Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ζητείται να κλείσουν προληπτικά οι σχολικές μονάδες στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας μετά το θετικό κρούσμα σε κοριτσάκι.

Η 9χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από επέμβαση που έκανε στο ΠΑΓΝΗ

Το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γρα Λυγιάς ζητά η Αντιδήμαρχος Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας, Μαρία Ρουμελιωτάκη, καθώς το 9χρονο κοριτσάκι, το οποίο μετά από μία περιπέτεια της υγείας του, που είχε σχέση με σκωληκοειδίτιδα, βρέθηκε θετικό στον Κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ. Και επειδή το αδερφάκι του πηγαίνει στο Νηπιαγωγείο του ίδιου οικισμού ζητά με έγγραφο της από τις αρμόδιες αρχές για προληπτικούς λόγους το κλείσιμο και των δύο σχολείων για 14 ημέρες.

Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με πόνο στην κοιλιά. Στην αρχή, δεν βρέθηκε κάτι σημαντικό ωστόσο αφού επιδεινώθηκε ο πόνος μεταφέρθηκε την Παρασκευή ξανά στο Νοσοκομείο και οι γιατροί, αφού του έκαναν rapid test το οποίο και βγήκε αρνητικό, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο ΠΑΓΝΗ.

Το Σάββατο εγχειρίστηκε στην κοιλιακή χώρα στο ΠΑΓΝΗ και βρέθηκε ταυτόχρονα θετικό στον κορωνοϊό όπως και οι συνοδοί γονείς του, στους οποίους έγιναν μοριακά τεστ.

Η τοπική κοινότητα της Γρα Λυγιάς καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη περίπτωση καθώς η αλβανική κοινότητα είναι πολυάριθμη και θα πρέπει να ιχνηλατηθούν οι επαφές ολόκληρης της οικογένειας.

Επειδή το κοριτσάκι την τελευταία εβδομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο (στο 5ο Δημοτικό Γρα Λυγιάς), θεωρητικά υπάρχει μια σχετική ασφάλεια για το αν και κατά πόσο έχει μεταδώσει τον κορωνοϊό στο σχολείο.

Θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση όλων των στενών επαφών της οικογένειας.

Σε καραντίνα θα τεθεί, επίσης, η γιατρός συνοδός του κοριτσιού, η οποία ήταν στο ασθενοφόρο από την Ιεράπετρα μέχρι το ΠΑΓΝΗ την περασμένη Παρασκευή.

Related posts

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Υποψήφιοι του Συνδυασμού «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για τις Δημοτικές Εκλογές 2023

admin

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ 10 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

admin

Leave a Comment