Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ SUNWING

Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η αγωνία και η στενοχώρια, από το άκουσμα της είδησης την περασμένη Δευτέρα, ότι χρεωκόπησε η Thomas Cook και κλείνουν τα ξενοδοχεία της, αφήνοντας άνεργους και απλήρωτους τους εργαζόμενους. έμεινε απλά  ένα κακό όνειρο, για τους 163 εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Sunwing και τις οικογένειες τους.

Αργά  το βράδυ της Δευτέρας και κυρίως  το πρωί της Τρίτης, η χαρμόσυνη είδηση ότι, στο Σκανδιναβικών συμφερόντων ξενοδοχείο Sunwing της Thomas Cook στο Μακρύ Γιαλό, δεν θα αλλάξει τίποτα και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, έφερε πίσω τα χαμόγελα , την αισιοδοξία και την ελπίδα , στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους προσβλέποντας στην πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, την Άνοιξη του 2020.

«Από τη μια στιγμή στην άλλη τη Δευτέρα θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει τα δεδουλευμένα και την εργασία  μας . Εμείς ωστόσο στο Σωματείο των εργαζομένων στο Sunwing, είχαμε προετοιμαστεί, γιατί γνωρίζαμε ότι γινόταν μια προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης  για τη διάσωση της εταιρείας και έτσι ζούσαμε στην ανασφάλεια για πολύ καιρό.

Γνωρίζαμε όμως, ότι εργαζόμαστε στο υγιές κομμάτι της Thomas Cook , το Σκανδιναβικό, το οποίο σέβεται τον εργαζόμενο και τον  επισκέπτη πελάτη του.

Ευτυχώς γλιτώσαμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης  και ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου, ότι συνεχίζουμε μέχρι τις 17 Οκτωβρίου , οπότε κλείνει κανονικά η σαιζόν.

Οι πελάτες μας έρχονται και φεύγουν κανονικά και ήδη σχεδιάζουμε τα πλάνα για την επόμενη τουριστική σαιζόν», μας είπε καθησυχάζοντας τους πάντες ο κ Νίκος Καρχιμάκης , πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Sunwing.

«Το πρωί της Δευτέρας όλοι είμασταν λυπημένοι, την επομένη όμως που μάθαμε τα ευχάριστα νέα για τη διάσωση του Σκανδιναβικού κομματιού της εταιρείας, επέστρεψαν  τα χαμόγελα και η αισιοδοξία στα χείλη και των συναδέλφων αλλά και των πελατών του ξενοδοχείου,  που ανησυχούσαν και αυτοί μαζί με εμάς.

Πριν από 30 χρόνια άρχισε να λειτουργεί αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο , που ήταν το πρώτο στο Μακρύ Γιαλό, έχοντας δώσει μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη σε όλο το Λασιθιώτικο Νότο. Από εδώ ζούν περισσότερες από 160 οικογένειες εργαζομένων,  αρκετοί προμηθευτές και η τοπική αγορά, ενώ  όσοι εργαζόμενοι έχουν πάρει σύνταξη,  από εδώ, έχουν μείνει μόνο με ωραίες αναμνήσεις και λένε μόνο καλά λόγια για την εργοδοσία .

Θα ήταν μεγάλη ατυχία να σβήσει μια τέτοια υγιής επιχείρηση από τον Μακρύ Γιαλό», προσθέτει ο κ Νίκος Καρχιμάκης.

Γύρω από το Sunwing  έχουν αναπτυχθεί και δεκάδες άλλες παραξενοδοχιακές επιχειρήσεις , που λειτουργούν εξαιτίας της τουριστικής κίνησης που δημιουργεί αυτό το σύγχρονο και καλά οργανωμένο ξενοδοχείο.

«Το πρωί της Δευτέρας μας είπαν ότι, το ξενοδοχείο κλείνει και μας  κυρίευσε η απογοήτευση, γιατί έχουμε ταβέρνα απέναντι από την κεντρική είσοδο του.

Αν και είναι  all inclusive οι πελάτες του βγαίνουν και τρώνε στα μαγαζιά μας, πράγμα που δε συμβαίνει από άλλα μεγάλα ξενοδοχεία. Αν συνεχίσει την επόμενη σαιζόν να λειτουργεί κανονικά τότε και όλος ο Μακρύς Γιαλός θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά», μας λέει ο ιδιοκτήτης ταβέρνας κ Στέλιος Τσαμπανάκης.

«Το πρωί της Δευτέρας η κακή είδηση που ακούσαμε τάραξε ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Μακρύ Γιαλού.

Την επομένη ημέρα , μόλις ακούστηκε ότι σώθηκε το Σκανδιναβικό κομμάτι της εταιρείας που πτώχευσε, όλους τους επαγγελματίες της περιοχής τους γέμισε ανείπωτη χαρά και τα συναισθήματα άλλαξαν άρδην. Είναι αμαρτία να μείνει τόσος κόσμος στο δρόμο χωρίς δουλειά και να νεκρώσει η περιοχή. Αν έκλεινε το ξενοδοχείο θα έκλειναν και πολλές άλλες επιχειρήσεις, που στηρίζονται στην ύπαρξη του», μας είπε η κ Ειρήνη Πατεράκη, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων.

«Το Σκανδιναβικό ξενοδοχείο δεν κλείνει τελικά και όλα είναι θέμα χρόνου για να επιστρέψει η ηρεμία μετά το μεγάλο σοκ της Δευτέρας. Όλα θα ομαλοποιηθούν σιγά-σιγά με τους εργαζόμενους να διατηρούν τις θέσεις εργασίας και για την επόμενη σαιζόν. Όλα είναι υπό έλεγχο και η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα» μας διαβεβαίωσε  και ο κ Μανόλης  Μπαγορδάκης,  μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Μακρύ Γιαλού.

Related posts

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2022

admin

ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

admin

Ιεράπετρα: 39χρονος αγρότης κινδύνευσε από φόλα – Παραλίγο τραγωδία

admin

Leave a Comment