Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΡΗΜΗ ΑΛΛΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

                                                            

Με σοβαρότητα και ευθύνη πειθάρχησαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης οι επαγγελματίες της Ιεράπετρας κλείνοντας τα καταστήματα τους.

Ανοικτά έμειναν από το περασμένο Σάββατο στην Ιεράπετρα  μόνο τα καταστήματα delivery-take away , οι φούρνοι , τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα σουπερ και μινι μάρκετ , τα περίπτερα, η λαϊκή αγορά, τα κρεοπωλεία , τα μανάβικα , τα φαρμακεία και οι εμπορικές επιχειρήσεις(ρούχα , παπούτσια, αγροτικά εφόδια κλπ).

«Όλα  τα καταστήματα καφέ και εστίασης της Ιεράπετρας, έκλεισαν με εξαίρεση αυτά που έκαναν διανομές (delivery) η εξυπηρετούσαν χωρίς να κάθονται σε τραπεζάκια οι πελάτες.

Όπως είδαμε, στην πόλη της Ιεράπετρας, τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον καφέ και το φαγητό , έδειξαν μια αξιοζήλευτη πειθαρχία στα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να κρατηθεί η μεταδοτικότητα του κορονοϊού σε χαμηλά ποσοστά», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστημάτων καφέ και εστίασης κ Μανόλης Μιχελαράκης.

Από το πρωί της Δευτέρας πολλά εμπορικά καταστήματα με διαφορετικά αντικείμενα , ανακοίνωσαν την  αναστολή της λειτουργίας τους  για 14 μέρες και για όσο περισσότερο χρειαστεί, ώστε να κρατηθεί  μακριά από τις ευπαθείς ομάδες ο κορονοϊός.

«Είναι αλήθεια  ότι πολλά από τα μέλη του Εμπορικούς Συλλόγου και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, πήραν την απόφαση πριν την πάρει η κυβέρνηση, να κλείσουν για 14 τουλάχιστον μέρες, καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι το πιο κρίσιμο διάστημα που θα πρέπει να δείξουμε την ατομική αλλά και την εταιρική μας ευθύνη, έναντι των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που κινδυνεύουν από τον θανατηφόρο εισαγόμενο ιό.

Στο Δήμο Ιεράπετρας επιπλέον κάναμε και μια ευρεία σύσκεψη αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, για να πάρουμε και κάποια επιπλέον μέτρα,  που θα βοηθήσουν τους δημότες  μας, να μείνουν  μακριά από τον κορονοϊό», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και του Δημοτικού Συμβουλίου  κ  Βαγγέλης Μπινιχάκης.

 Αναφορικά με τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων ,  υπάρχει πρόβλεψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα γεωπονικά  καταστήματα που διαθέτουν άδειες εμπορίες λιπασμάτων ή και άλλων γεωργικών εφοδίων (φυτοπροστατευτικά ή και πολλαπλασιαστικό υλικό) να εξαιρεθούν από τη γενική απαγόρευση σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του Covid-19.

Η λειτουργία των γεωργικών καταστημάτων, όπως και όλων των εταιρειών, θα γίνεται με την πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

 

                                                   

                                                        

                                                                         ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Η  Δημοτική παράταξη «Δήμος Πρότυπο» με επικεφαλής τον ιατρό κ Αντώνη Πετρά, κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή  Ιεράπετρας μια δέσμη σχετικών προτάσεων.

1. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Λασιθίου, έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου.

2. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου για την ενημέρωση των Δημοτών.

3. Προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο.

4. Τακτική επικοινωνία με υπερήλικες και απομονωμένους Δημότες από την Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι»

5. Δημιουργία επιστημονικής ομάδας ενημέρωσης για τους νοσούντες και τις

οικογένειές  τους «Τα μέτρα προφύλαξης και τον τρόπο διαχείρισης του ασθενούς

στο σπίτι».

6. Σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους ενημέρωση γονέων για την διαχείριση των

παιδιών στο σπίτι.

7. Συχνές ενημερώσεις από τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς   (ραδιοφωνικά Σποτ) για

τη νόσο, τον τρόπο διαχείρισης και την κοινωνική  και ατομική ευθύνη απέναντι

στον περιορισμό  της διάδοσης του ιού.

8. Σύσταση εθελοντικών ομάδων (Ερυθρός σταυρός, Ε.Δ.Υ.Κ…..)  σε συνεργασία με την Δημοτική αστυνομία,  με σκοπό την  ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των

Δημοτών σε ανοικτούς χώρους.

9. Μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των καταστημάτων που πλήττονται.

10. Καθημερινές απολυμάνσεις σε κοινοχρήστους χώρους, έξω από τράπεζες,

καταστήματα τροφίμων, ιατρεία .

11. Ενημέρωση των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην Ιεράπετρα για τους  κινδύνους από την διάδοση και τον τρόπο προφύλαξης από τον COVID-19

12. Προμήθεια υγειονομικού υλικού από τον Δήμο, για τους φιλοξενούμενους και τους

εργαζόμενους στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, εκπαίδευση

προσωπικού για τα μέτρα προφύλαξης και τον τρόπο απολύμανσης των χώρων.

  ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Μεγάλο έργο υποδομών για το ΕΛΚΕΘΕ ύψους 8 εκ. ευρώ με την επίβλεψη από την Περιφέρεια Κρήτης και τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Παρουσία πλήθους κόσμου η κηδεία της Νεκταρίας στον Αμπελούζο

admin

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment