Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ

 Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ Αργ. Πανταζής, υποστηρίζοντας ότι  για άλλη μια φορά  ο  δήμαρχος κ  Θ. Καλαντζάκης και η παράταξη του,  παραμένει θεατής των εξελίξεων για τον ΒΟΑΚ.

«Θεατής των εξελίξεων παραμένει για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ιεράπετρας και οι ,συνεργάτες του, για σοβαρά θέματα τα οποία  χρονίζουν και αφορούν την ανάπτυξηστην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Στο χρονοντούλαπο έβαλε κατά πως φαίνεται η δημοτική αρχή το θέμα των σχολών και των  τμημάτων που είχαν ανακοινωθεί με ΦΕΚ από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν έδρα την Ιεράπετρα. Εως και σήμερα δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη αντίδραση από την δημοτική αρχή  στις δημόσιες αναφορές του ίδιου του αρμοδίου Υφυπουργού παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου για την οριστική απένταξη από τον χάρτη των πανεπιστημιακών  τμημάτων στο Λασίθι. Αναφορές που θίγουν όσο ποτέ τα συμφέροντα και την ανάπτυξη της Ιεράπετρας.

 Κάτι αντίστοιχο  συμβαίνει και με το θέμα του ΒΟΑΚ με την δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει την σημερινή κατάσταση σε επίπεδο επισκέψεων επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και μόνο όταν το θέμα είναι στηνεπικαιρότητα. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας στην Κρήτη, δήμοι της ανατολικής Κρήτης άρχισαν ήδη τον χορό των αντιδράσεων, μιας και για άλλη μια φορά το Λασίθι και η Ιεράπετρα μένουν οριστικά εκτός προτεραιότητας παρότι  υπάρχουν ώριμες μελέτες. Ως δημοτική παράταξη  είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας και στις 08/09/20 ενημερώσαμε για αυτό την δημοτική αρχή με επιστολή- δελτίο τύπου που είχε ως θέμα  <<ΒΟΑΚ, εκτός προγραμματισμού το Λασίθι και η Ιεράπετρα>>.

  Σήμερα επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι ανησυχίες μας. Σε πλήρη  αντίθεση  έρχονται   όλα όσα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε κατά την επίσκεψη του,  με πλήρες χρονοδιάγραμμα και τρόπο υλοποίησης και χρηματοδότησης  για την ολοκλήρωση  του έργου στις άλλες τρεις Περιφερειακές ενότητες του νησιού αφήνοντας το Λασίθι σε δεύτερη μοίρα . Άλλος ένας σημαντικός λόγος των οργανωμένων αντιδράσεων των  δήμων και των φορέων είναι τα διόδια που προβλέπονται και θίγουν περισσότερο  τα συμφέροντα των ακριτικών Περιφερειακών Ενοτήτων (Χανίων, Λασιθίου) και των δήμων  τους, ιδιαίτερα του δήμου Ιεράπετρας που δεν διαθέτει άλλους τρόπους εισόδου (λιμάνι -αεροδρόμιο) όπου για να επισκεφθεί κάποιος των δήμο μας ενδέχεται να περνάει από τρεις σταθμούς διοδίων. Τεράστιο αναμένεται να είναι το κόστος με την επιβάρυνση των διοδίων σε ετήσια βάση, στις μεταφορές των αγροτικών προϊόντων που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε παραγωγός για να μεταφέρει την παραγωγή του στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού», αναφέρει ο κ Πανταζής.

 Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ χαιρετίζει τις  προσπάθειες των όμορων δήμων που διαχρονικά έχουν προχωρήσει σε  στοχευμένες παρεμβάσεις, παράλληλα υπενθυμίζει στον δήμαρχο Ιεράπετρας ότι ο  ΒΟΑΚ δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και εγωισμούς  αλλά για γόνιμες  συνεργασίες που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει από την δημοτική αρχή Καλαντζάκη.

«Άντί να πάρει πρωτοβουλίες ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου Δήμου του Λασιθίου, ακολουθεί μια τακτική που δεν αρμόζει στα συμφέροντα της Ιεράπετρας  και κατ’ επέκταση όλης της Περιφερειακής ενότητας. Θεωρούμε ότι το θέμα  προσεγγίζεται με περίσσια προχειρότητα από την δημοτική αρχή και χωρίς να  ασκείται η απαραίτητη πίεση στους ανωτέρους Κυβερνητικούς κύκλους, έτσι ώστε  να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την κατασκευή του ΒΟΆΚ στο Λασίθι. Πρέπει άμεσα να  οριστικοποιηθούν οι μελέτες, να ληφθούν υπόψιν οι αναφορές στο ΣτΕ και το έργο  να μπει σε τροχιά υλοποίησης όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη.

 Πρέπει επιτέλους η δημοτική αρχή να αντιληφθεί έστω και μετά από επτά χρόνια στην διοίκηση του δήμου  την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα, το Λασίθι να ενταχθεί χωρίς εξαιρέσεις στον συνολικό σχεδιασμό αυτού του μεγαλεπήβολου και αναγκαίου για τον δήμο μας έργου», αναφέρει  για τη δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» ο επικεφαλής κ Αργύρης Πανταζής.

«ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΑΡΧΗ   ΤΟ   ΘΕΜΑ   ΤΟΥ   ΒΟΑΚ   ΚΑΙ   ΤΟΥ   ΝΟΑΚ   ΕΙΝΑΙ   ΥΨΙΣΤΗΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ» , απαντά η παράταξη του κ Καλαντζάκη.

Η   Δημοτική παράταξη «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες ότι για την Δημοτική Αρχή το θέμα του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ είναι ύψιστης προτεραιότητας.

«Πραγματικά μας προκαλεί  κατάπληξη η επιστολή που  δημοσιεύεται   στα Τοπικά Μέσα   Μαζικής   Ενημέρωσης   από   επικεφαλής   Δημοτικής   Παράταξης.   Για   άλλη   μια   φορά διαπιστώνουμε με θλίψη την προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός μείζονος σημασίας θέματος για την Ιεράπετρα και το Λασίθι γενικότερα, όπως είναι η κατασκευή του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ.

Σε   όλο   το   προηγούμενο   χρονικό   διάστημα   ο   Δήμαρχος   Ιεράπετρας   είχε   πολλάκις  είτε επικοινωνήσει   μέσω   τηλεδιασκέψεων   είτε   είχε   συναντηθεί   δια   ζώσης   τόσο   με   τον   Οργανισμό Ανάπτυξης   Κρήτης,   με   την   Περιφέρεια,   με   το   Τεχνικό   Επιμελητήριο   και   με   τους   υπόλοιπους Δημάρχους του  νομού   Λασιθίου,  όσο και με  τον   Υπουργό   Υποδομών και Μεταφορών, κ.   Κώστα Καραμανλή,   με   τον   Υφυπουργό,   κ.   Ιωάννη   Κεφαλογιάννη   και   με   τον   Κυβερνητικό   Βουλευτή,   κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να προωθήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Διότι πρέπει να γνωρίζετε οτι   σε καίρια ζητήματα είναι αναγκαίο να υπάρχουν κινήσεις εξωστρέφειας και πρωτοβουλιών  και όχι απλή παρατήρηση των πολιτικών εξελίξεων και στείρας κριτικής και αντιπαράθεσης, όπως κάνουν ορισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την έλευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά και τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη για τον ΒΟΑΚ- στην παρουσίαση του οποίου ήταν παρών   και   ο   επικεφαλής   μας-   ο   Δήμαρχος   Ιεράπετρας  ξεκίνησε   τάχιστα   και   άμεσα   έναν   κύκλο  επαφών τόσο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και με τον με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Γεώργιο Αγαπάκη, για την ολοκλήρωση των μελετών του τμήματος του οδικού δικτύου από τη Γέφυρα Φρουζή έως την παράκαμψη της Παχιάς Άμμου και  από  το  Καλό Χωριό έως τη  Γέφυρα  Φρουζή,  που είναι στο   τελευταίο στάδιο  και την  άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής τους. Οι επαφές του αυτές συνεχίζονται με την σημερινή μετάβασή

του   στην   Αθήνα,   όπου   θα   έχει   συναντήσεις   με   παράγοντες   στο   Υπουργείο   Μεταφορών   και Υποδομών,   ώστε   να   ενημερωθεί   πληρέστερα   για   τον   σχεδιασμό   την   κυβέρνησης,   το   σχετικό χρονοδιάγραμμα και την χρηματοδοτική ένταξη των ανωτέρω οδικών έργων.

Ακολούθως,   αφού   τα   νέα   στοιχεία   αξιολογηθούν   καταλλήλως,   θα   παρουσιαστούν   στο Δημοτικό   Συμβούλιο,   ώστε   να   ενημερωθούν   με   εγκυρότητα   και   σαφήνεια   όλοι   οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η Δημοτική μας Παράταξη και ο επικεφαλής μας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, τάσσεται πάντα υπέρ του γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, συνεργαζόμενος με όλες τις Κυβερνήσεις-οι οποίες έχουν την τελική ευθύνη των αποφάσεων- και με όλα τα κόμματα, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον   καλύτερο   δυνατό   τρόπο   τα   συμφέροντα   του   Δήμου   της   Ιεράπετρας   και   να   επιτύχει   τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του Δήμου μας, όσο και του νομού Λασιθίου», απάντησε προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης η Δημοτική παράταξη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία»  με επικεφαλής το Δήμαρχο κ Θεοδόση Καλαντζάκη.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συμπληρωματική χρηματοδότηση και δεύτερη κατανομή voucher.

admin

ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗ “FRUIT LOGISTICA” ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Περιφερειακό Διευθυντή και με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λασιθίου

admin

Leave a Comment