Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟ

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ.  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά το έργο «Διερεύνηση Δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα στην Παχιά Άμμο», συνολικού προϋπολογισμού 16.182,00€.

Η μελέτη περιγράφει τρεις εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού Λιμένα και μαρίνας στην Παχιά Άμμο, ενώ θα ακολουθήσει και η οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων και να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα  προοπτική, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Παχιάς Άμμου.

«Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας είναι η αναβάθμιση όλων των λιμενικών καταφυγίων του Δήμου Ιεράπετρας. Ειδικά, για το αλιευτικό καταφύγιο στην Παχιά Άμμο, μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και θα πραγματοποιηθούν, επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξή του. Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε οριστικές λύσεις σε προβλήματα, όπως είναι η μεταφορά των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω των ρευμάτων και η συγκέντρωσή τους στη λεκάνη της Παχιάς Άμμου, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί, εκτός από την παρούσα, η εκπόνηση σειράς μελετών μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακτομηχανική, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας υποδομών κ.α.), έτσι ώστε μέσα από την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων να επιτύχουμε την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να καταστήσουμε το Λιμάνι της Παχιάς Άμμου κέντρο των θαλάσσιων μεταφορών με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη περιοχή.

Με σταθερά βήματα και προγραμματισμό προχωράμε  σε έργα ουσίας (υδατοδρόμιο, ύφαλος- κυματοθραύστης, καταδυτικό πάρκο, μάστερ-πλαν) στοχεύοντας στη βελτίωση της ζωής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους συμπολίτες μας», δήλωσε σχετικά πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ Γιώργος Ασπραδάκης(πολιτικός Μηχανικός).

Related posts

Βράβευση εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας ● Καλαντζάκης “Πάντα δίπλα σας καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη

admin

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

admin

Leave a Comment