Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

Δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μπορούν πλέον να έχουν χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται στις «Λευκές Περιοχές» του Δήμου Ιεράπετρας, που είχαν  τα τελευταία χρόνια προβληματική λήψη τηλεοπτικού σήματος.

Πολλά από τα χωριά στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά και ημιορεινά διαμερίσματα του Δήμου Ιεράπετρας , μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να έχουν ελεύθερα το τηλεοπτικό σήμα των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών  σταθμών και τα παράπονα ήταν πάρα πολλά με αποδέκτη κυρίως το Δήμο Ιεράπετρας και τους τεχνίτες ηλεκτρονικούς εγκαταστάτες κεραιών τηλεόρασης.

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης άνοιξε πριν μερικές μέρες την πλατφόρμα για την δράση «Λευκές Περιοχές» έπειτα από την υπογραφή κοινής υπουργικής  απόφασης για εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης  στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας,  και αυτό αποφασίστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

 Από τις πρώτες κιόλας  μέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας για την δράση «Λευκές Περιοχές», εκατοντάδες συνδημότες  έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και  να υποβάλουν  αίτηση διαδικτυακά η μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν τηλεοπτική κάλυψη με μια μόνο κίνηση χωρίς κόπο, ενώ τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται για διάστημα οκτώ ετών χωρίς καμία επιβάρυνση», μας εξήγησε ο συνταξιούχος ηλεκτρονικός και τέως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Μανόλης Παπαδάκης.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για την δράση «Λευκές Περιοχές» που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έπειτα από την υπογραφή κοινής υπουργικής  απόφασης για «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

                                                         ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι «Λευκές Περιοχές» χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να πάρουν δωρεάν τον εξοπλισμό και να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα των δικτύων εθνικής εμβέλειας είναι απλή και τα βήματα εύκολα.

 Οι δικαιούχοι  που φτάνουν τις 160.869 νοικοκυριών σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Στο white-areas.gov.gr υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να δούνε αν ανήκουν στις «Λευκές Περιοχές» σε όλη την χώρα ανά δημοτική ενότητα.

Όσοι αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ,  για τα επόμενα οκτώ χρόνια,  θα συνεχίσουν να βλέπουν κανονικά και όλα τα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα , ενώ δεν θα έχουν παρεμβολές το καλοκαίρι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βόρειας Αφρικής.

                                                        ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Δέχθηκε πυρά το κονβόι των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

admin

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Οι αυξήσεις των τιμών εξασφάλισαν αξία ρεκόρ των εξαγωγών στα φρούτα και λαχανικά το 2022

admin

Leave a Comment