Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Από τις 13 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου(49 ολόκληρες μέρες) θα διαρκέσουν εφέτος οι θερινές εκπτώσεις , τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι έμποροι της Ιεράπετρας  αλλά και οι καταναλωτές.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές από τις 18 Μαρτίου μέχρι  και τις 11 Μαίου, έχουν συσσωρεύσει μεγάλες οφειλές από τις  υποχρεώσεις που τρέχουν παρά τη μικρή αναστολή  πού έχουν πάρει.

«Η μετακύληση των υποχρεώσεων των  εμπορικών επιχειρήσεων στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα έχει νόημα μόνο αν  αυτές οι επιχειρήσεις επανακτήσουν τη ρευστότητα τους. Τα λειτουργικά έξοδα των δύο αυτών μηνών δεν διαγράφηκαν,  σε αντίθεση με τα έσοδα που μηδενίστηκαν.

Με τα 800 τα 500 και τα 300 ευρώ που πήραν κάποιοι έμποροι, εξασφάλισαν μόνο την τροφή τους και όχι τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Αυτή η οικονομική βοήθεια αφορούσε μόνο στα φυσικά πρόσωπα και όχι στις επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό, και επειδή από τις 11 Μαίου μέχρι και σήμερα που άνοιξαν ξανά οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι τζίροι τους είναι πάρα πολύ μικροί, είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις από την ερχόμενη Δευτέρα με μεγάλα ποσοστά , ώστε να παραμείνουν οι καταναλωτές στον τόπο τους για τα ψώνια τους, που θα είναι σε άριστη ποιότητα και πολύ ανταγωνιστικές τιμές», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, για να μην πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των λουκέτων που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην Ιεράπετρα.

«Θέλουμε άμεσες οικονομικές ενισχύσεις όχι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για  τις μικρές , με  άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των εμπορικών τραπεζικών λογαριασμών μας. Δεν ζητάμε χρήματα για να φάμε , αλλά για να ξαναβάλουμε στις ράγες τις εκτροχιασμένες από την πανδημία επιχειρήσεις μας , πριν αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτο», σημειώνει ο κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και να κυκλοφορούν λίγοι ξένοι επισκέπτες αλλά και πολλοί  επισκέπτες του εσωτερικού τουρισμού , που επιλέγουν παραδοσιακά να έρχονται στην Ιεράπετρα για τις τριήμερες αποδράσεις τους από όλη την Κρήτη.
Αγκάθι πάντως για το εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας, αποτελεί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Ηρώου, με τους εμπόρους να γκρινιάζουν για την ακαταστασία , τα οικοδομικά υλικά και τη σκόνη  που υπάρχει ακόμη και δεν επιτρέπει την άνετη κίνηση των πεζών .

«Πιστεύω ότι η έναρξη   των εκπτώσεων και το άνοιγμα των υπόλοιπων ξενοδοχείων από την ερχόμενη εβδομάδα , θα αλλάξει την ψυχολογία της τοπικής μας αγοράς και θα επιτρέψει στους εμπόρους της περιοχής και στους επαγγελματοβιοτέχνες μας,   να ιδούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το επιχειρηματικό τους μέλλον. Έχουμε όμως φτάσει σε ένα σημείο που δε μπορούμε να προχωρήσουμε, αν δεν έχουμε την άμεση στήριξη της πολιτείας, με έργα και όχι με λόγια», προσθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Μέχρι τα τέλη του Ιούλη ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, σχεδιάζει να οργανώσει όπως κάθε καλοκαίρι και τη «Λευκή Νύχτα», που πάντα με τις διάφορες εκδηλώσεις  της , προσελκύει μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων καταναλωτών, οι οποίοι συνδυάζουν τη διασκέδαση και τις αγορές από τα μαγαζιά που μένουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Η «Λευκή Νύχτα» συνδιοργανώνεται πάντα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ιεράπετρας και άλλους  συλλογικούς φορείς.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

18/10/2022 ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

admin

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Σε εφαρμογή η διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος σε αγρότες και α0λιείς – Ποιοι εξαιρούνται

admin

Leave a Comment