Image default
ΑΡΧΙΚΗ

IΕΡΑΠΕΤΡΑ: Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Λόγω της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης που βασίστηκε στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, τα τελευταία 30 χρόνια το βιοτικό επίπεδο των Ιεραπετριτών θεωρείται από τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα.

Σε μια τέτοια κοινωνικοοικονομικά ευημερούσα τοπική κοινωνία με ασήμαντο ποσοστό ανεργίας, ο κόσμος πιστεύει πως δεν υπάρχουν και εκείνοι οι μοναχικοί άνθρωποι η οι οικογένειες που βρίσκονται σε κακή οικονομική και κοινωνική κατάσταση , χωρίς να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες του κακού.

Από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και από τις εποχικές δράσεις αλληλεγγύης και ευαισθησίας του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ, διαπιστώνουμε ότι , -αναλογικά πάντα-, υπάρχει  και στην Ιεράπετρα όπως και σε όλους τους μεγάλους Δήμους της Κρήτης,  ένας αριθμός ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια με κάθε τρόπο.

Μόνο από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας εξυπηρετούν ετησίως γύρω στους 500 ωφελούμενους.

Από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ εξυπηρετούνται 450 άτομα. Υπάρχουν και  διαμένουν στην περιοχή και άτομα που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά έχουν ανάγκη υποστήριξης και εξυπηρετούνται άτυπα μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Προνοιακά επιδόματα δικαιούνται και λαμβάνουν στο Δήμο Ιεράπετρας 307 άτομα. Ο αριθμός εφέτος είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συνολικά έχουν εξυπηρετηθεί από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιεράπετρας μέσα στο 2021 γύρω στα 4.000 άτομα .

Από αυτές τις μικρές η τις μεγάλες ανάγκες αυτών των μελών της ευημερούσας Ιεραπετρίτικης κοινωνίας,  ξεκίνησε και έγινε θεσμός από το περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ  η «τσάντα της   Χριστουγεννιάτικης Χαράς» που έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται εφέτος   από τις 6 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την ίδια όμορφη ανθρωπιστική διάθεση απευθυνόμαστε σε σας για να υλοποιήσουμε μαζί την «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς». Μια δική σας πρωτοβουλία που αναβαθμίζει την πόλη μας σε πόλη αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Οι καιροί το απαιτούν τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο τόπος μας θα αποδείξει πως δεν θα οδηγηθεί στην απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο που οι καιροί μας επιβάλλουν. Η Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς είναι δικός μας θεσμός που καθιερώθηκε ώστε οι οικονομικά αδύνατοι του τόπου μας να γευτούν την αγάπη και την κοινωνική ευαισθησία όλων μας τις Άγιες Ήμερες των Χριστουγέννων», αναφέρει στην ανακοίνωση του το περιφερειακό τμήμα  Ιεράπετρας του ΕΕΣ.

«Για τις εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να είναι επώνυμοι χορηγοί της προσπάθειας αυτής, θα υπάρξει ειδικό ευχαριστήριο και προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή σας στην όμορφη αυτή ιδέα, σας παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσετε. (Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε στην τσάντα φάκελο με τις δικές σας ευχές, χωρίς όμως να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε σε ποια οικογένεια θα διατεθεί):

1. 2 κιλά κρέας (υπάρχουν καταψύκτες για την φύλαξη έως την ημέρα της διανομής )

2. 2 κιλά ρύζι

3. 2 κιλά ζάχαρη

4. 1 κιλό φασόλια

5. 2 κιλά αλεύρι

6. 2 φακελάκια καφέ

7. 6 κουτιά γάλα εβαπορέ

8. 4 πακέτα μακαρόνια

9. Ένα παιγνίδι προαιρετικά (Η τοποθέτηση παιχνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία σας να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).

Φέτος η συγκέντρωση των αγαθών που θα περιλαμβάνει η τσάντα θα πραγματοποιηθεί έως τις  23 Δεκεμβρίου (πλην Σαββάτου και Κυριακής) στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού πρωί 10:00-12:00 και απόγευμα 18:00-20:00 ή τηλεφωνήστε στο 28420 – 25466 αν επιθυμείτε,  εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να έρχονται στον χώρο εργασίας σας για την παραλαβή.

Η διανομή της τσάντας  θα ξεκινήσει την 20η Δεκεμβρίου. Οικογένειες που πιθανόν να μην προλάβουμε να ενισχύσουμε, θα παραλάβουν την τσάντα τις επόμενες ημέρες.

Εμείς σαν Ερυθροσταυρίτες θα συντονίσουμε και θα βοηθήσουμε τον θεσμό που αγαπήσατε να υλοποιηθεί με τη δική σας προσφορά. Ας προσπαθήσουμε και φέτος για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής.

Η επιτυχία θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους: Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν. Από τώρα ευχόμαστε σε σας και την οικογένεια σας  κάθε ευτυχία, καλά Χριστούγεννα, και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος»,  καταλήγουν στην σχετική  ανακοίνωση- κάλεσμα, οι εθελόντριες, οι εθελοντές, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού .

                                                                                                ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Στοπ στη ληστεία του ΕΝΦΙΑ – Κατάργησή του εδώ και τώρα

admin

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

admin

Γιάννης Αϊβαλιωτάκης Μετεολάτρες

admin

Leave a Comment