Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ιεράπετρας και Σητείας, μετά από τη διαβούλευση που έκαναν και  με   τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της Κρήτης με  πρώτο απ΄ όλους τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου , αποφάσισαν να διακόψουν κάθε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σταύρο Αραχωβίτη.

 Θεωρούν ότι ο νέος υπουργός του ΥΠΑΑΤ, κ Σταύρος Αραχωβίτης  έχει δείξει μεγάλη αδιαφορία, στο αίτημα που έχουν καταθέσει για να κλειστεί ένα ραντεβού μαζί του , ώστε να μπορέσουν να πάρουν απαντήσεις από τον ίδιο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τους απασχολούν.

«Όταν ανέλαβε πρόσφατα το  ΥΠΑΑΤ είπαμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να είχε κάνει ο κ Τσίπρας, καθώς είχαμε δεινοπαθήσει από τα καψώνια που μας έκανε ο κ Αποστόλου τον οποίο και διαδέχτηκε. Δυστυχώς όμως πριν περάσουν 2,5 μήνες με την αδιαφορία που έχει δείξει  στην επίλυση των προβλημάτων μας , αισθανόμαστε ότι μας έχει απαξιώσει κι εκείνος, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργος Τσιφετάκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Τον τελευταίο καιρό δεν μας απαντούν από τη γραμματεία του ΥΠΑΑΤ ούτε οι γραμματείς του Υπουργείου. Έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα με τις υποδομές, στον τομέα της άρδευσης και με τις αθρόες ελληνοποιήσεις των κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας, που εισάγονται από τις τρίτες χώρες χαμηλού κόστους καλλιέργειας. Εκκρεμεί η υπόσχεση που μας έδωσε  ο κ Αποστόλου, για την έναρξη της εκπαίδευσης των αγροτών στην αντιμετώπιση της Tuta Absoluta και  της ένταξης του κόστους της καταπολέμησης της στο πρόγραμμα ‘’Κομφούζιο’’ όπως έχει γίνει με τα πυρηνόκαρπα. Ενώ έχουμε και ένα σωρό άλλα προβλήματα, δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις για το τι πρέπει να κάνουμε», μας είπε μεταξύ άλλων η κ πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Κατερίνα Τσικαλουδάκη.

Οι αγρότες του Νομού Λασιθίου δεν θα ξαναζητήσουν ραντεβού με τον κ Αραχωβίτη,  προτίθενται όμως,   να έρθουν σε επαφή με τον ίδιο ή άλλο στέλεχος του ΥΠΑΑΤ, μόνο μέσω του περιφερειάρχη Κρήτης. Έχουν σκοπό να εξουσιοδοτήσουν τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη , να αναφερθεί  στα προβλήματα  τους και εφόσον ο ίδιος βοηθήσει, θα δεχτούν να πάρουν μέρος σε  συζήτηση με τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με την προϋπόθεση,  εκείνος  να θελήσει να ταξιδέψει  μέχρι το Ηράκλειο.

 Με την αδιάφορη στάση του, το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει βάλει απέναντι του ενα μεγάλο τμήμα  από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, τη στιγμή μάλιστα που  το αγροτικό εισόδημα από την παραγωγή και την πώληση του ελαιολάδου, την τελευταία τριετία, έχει μειωθεί γύρω στο 50% , ο κλάδος των κηπευτικών καταγράφει ζημιές τα τρια τελευταία χρόνια λόγω χαμηλών τιμών και  ενώ όλα τα καυτά  θέματα,  των Κρητικών παραγωγών έχουν τεθεί κατ΄ επανάληψη και από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νησιού στο ΥΠΑΑΤ, καμία σοβαρή λύση δεν έχει δοθεί , παρά μόνο η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων λίγες μέρες νωρίτερα στα μέσα του Δεκέμβρη. Αυτό όμως δε θα λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης δυστυχώς.

Related posts

΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’(Γεραπετρίτικο καρναβάλι)

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΣΠΕΙΡΕΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

admin

Με αυτό το σκεπτικό συγκρότησε τη νέα κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Leave a Comment