Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΌ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

 

Ολοκληρώνει τη θητεία του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όλοι οι επαγγελματίες  αγρότες της περιοχής, να αποφασίσουν  να πλησιάσουν τον συνδικαλιστικό τους φορέα, να τον ενισχύσουν , να τον δυναμώσουν και να δείξουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη νέα διοίκηση που θα αναδειχθεί, από την επικείμενη εκλογική διαδικασία.
«Το  απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας,  καλεί τους αγρότες της ευρύτερης  περιοχής της  Ιεράπετρας για ενημέρωση των πεπραγμένων του,  για συζήτηση πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο,  καθώς και για διατύπωση προτάσεων, μέσα από τις οποίες μπορούμε να φθάσουμε στην επίλυση τους.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα δεχτεί υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθεί η νέα μας διοίκηση.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων «Μελίνα Μερκούρη» την ερχόμενη Δευτέρα  11 Νοεμβρίου στις  18:30 το απόγευμα», μας είπε η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  κ Κατερίνα Τσικαλουδάκη.

Προσκαλώντας τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας, να πιστέψει σε ένα νέο δυνατό και αξιόπιστο συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με μεγάλη συμμετοχή η κ Τσικαλουδάκη προσθέτει:
«Θέλω να πω στους συναδέλφους  αγρότες και στις  αγρότισσες,  ότι η παρουσία τους και η συμμετοχή τους  είναι απαραίτητα στοιχεία,  για να φτιάξουμε έναν δυνατό Σύλλογο, ο οποίος θα έχει λόγο στις λύσεις των προβλημάτων του κλάδου μας. Το “μαζί” είναι πιο δυνατό από το “εγω”…

και αυτό το έχουμε καταλάβει, όσες φορές καταφέραμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα μας».

Η κ Κατερίνα Τσικαλουδάκη , βρέθηκε στην προεδρία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας τον τελευταίο ενάμιση  χρόνο, μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους, του πρώην προέδρου κ Μανόλη Μιχαλάκη.

«Πιστεύω ότι όλοι οι αγρότες και οι αγρότισσες θέλουν να πηγαίνει μπροστά ο κλάδος μας, και να επιλύονται με τον αγώνα μας, χρόνια προβλήματα που λειτουργούν σαν τροχοπέδη στη δουλειά μας. Με την αποχή μας δεν θα λύσουμε κανένα πρόβλημα , ενώ με τη συμμετοχή μας,  μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά. Ο Αγροτικός Σύλλογος δεν είναι μόνο τα μέλη της διοίκησης. Είμαστε όλοι μαζί και είμαστε ισότιμοι και συνυπεύθυνοι, για ότι αφορά στο επάγγελμα μας και την πρόοδο μας» λέει η απερχόμενη πρόεδρος , επιχειρηματολογώντας  για τη συμμετοχή των συναδέλφων της,  που στις τελευταίες εκλογές ήταν πάρα πολύ μικρή.

«Στον Αγροτικό Σύλλογο της Ιεράπετρας είναι εγγεγραμμένα 600 μέλη περίπου. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν μόνα 120 αγρότες. Αυτή τη φορά δε θέλουμε να λείψει κανείς. Να το πιστέψουμε όλοι , ότι μπορούμε να γίνουμε πιο συλλογικοί  και να ακούγεται η φωνή μας πιο δυνατά», προσθέτει η κ Τσικαλουδάκη .

Τα τελευταία χρόνια στο αγροτικό επάγγελμα, μπήκαν πολλά νέα παιδιά,  μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα νέων αγροτών.

«Τη δύναμη, το πάθος και τον ενθουσιασμό αυτών των παιδιών τον θέλουμε μέσα στον Αγροτικό μας Σύλλογο.

Αυτοί οι νέοι αγρότες, μπορούν να έρθουν να εγγραφούν, να πληρώσουν 15 ευρώ που είναι η ετήσια εισφορά στο Σύλλογο και να έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι η να μπορούν να ψηφίσουν όποιους επιθυμούν. Θέλουμε όμως και εκείνους τους παρατηρητές αγρότες , που κάθονται στα καφενεία  και κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς και δε συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου , ούτε έρχονται στις συνεδριάσεις  μας , να θέσουν τα προβλήματα η τις διαφωνίες τους , για να κάτσουμε κάτω να τα συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή επίλυση τους.

Ζητώ λοιπόν αρχικά  από όλους, να έρθουν κοντά στον Αγροτικό μας Σύλλογο, και με τη συμμετοχή τους να κάνουν πιο δυνατή και πιο αξιόπιστη τη φωνή μας. Μόνο αν γίνει ισχυρός ο Αγροτικός Σύλλογος, θα μπορέσει να δώσει αγώνες που θα οδηγούν στην επίλυση χρόνιων ταξικών προβλημάτων που μας απασχολούν», καταλήγει η κ Κατερίνα Τσικαλούδάκη.

Την ερχόμενη Δευτέρα εκτός από τον απολογισμό των πεπραγμένων της, η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, θα αναφερθεί στα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την αγροτική τάξη της περιοχής .

Μεταξύ άλλων θα γίνει συζήτηση για  τα αρδευτικά  έργα που αργούν και που θα εξασφαλίζουν το ποιοτικό αρδευτικό νερό, για την μείωση του αριθμού των διαθέσιμων εργατών γής, για το θέμα της οικονομικής στήριξης των παραγωγών που δίνουν άνιση  μάχη  με το βλαβερό  έντομo  Tuta absolouta  και ζητούν την ένταξη του στο πρόγραμμα ‘’Κομφούζιο’’, για τη διαχείριση των θερμοκηπιακών αγροτικών υπολειμμάτων καθώς και  για τα  διαχρονικά προβλήματα που πάντα υπάρχουν στο χώρο της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ  ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΕΡΗΜΗ ΑΛΛΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

admin

Leave a Comment