Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 19  ΙΟΥΛΙΟΥ.

 

Οι πρώτες υποψηφιότητες. 

Γυρίζει σελίδα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος  Φυτικής παραγωγής Ιεράπετρας, καθώς στη Γενική του Συνέλευση το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αποφασίστηκε  με συντριπτική πλειοψηφία,  να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη  ενός ανανεωμένου   ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Την κρίσιμη Γενική του Συνέλευση για το μέλλον του  τοπικού Αγροτικού Συνδικαλιστικού κινήματος, είχε ορίσει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με την ελπίδα ότι η προσέλευση των αγροτών θα ήταν πολύ μεγάλη ώστε να έχει απαρτία.

Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις ενδοαγροτικές κόντρες και διενέξεις που είχαν προηγηθεί και  είχαν  απομακρύνει τους αγρότες από το Σύλλογο τους, η δουλειά και η προσπάθεια που είχε κάνει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιάννη Αγγελάκη, έφερε ξανά τον αγροτικό κόσμο κοντά στον συνδικαλιστικό του φορέα και η γενική συνέλευση έγινε κανονικά αφού υπήρχε καθαρή και άνετη απαρτία.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και διάσπασης που απομάκρυνε μεγάλο αριθμό αγροτών από τις δραστηριότητες και τις συγκεντρώσεις του, επιχειρεί τωρα, να συνενώσει όλες του  τις δυνάμεις, στοχεύοντας στην ενότητα και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των χιλιάδων αγροτών που οξύνονται χρόνο με το χρόνο, έχοντας μια ισχυρή παρουσία και μια δυνατή φωνή που θα ακούγεται από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Το να είμαστε διασπασμένοι και να ακολουθεί ο καθένας το δικό του δρόμο δε μας οδηγεί πουθενά.

Θέλουμε να έρθουν κοντά στον Αγροτικό Σύλλογο όλοι όσοι μέχρι τώρα είχαν αποστασιοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας , να αφήσουμε πίσω και να ξεχάσουμε τις πικρίες μας από το παρελθόν, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα του αγροτικού χώρου που παραμένουν άλυτα και να εκλέξουμε στις εκλογές που θα ακολουθήσουν ένα ισχυρό καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει μια ενιαία φωνή και θα ακολουθεί τη γραμμή που θα αποφασίζεται με δημοκρατικές διαδικασίες στις συνεδριάσεις της διοίκησης , που θα πρέπει να τη σεβαστούμε όλοι μας είτε μας αρέσει είτε όχι», μας είπε ο πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Αγγελάκης, που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβάλει την ηρεμία στον Αγροτικό Σύλλογο, ώστε να βρεθούν  νέοι αλλά  και άφθαρτοι αγρότες, που θα δηλώσουν την υποψηφιότητα τους μέχρι την ημέρα των εκλογών.

«Ο κατάλογος των δηλώσεων για τις υποψηφιότητες  έχει ανοίξει και ο πρώτος που έχει κάνει την αίτηση του για να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα ακολουθήσουν είναι ο Κώστας Χειλάς από την Οργάνωση Παραγωγών Κάμιρος. Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι  αγρότες, που είναι θέμα χρόνου να εκδηλώσουν και δημόσια την πρόθεση τους, να είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν γιατί έχουμε πολλά θέματα που πρέπει να προωθήσουμε . Είναι ο βάρβαρη φορολόγηση που μας έχει καθηλώσει, το ασφαλιστικό που αποτελεί μια δεύτερη φορολογία, η κατάργηση του  τέλους επιτηδεύματος, το μεταφορικό ισοδύναμο, και κυρίως το θέμα της δίκαιης κατανομής του κονδυλίου της αποζημίωσης από τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στο αγροτικό εισόδημα το πακέτο των περιορισμών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού», πρόσθεσε ο Γιάννης Αγγελάκης.

Εκτός από τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών οι  που θα γίνουν στην πόλη της Ιεράπετρας στις 19 Ιουλίου οι αγρότες της περιοχής  αποφάσισαν στη  Γενική τους Συνέλευση και την εφορευτική τους επιτροπή την οποία αποτελούν οι : Βαλάντης Παπαχατζάκης, Μιχάλης Ζουράρης και Καπαράκης Αντρέας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας, έδωσαν το παρόν και νέοι αγρότες είτε σε ηλικία, είτε στην ενασχόληση τους με τον αγροτικό συνδικαλισμό.

Η λίστα των υποψηφιοτήτων έχει ήδη ανοίξει και τα πρώτα ονόματα αγροτών που έχουν καταθέσει η σκοπεύουν να καταθέσουν εγγράφως την πρόθεση τους να  είναι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα έχει συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου είναι των :  Κώστα Χειλά, Γιάννη Γαϊτάνη,  Μιχάλη Βιαννιτάκη, Μιχάλη Καλύβα,         Δημήτρη Μαλλιωτάκη και Νικου Παπαδάκη. Εκτιμάται ότι οι υποψηφιότητες θα είναι πολύ περισσότερες τις επόμενες μέρες.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΑ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΕ

Στο μεταξύ το ίδιο βράδυ της Δευτέρας  22 Ιουνίου είχε οριστεί και η επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΒΙ.ΠΑ. Ιεράπετρας ΑΕ με θέματα.

1. Ενημέρωση για την πορεία του έργου

2. Υποβολή Οικονομικών Καταστάσεων

3. Ισολογισμός – Απολογισμός

4. Εκλογές νέου Δ.Σ

Από την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε εξελέγησαν οι :  Στέλιος Γιακουμάκης,  Μανόλης Ζουμπουλάκης, Γιώργος Σωμαράκης, Ανδρέας Χουλάκης, Γιάννης Βουζουνεράκης ,Γιάννης Βσιλείου, Γιάννης Μπινιχάκης, και  Μανόλης Παπαδάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000.000€ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment