωτίστως την ομαλή και ποιοτική λειτουργία των Δομών που εποπτεύει.

Επιπρόσθετα, κάτι που αξίζει να διευκρινιστεί ότι το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ είναι ένα ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο του Δήμου, με προϋπολογισμό που ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, με δικά του εισοδήματα, τα οποία αξιοποιούνται αποκλειστικά σε δράσεις και δομές που σχετίζονται με τον σκοπό ύπαρξης του.

Είναι λογικό για την βελτίωση και αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων στον τόπο μας να χρειάζεται να δαπανηθούν τα αναγκαία χρήματα, κάτι όμως που γίνεται σε όποιον Δήμο φιλοδοξεί να προσφέρει στους πολίτες του.

Σκοπεύουμε να βάζουμε τα δυνατά μας, έτσι ώστε η κάθε εκδήλωση και η κάθε δράση να χαραχθεί ανεξίτηλα στο μυαλό των συμπολιτών μας και να γινόμαστε ολοένα και  καλύτεροι.

Παρόλα αυτά, κι επειδή το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», υποστηρίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας του και προκειμένου να μην υπάρξουν περιθώρια παρερμηνειών ή διαστρεβλώσεων κάνει γνωστά τα κάτωθι:

  1. Στον κωδικό 15.6471.04 με τίτλο «έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων» είχαμε αρχικό προϋπολογισμό 35.000,00€ και με τη 2η τροποποίηση (αρ. απ. 34/2018 ΔΣ) προστέθηκε το ποσό των 15.000,00€. Τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από τον Κωδικό 2212.50 με τίτλο «επιχορηγήσεις για την λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών κ.λ.π». Ο κωδικός αυτός αφορά σε έσοδα που έπρεπε να εισπραχθούν το προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2017. Έτσι, το αντίστοιχο ποσό για τις ανάγκες των προγραμμάτων για το έτος 2017 τις καλύψαμε από τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού μας. Εντέλει, τα χρήματα εισπράχθηκαν το 2018 αφήνοντάς μας το δικαίωμα να επιστρέψουμε τα χρήματα στον τακτικό προϋπολογισμό μας. Στην 4η Τροποποίηση προσθέσαμε το ποσό των 30.725,55€ στον εν λόγω ΚΑΕ και εξοικονομήθηκαν με το ίδιο τρόπο από την 3η Τροποποίηση.
  2. Στην 5η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του έτους 2018 είχαμε προσθέσει το ποσό των 20.000,00€ στον ΚΑΕ 15.6471.01 με τίτλο «έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων» τα οποία εξοικονομήθηκαν από Κ.Α.Ε. του Τακτικού Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου  και όχι από επιχορηγήσεις που αφορούσαν Κοινωνικές Δομές. Πιο συγκεκριμένα, από τους ΚΑΕ που ελήφθησαν τα χρήματα είχαμε ήδη κάνει συμβάσεις με τα ποσά που είχαν ανάγκη οι δομές μας για την εύρυθμη λειτουργία τους και μεταφέρθηκαν τα χρήματα που περίσσεψαν από τις συμβάσεις, όπως και σε άλλους ΚΑΕ του προϋπολογισμού.

Συνοπτικά:

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του έτους 2018 (Απόκριες 2018, Εκδηλώσεις της Άνοιξης και ΚΥΡΒΕΙΟΣ δρόμος του 2018, Κύρβεια 2018, Χριστούγεννα 2018) δεσμεύσαμε συνολικά το ποσό των 99.678,84€ από το οποίο χρησιμοποιήσαμε τελικά το ποσό των 90.201,14€.

Τέλος, τα 25.000,00€, στα οποία έχει γίνει αναφορά δεν αφορούν προϋπολογισμό των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Αφορούν τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις. Υπήρξαν αναθέσεις που είχαν γίνει το 2018 και για τις οποίες υπήρξε η αντίστοιχη δέσμευση πιστώσεων. Επειδή, όμως κάποιες από αυτές έληξαν το 2019 εκ του νόμου έπρεπε να γίνει ανατροπή των αναλήψεων υποχρέωσης και η εκ νέου ανάληψη το έτος που εκδόθηκε το τιμολόγιο και εν προκειμένω στις 07/01/2019.

Ο Πρόεδρος

Εμμανουήλ Γεωργαλάκης

(του Μανούσου και της Στερεής)

Related posts

Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις Κοινότητες της Ιεράπετρας

admin

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

admin

Βούλιαξε η Ιεράπετρα απο κοσμο. Ξεπέρασε η συμμετοχή το στόχο των διοργανωτών που ήταν 10.000 κραυγές αγωνίας για το μέλλον του Νοσοκομείου μας.

admin

Leave a Comment