Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Κυριαζής: «Περιφέρεια και φορείς της Έρευνας βρίσκουν λύσεις και θα προχωρήσει ο κόμβος Καινοτομίας»

Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Κυριαζής: «Περιφέρεια και φορείς της Έρευνας βρίσκουν λύσεις και θα προχωρήσει ο κόμβος Καινοτομίας» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσίαση της δράσης «ερευνώ – καινοτομώ 2021 – 2027» στο Ηράκλειο στην εκδήλωση που οργάνωσαν Περιφέρεια, φορείς και Υπουργείο Ανάπτυξης 

«Ο κόμβος καινοτομίας είναι πρωτοποριακός και θα ανεβάσει πολύ το επίπεδο της έρευνας και της καινοτομίας στην Κρήτη, είμαστε θετικοί σε μια τέτοια προοπτική», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής. 

Ο κυβερνητικός παράγοντας επεσήμανε την μεθοδευμένη προσπάθεια της περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας πως «εδώ στην Κρήτη όλοι οι φορείς της έρευνας και η Περιφέρεια έχουν κατορθώσει να βρούνε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, ώστε να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούμε να δούμε πώς θα εξευρεθεί η χρηματοδότηση για να προχωρήσει αυτό το έργο», δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την δράση «ερευνώ – καινοτομώ 2021 – 2027». 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε την αξία και την σημασία που έχει για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης η δημιουργία του Κόμβου Καινοτομίας, αίτημα που έχει διατυπωθεί επίσημα από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει υποστηριχθεί με συγκροτημένο τρόπο.   

«Το τελευταίο διάστημα με τη λειτουργία του Παρατηρητήριου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, αλλά και μέσα από τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές, οι οποίες αποσκοπούν στο να κάνουμε μεγάλα άλματα. Να προχωράμε μπροστά, μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας, τον εντοπισμό των μοναδικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειάς μας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κρήτης και των φορέων της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία καθώς και τα Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης, την επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς για τον κοινό βηματισμό που φέρνει αποτελέσματα για την Κρήτη. 

Η εκδήλωση έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οργανώθηκε από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027». 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος «ερευνώ – καινοτομώ» που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και είναι ύψους 300 εκ. ευρώ και σκοπός της είναι να φέρει κοντά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια, όπως επεσήμανε ο κ. Κυριαζής, σημειώνοντας πως «θέλουμε τα επιτεύγματα των ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων να μετουσιωθούν και να εφαρμοστούν, από την κοινωνία και την οικονομία». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδεράκης επεσήμανε πως τόσο η χθεσινή εκδήλωση του Ηρακλείου όσο και η αποψινή των Χανίων, «θα δώσουν την ευκαιρία στους ερευνητές αλλά και στις επιχειρήσεις να διατυπώσουν ερωτήματα, προτάσεις, κάτι που είναι σημαντικό και για τυχόν διορθώσεις της πρόσκλησης που θα βγει. Είναι πολύ σημαντική η παρουσίαση του προγράμματος και γίνεται περισσότερο σημαντική γιατί είναι στην καρδιά των πρώτων προσπαθειών της περιφέρειας Κρήτης, για τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, που είναι η βασική μας στρατηγική επιδίωξη για την Κρήτη του επόμενης δεκαετίας».

ΒΙΝΤΕΟ 

Related posts

Απεργία ΠΝΟ: Πιθανή η παράτασή της και ο αποκλεισμός των νησιών για όλη την εβδομάδα

admin

Νέος σεισμός στην Κρήτη – 4.3 ρίχτερ

admin

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment