Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

Μετά  την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο  της Ιεράπετρας,  και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου   αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μαζί με το Δήμο Ιεράπετρας, θα πάρουν μέρος οργανωμένα στο μεγάλο  συλλαλητήριο, που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου.

Στις 30 Νοεμβρίου σύσσωμη η χώρα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών και υπερασπίζει το δικαίωμά της στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, ενάντια στη συνειδητή και οργανωμένη επιχείρηση διάλυσης του ΕΣΥ και πλήρους ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του.

«Μετά τη συστηματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Οδηγεί στην εξουθένωση (σωματική, ψυχολογική και οικονομική) του προσωπικού, την αδυναμία λειτουργίας και την κατάρρευση των νοσοκομείων παντού. Έχει ήδη θεσμοθετήσει και προσπαθεί να επιβάλλει το νέο ΕΣΥ  που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δίνει ολόκληρα τμήματα σε ιδιώτες,  προσλαμβάνει γιατρούς με μπλοκάκι αντί να κάνει διορισμούς, προβλέπει απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, ανταποδοτική χρηματοδότηση των ρημαγμένων κλινικών ανάλογα με την επισκεψιμότητα και πολλά άλλα που μετατρέπουν την δημόσια περιουσία των νοσοκομείων σε πεδίο δράσης της “υγιούς επιχειρηματικότητας” που είδαμε τι σημαίνει με τη νεφρολογική κλινική στην πόλη μας», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα  για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. 

Η Επιτροπή Αγώνα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών της Κρήτης, στις απεργίες και στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει ΟΕΓΝΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα. Συμμετέχει όπως όλες οι πόλεις του νησιού στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

«Ξεκινάμε όλοι μαζί μια συντονισμένη προσπάθεια να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και απαιτούμε:

Κατάργηση των εκτρωματικών νόμων που διαλύουν το ΕΣΥ.

Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Άμεσες μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Πλήρη και πλήρως στελεχωμένα Δημόσια και Δωρεάν νοσοκομεία παντού, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά», προσθέτει η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα  και τονίζει ότι η  πρόσφατη επίσκεψη του Χρυσοχοϊδη δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα.

 «Ο υπουργός Υγείας ήρθε να αναχαιτίσει τις αντιδράσεις στις πόλεις της Κρήτης που βρισκόταν σε κινητοποίηση και να διαιωνίσει το διαίρει και βασίλευε που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης (φαίνεται ήδη από τη  φημολογούμενη μεταφορά τριών γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από τα άλλα δυο του νομού -δίνει ανάσα στο δικό μας νοσοκομείο, αλλά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα άλλα). Αν δεν υπάρξει άμεση κάλυψη όλων των κενών, όλων των νοσοκομείων με μισθούς και συνθήκες εργασία που να επιτρέπουν σε γιατρούς και προσωπικό να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι, τα προβλήματα θα ανακυκλώνονται, οι γιατροί θα φεύγουν, οι προκηρύξεις θέσεων θα βγαίνουν άγονες και η δημόσια υγεία θα συρρικνώνεται. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε επιπλέον στα νοσοκομεία του νομού μας τη διοικητική τους αυτοτέλεια που έντεχνα πριν χρόνια καταργήθηκε με στόχο τη σταδιακή τους συγχώνευση.

 Για τους λόγους αυτούς όλοι  μαζί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου  ξεκινάμε στις 9πμ από το Μίνως και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από το Δήμο και από άλλους φορείς που το επιθυμούν», συμπληρώνει η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

 Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος κάλεσε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του,  ώστε  να αποφασιστούν οι ρόλοι που θα αναλάβει ο καθένας ενόψει του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου της Πέμπτης στην πλατεία  Ελευθερίας

«Πολλά συμβαίνουν για άλλη μια φορά εις βάρος του Νοσοκομείου μας. Αργά και μεθοδικά. Πολλές οι εναντίον του τόπου μας τοποθετήσεις από αυτόκλητους και όψιμους δήθεν ειδικούς. Πρέπει να διατηρούμε τον κόσμο μας σε εγρήγορση και να είναι ενημερωμένος. Γι’ αυτό προσδοκούμε στη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων .

Η κατάρρευση του Νοσοκομείου μας και ολόκληρου του ΕΣΥ είναι κάθε μέρα που περνά, πιο φανερή. Πρέπει να σταματήσουμε τον παραλογισμό που θα βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές γιατί “έτυχε να μην υπάρχει ο κατάλληλος γιατρός τη κρίσιμη στιγμή”.

Συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να πάρουμε μέρος μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Ηράκλειο κι εμείς θα δώσουμε δυναμικό «παρών» και θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα», μας είπε ο κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΤ ΟΑΚ Επισκέψεις Μαρκογιαννάκη Κασσελάκη

admin

Άμεση οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω vovid-19

admin

28, 29 και 30 ΜΑΪΟΥ 2021- ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

admin

Leave a Comment