Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με ικανοποιητική επισκεψιμοτητα  και πάρα το “μούδιασμα” των ανεμβολιαστων, λόγω των μέτρων προστασιας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η 4η Agro Expo 2021 της Ιεράπετρας, άνοιξε τις πύλες της με τον  απαραίτητο αγιασμο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κυριλλο το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου. Την κορδέλα των εγκαινίων  της 4ης Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας, έκοψαν μαζί ο σεβ Μητροπολίτης κ. κ. Κυριλλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Γιάννης Πλακιωτάκη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης  κ Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Θωμά Χαριτακη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζακη. Παρόντες στον αγιασμο και στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας, ήταν επίσης, οι βουλευτές Μαν. Θραψανιωτης και Γ. Λογιαδης καθώς επίσης και ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβακης. 
Η 4η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας έγινε αυτή τη φορά στον κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο της ΑΓΡΕΞ, αντί του Μισεδακειου Αθλητικού Κέντρου όπου είχε γίνει στις 3 προηγούμενες διοργανώσεις. Οι εκθέτες έφθασαν τους 76, ήταν δηλαδή  περισσότεροι από  το 2019.Η πλειονότητα των εκθετών είχε σχέση με τον κλάδο των αγροεφοδίων,  των εργαλείων,  των φαρμάκων και των  λιπασμάτων του κλάδου των οπωροκηπευτικών προϊόντων. 
                 ΔΗΛΩΣΕΙΣ Την διπλή χαρά του για τη διοργάνωση της 4ης Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας εξέφρασε ο σεβ Μητρ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ κ Κύριλλος. “Είναι διπλή η χαρά μου σήμερα που εγκαινιάζεται η αγροτικη έκθεση της Ιεράπετρας, μιας περιοχής όπου τυγχάνει να είμαι Μητροπλιτης. Είναι μια Έκθεση κόσμημα για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Η Ιεράπετρα αξίζει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις.  Συγχαίρω τους διοργανωτές και ελπίζω ότι Δήμος και Περιφέρεια, θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, ώστε το μεγάλο κτήριο της ΑΓΡΕΞ να διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια σε ένα μεγάλο κλειστό σύγχρονο εκθεσιακό Κέντρο. Χαίρομαι επίσης, γιατί κι εγώ κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, καθώς βλέπω ότι οι αγρότες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους και τους βοηθούν να παράγουν πιο σνταγωστικα προϊόντα που μπορούν να ταξιδεύουν στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικου”, μας είπε μεταξύ άλλων ο σεβ Μητρ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κυριλλος. “Ήρθα εκπροσοπωντας  την κυβέρνηση να εγκαινιάσω την 4η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών και την επισκεψιμοτητα των αγροτών που έρχονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τα νέα προϊόντα με τα οποία θα εξελίξουν και θα βελτιώσουν τις καλλιέργειες τους. Ειμαστε κοντά στους διοργανωτές της έκθεσης και στηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που τονώνουν την αγροτικη μας Οικονομία”μας είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός  Nαυτιλιας κ Γιάννης Πλακιωτάκης.” Ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα της έκθεσης πολύ δυνατά και με πολλούς εκθέτες. Είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση που έχουμε διοργανώσει μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται αυτή η έκθεση. Είμαστε Ικανοποιημένοι από τον κόσμο και τους εκθέτες μας που μας έδειξαν  και πάλι τόσο μεγάλη εμπιστοσυνη” μας είπε ο κ Θωμάς Χαριτάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου. 
” Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους διοργανωτές. Η έκθεση αυτή έχει καινοτόμα προϊόντα που προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλων των αγροτών της Κρήτης και όλης της Ελλάδας.  Είναι μια ευκαιρία για τους αγροτες που ψάχνουν νέα σύγχρονα αγροτικά εφόδια αιχμής προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους και να βελτιώσουν την ποιότητα τους. Πιστεύω ότι και η επόμενη Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας θα γίνει στον ίδιο υπαίθριο Εκθεσιακό χώρο, αλλά η μεθεπόμενη θα γίνει στο νέο Κλειστό Εκθεσιακό Κέντρο που σχεδιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας κσι θα χρημστοδοτησει η Περιφέρεια Κρητης”, προσθεσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης. 
” Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας γιατί όταν ξεκινούσαμε το 2016 μαζί με το Δήμο Ιεράπετρας και το Επιμελητήριο, δεν πιστεύαμε ότι θα είχε τόσο γρήγορα τόσο μεγάλη ανταπόκριση στον κλάδο των επιχειρήσεων των αγροτικων εφοδίων, αλλά κσι στους ίδιους τους αγροτες μας. Εδώ χτυπά η καρδιά της αγροτικής Κρητης και δείχνει τη δυναμική που έχει η περιοχή. Σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, ολοκληρώνεται η μελέτη για το κτήριο της ΑΓΡΕΞ ώστε να μπορούν να γίνουν οι αισθητικές παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται, και εμείς θα το χρηματοδοτηθούμε αυτό το έργο με 4 εκατ. Ευρώ όπως είχαμε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια από την προηγούμενη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας”, κατεληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης. Από την πλευρά των εκθετών τη στήριξη τους και την ικανοποίηση τους για την Αγροτική Έκθεση της Ιεραπετρας δήλωσαν ο  Διευθυντής της ” Χελλαφαρμ” κ Κώστας Παπαποστολου και ο κ Μανόλης Σαρικλακης από την κατασκευαστικη “Θερμοκηπια Κρήτης” Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΤ για Διήμερο καμπινγκ της ΚΝΕ στο Κουτσουνάρι-Ιεράπετρα

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 8.7.2022 

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Σχολής Γονέων

admin

Leave a Comment