Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΥΟ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Στις 23 Ιουλίου ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών που έκανε με τροχόσπιτο τις διακοπές του στην Κρήτη, ενώ έμπαινε απο τη δυτική είσοδο της Ψαρής Φοράδας στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό , το όχημα τους τυλίχτηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να πάρουν οτιδήποτε απο τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα χρήματα τους.
Έμειναν δηλαδή μόνο με τα μαγιό και τις παντόφλες τους σε έναν ξένο αλλά φιλόξενο τόπο.
Οι κάτοικοι της Ψαρής Φοράδας έσπευσαν μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να σβήσουν τη φωτιά , αλλά δεν τα κατάφεραν, φρόντισαν όμως να αγκαλιάσουν και να παρηγορήσουν τους δυο Ιταλούς επισκέπτες, τους πρόσφεραν τροφή και νερό, τους έδωσαν ρούχα και ένα δωμάτιο να μείνουν, ενώ φρόντισαν να συγκεντρώσουν απο εσωτερικό έρανο που έκαναν 350 ευρώ, τα οποία έδωσαν στους άτυχους τουρίστες, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν απο το Ηράκλειο στον Πειραιά και απο εκεί στην Ανκόνα.
Οι δυο ξένοι φτάνοντας στην πατρίδα τους, αισθάνθηκαν την ανάγκη και την υποχρέωση, να μιλήσουν στον Ιταλικό Τύπο για το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων, για την Κρητική φιλοξενία και τη μικρή κοινωνία της Ψαρής Φοράδας(Σιδωνίας), που στάθηκε με τόση ανθρωπιά και αγάπη στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους και τους βοήθησε να ξεπεράσουν ανώδυνα στην περιπέτεια τους.
Η Ντανιέλα Κασίνα (ντυμένη με άσπρο) και ο Μιρκό Σίντι, φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των ανθρώπων της Ψαρής Φοράδας που τους βοήθησαν να ξεπεράσουν το σοκ της ολοσχερούς καταστροφής του τροχόσπιτου τους. «Οι Έλληνες δεν έχουν πολλά, αλλά τα λίγα που έχουν δεν διστάζουν να τα μοιραστούν με εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση » είπαν στην Εφημερίδα la Stampa, με τα μάτια γεμάτα ευγνωμοσύνη, η Daniela Cassina δασκάλα της γιόγκα απο τη Βαλένθια και ο Mirco Cinti, έμπορος απο την πόλη Βαρέζε.
Για μια στιγμή σκέφτηκαν ότι είχαν χάσει τα πάντα, βλέποντας το τροχόσπιτο τους να καίγεται, αλλά σύντομα βρήκαν πολλά περισσότερα, χάρη στη γενναιοδωρία ενός λαού που όχι μόνο συγκέντρωσε 350 ευρώ για να τους επαναφέρει στην πατρίδα τους, αλλά τους έκανε επίσης να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους. Η Ντανιέλα και ο Μίρκο, 64 και 63 ετών, είχαν έρθει ξανά στην Ελλάδα. Αγαπούν να ανακαλύπτουν τη χώρα μας κινούμενοι με τροχόσπιτο, κατά μήκος των ορεινών δρόμων που κατεβαίνουν στη θάλασσα. 
Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι άνθρωποι της Ψαρής Φοράδας( Sidonia), το παραθαλάσσιο χωριό όπου το ζευγάρι δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, έχουν μείνει στο μυαλό των δυο Θταλών τουριστών .
“Ο Κώστας Χριστάκης, (πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου) – συνέχισε η Ντανιέλα και ο Μίρκο – “μας φιλοξένησαν εκείνη τη βραδιά και μας παρέδωσε τα χρήματα που συγκέντρωσε απο τους κατοίκους του χωριού μέσα σε ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, χάρη σε αυτό το θαυμάσιο λαό, ξεκινήσαμε και πάλι για την Αθήνα και, μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στην Ιταλική πρεσβεία, φτάσαμε στην Ανκόνα ».

Related posts

Καίγονται και σφυρίζουν αδιάφορα

admin

Παγκόσμιο τουρνουά Αντιπτέρισης (Badminton) στα Χανιά με 300 αθλητές

admin

Νέο μισθολόγιο για τους Αιρετούς

admin

Leave a Comment