Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Δεν θα πληρώνουν εισφορές οι συνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει πως δεν θα πληρώνουν εισφορές ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι με αγροτικό κλήρο και εισόδημα έως 10.000 ευρώ για την αγροτική τους αυτή δραστηριότητα, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 και η’ αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, «η βουλευτής έχει δίκιο. Υπήρχε παράλειψη νόμου, που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα, λόγω και της ιδιαιτερότητας της αγροτικής παραγωγής του μικρού κλήρου».

Ο υπουργός Εργασίας οποίος με την κα Σακοράφα ότι δεν μπορεί κάποιος με ένα μικρό εισόδημα 2-3 χιλιάδων ευρώ να πληρώνει 1.400 ευρώ για εισφορές

Τέλος προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης -εντός του Μαίου- με την οποία «αλλάζουμε το όριο και από το 0 ευρώ, θα πάμε στα 10.000 ευρώ», όπως ανέφερε.

Μπίκας Αλέξανδρος

Related posts

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

admin

10 επιπλέον εκ. Ευρώ στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που υλοποιεί η Περιφερεια Κρήτης που υλοποιεί η Περιφερεια Κρήτης

admin

«Άρνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για παράταση των δασικών χαρτών».

admin

Leave a Comment