Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΜΗΔΕΙΑ»

Το πρωί της  Δευτέρας 15/2/2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Δήμο Ιεράπετρας , για να ενεργοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να αφήσει στην ευρύτερη περιοχή η κακοκαιρία με την ονομασία «Μήδεια».

Στο Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο  συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Εθελοντικών Ομάδων,  Αντιδήμαρχοι, Φορείς και Σύλλογοι με σκοπό το συντονισμό και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επικείμενης κακοκαιρίας.

 « Σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις των μετεωρολόγων η  κακοκαιρία «Μήδεια» προβλέπεται να φτάσει  και στο Δήμο μας  και θα διαρκέσει μέχρι  και την  ερχόμενη Πέμπτη.

Προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις, αισθητή  πτώση της θερμοκρασίας , χιονοπτώσεις και  παγετός στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ζητούμε ιδιαίτερα από τους κατοίκους του Σελάκανου, του Χριστού, των Μαλλών, της Ανατολής , της Καλαμαύκας, του Άη Γιάννη, των Σχινοκαψάλων, του Σαυροχωρίου, του Ορεινού και του Αγίου Στεφάνου καθώς και  από τους επισκέπτες της Θρυπτής, να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  όταν θα πιάσει παγετός μετά τις χιονοπτώσεις, για να μην έχουμε ατυχήματα και τραυματισμούς κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων» επισήμανε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Όλες οι Υπηρεσίες , οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο  μας ,  θα   βρίσκονται σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την κακοκαιρία.

«Παρακαλούνται θερμά  όλοι οι Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλες αυτές τις ημέρες και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους , τις οποίες θα πρέπει να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες κυρίως προς τους ορεινούς όγκους του Δήμου όπου και προβλέπονται εντονότερες χιονοπτώσεις και παγετός κυρίως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

  Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να επιδεικνύουν οι δημότες, στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει κατά το παρελθόν (Καλαμοκανιάς Μακρύ Γιαλού, Στόμιο, Κακή Σκάλα κλπ) αλλά  και στη διέλευσή τους από τις Ιρλανδικές διαβάσεις  που κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων καθίστανται  ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.  

  Χρειάζεται αυτές τις μέρες φροντίδα  ιδιαίτερη και επιπλέον προσοχή  από τους οικείους σε άτομα  με ειδικές ανάγκες σε ηλικιωμένους και αιμοκαθαιρόμενους», καταλήγει η κ Ρουμελιωτάκη .

Τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης είναι:

Ευρωπαϊκός Αριθμός έκτακτης ανάγκης  : 112

Πυροσβεστική Υπηρεσία Δήμου: 199 και 2842022199

Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας : 100, 2842090160

Λιμεναρχείο Ιεράπετρας :2842089996,2842340600

ΔΕΔΔΗΕ:  11500

Ο Δήμος Ιεράπετρας  θα διαθέτει για το κοινό τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους: ΚΗΦΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ   στην  οδό  Πλουμίδου 52    από Δευτέρα- Παρασκευή και ώρες 7.30 έως 15.00 τηλ . επικ. 2842089926

ΚΑΠΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ    στην οδό Νικ. Φωκά 45  από  Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7.30 έως 15.00  τηλ επικ. 2842024268

Related posts

Παρουσίαση στα ΜΜΕ των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

admin

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

admin

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ

admin

Leave a Comment