Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε στους καθηγητές και τις καθηγήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις , τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία τους είναι Ενωτική και Αγωνιστική και ότι η συμμετοχή στις  εκλογές της ΕΛΜΕ  είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Οι εκλογές θα γίνουν όπως πάντα στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

«Τρεις  μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιδρούν στη σωρεία   αντιεκπαιδευτικών,   ταξικών   και   αναχρονιστικών   πολιτικών   που   εδώ   και   2   χρόνια εφαρμόζει η κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ.  Η ανεπαρκής διαχείριση της πανδημίας και στα σχολεία και η απόρριψη όλων των σχετικών μέτρων που πρότεινε η εκπαιδευτική κοινότητα (μείωση μαθητών/τριών ανά τμήμα, διορισμοί προσωπικού καθαριότητας, διενέργεια δωρεάν τεστ κλπ), έχουν καταστήσει τα σχολεία κέντρα διασποράς του κορονοϊού σε βάρος της υγείας της κοινότητας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ν Λασιθίου.

Ο Σεπτέμβρης  του  2021   βρήκε  τη Μέση Εκπαίδευση  σε  ένα εντελώς  διαφορετικό  σκηνικό!

 «Με την  ψήφιση του νόμου   για   την   «αναβάθμιση»   του   σχολείου,   το  ΥΠΑΙΘ  οικοδομεί   ένα   σχολείο   από   το   οποίο εξοβελίζονται πλήρως η  δημοκρατία  και   η   αξιοκρατία,   η  συλλογικότητα,  η   συμμετοχή και η συνεργασία,   το   παιδαγωγικό   πλαίσιο   και   αρχές,   και   υποκαθίστανται   από   συγκεκαλυμμένες πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, γραφειοκρατία και συγκεντρωτισμό μέσα από έναν εσμό μονοπρόσωπων   οργάνων   τα   οποία   αλληλοεπιλέγονται,   αλληλοαξιολογούνται   και αλληλομοριοδοτούνται, με υποκειμενικά ή και ανύπαρκτα ακόμα κριτήρια. Έτσι πάμε βήμα προς βήμα   σε   ένα   σχολείο   διαφορετικών   ταχυτήτων,   σε   ένα  εκπαιδευτικό   σύστημα   που   οξύνει   τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των πιο αδύναμων μαθητών και μαθητριών. Ουσιαστικά έχουμε την κατάργηση του νόμου 1566 αφού η δημοκρατία στο σχολείο μέσα από τον κομβικό έως τώρα ρόλο   του   συλλόγου   διδασκόντων/διδασκουσών   είναι   πλέον   ανύπαρκτη», προσθέτουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λασιθίου.

Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι  πλέον με το νέο σύστημα ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου δεν υφίσταται ως το κυρίαρχο όργανο της σχολικής μονάδας.  

«Ο   σύλλογος διδασκόντων/ διδασκουσών επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον ως το κυρίαρχο όργανο. Η   πολυδιαφημισμένη   αξιολόγηση   των   εκπαιδευτικών   –που   ψηφίστηκε   το   καλοκαίρι-   και απορρίφθηκε με τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, δεν είναι παρά μια   απερίγραπτη   επιπλέον   γραφειοκρατική   διαδικασία,   που   αποπροσανατολίζει   από   τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και δείχνει ως μόνιμους υπεύθυνους γι’ αυτά τους εκπαιδευτικούς.  Το   Υπουργείο   Παιδείας   μπροστά   στην   επιτυχία   της   απεργίας-αποχής   ασκεί εκπαιδευτική πολιτική μέσω της δικαστικής οδού, και βάλλει ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Ο   δε  αντεργατικός   νόμος   Χατζηδάκη   θεωρεί   τις   εκλογικές   διαδικασίες   για   την   ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων πολυτέλεια και με περισσή αυστηρότητα εξαναγκάζει τα μέλη του σωματείου να προσέλθουν στις κάλπες εκτός του ωραρίου λειτουργίας διαμηνύοντας πως η εκλογική πράξη και ο συνδικαλισμός είναι αχρείαστα και παράταιρα ζητήματα εκτός εργασίας. Δεν θα τους περάσει!

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, συμπεριληπτική, δημοκρατική  εκπαίδευση όλων των παιδιών. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. 

Related posts

Εγκαίνια 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

admin

ΝΕΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Ζημιά στον αγωγό του Θραψανού λόγω του σεισμού

admin

Leave a Comment