Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΤΗΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

Απέραντη θλίψη για τον 30χρονο αρτοποιό που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, επικρατεί στην Ιεράπετρα, αλλά και οργή για την πρωτόγονη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η επαρχιακή οδός «καρμανιόλα» από τη Γρα Λυγιά μέχρι το Μύρτο.

Ο  30χρονος αρτοποιός  Βαλάντης  Ψαρρός,  είναι ο νεκρός συνεπιβάτης του μοιραίου ΙΧ επιβατηγού αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε μαντρότοιχο εταιρείας κατασκευής μεταλλικών θερμοκηπίων στη δυτική έξοδο της Γρα Λυγιάς.

Στην ορθοπεδική κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια και τη λεκάνη ο 31χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ πολύ ελαφριά τραυματίες νοσηλεύονται  δυο νεαροί ηλικίας 16 και 26 ετών Πακιστανικής υπηκοότητας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 30χρονο αρτοποιό  θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου της Νέας Ανατολής και η ταφή του  αμέσως μετά στο κοιμητήριο της Ιεράπετρας.

Ο 31χρονος τραυματίας οδηγός του αυτοκινήτου έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Αρχικά είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και αργά το βράδυ αφού εξακριβώθηκε η σοβαρότητα των ορθοπεδικών του τραυμάτων στα πόδια και την λεκάνη αποφασίστηκε να διακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας παραμένουν ελαφρά τραυματίες δύο νεαροί Πακιστανοί 16 και 26 ετών οι οποίοι κινούνταν με τα ποδήλατα τους, χωρίς φώτα και χωρίς τα ειδικά φωσφορίζοντα αντανακλαστικά, στο σκοτεινό  επαρχιακό δρόμο, αναγκάζοντας τον οδηγό του αυτοκινήτου να επιχειρήσει  την τελευταία στιγμή ελιγμό για να  τους αποφύγει , με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και  να καταλήξει στο μαντρότοιχο μιας επιχείρησης κατασκευής θερμοκηπίων.

                                                   ΑΥΤΟΠΤΥΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Εκείνη τη στιγμή είδα το αυτοκίνητο των νεαρών στην άλλη πλευρά του δρόμου και έτρεξα να δω τι είχε συμβεί. Είδα τους δυο νεαρούς σοβαρά χτυπημένους στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού και κάλεσα αμέσως το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τους απεγκλωβίσουν.

Είδα επίσης στην άλλη πλευρά του δρόμου πεσμένους και τους δυο Πακιστανούς, που κινούνταν χωρίς φώτα η ειδικά αντανακλαστικά  με τα ποδήλατα τους. Σε αυτό το σημείο ο δρόμος στενεύει και έχει ένα γεφυράκι χωρίς προστατευτικά στη νότια πλευρά , πράγμα που τους ανάγκασε να κινηθούν στη μέση του δρόμου για να μην πέσουν από κάτω. Αυτούς  τους εργάτες γης, επιχειρούσε να αποφύγει ο άτυχος οδηγός του αυτοκινήτου και έχασε τον έλεγχο του οχήματος του,  πέφτοντας στη σιδερένια καγκελόπορτα και έπειτα στον τσιμεντένιο μαντρότοιχο της  διπλανής επιχείρησης», μας είπε ο φανοποιός κ Χαρίδημος Καρτσάκης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα.

 

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Το κομμάτι της επαρχιακής οδού  Ιεράπετρας Βιάννου από τη Γρα Λυγιά μέχρι το Μύρτο, χαρακτηρίζεται σημείο «καρμανιόλα» καθώς  είναι  εδώ και χρόνια υποφωτισμένο ,  ενώ έχει παρά πολλά δέντρα που κλείνουν τμήμα του οδοστρώματος και δεν έχει καθόλου χώρο για τους πεζούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να αρθεί η επικινδυνότητα αυτού του δρόμου.

«Θέλουμε να φτιαχτεί ο φωτισμός της επαρχιακής οδού γιατί θρηνούμε πολλά θύματα στην άσφαλτο, και να υποχρεωθούν οι πεζοί και οι ποδηλάτες να φέρουν αντανακλαστικά προκειμένου να είναι ορατοί από τους διερχόμενους οδηγούς, σε ένα σκοτεινό  δρόμο με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο και με συχνή κίνηση μεγάλων φορτηγών και ψυγείων μεταφοράς κηπευτικών. Στην περιοχή αυτή κινούνται πάνω στην επαρχιακή οδό  καθημερινά εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες κατά ομάδες πεζοί η με ποδήλατα, που τη νύχτα δεν τους βλέπουν εύκολα οι οδηγοί μέσα στο σκοτάδι», πρόσθεσε ο κ Χαρίδημος Καρτσάκης.

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρα Λυγιάς, έχει ζητήσει και εγγράφως από την Περιφέρεια και από το Δήμο να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι του οικισμού από τα διερχόμενα μεγάλα η μικρά αυτοκίνητα.

«Έχουμε ζητήσει και εγγράφως, να μονοδρομηθεί το τμήμα της πεπαλαιωμένης  επαρχιακής  οδού που βρίσκεται στη μέση του οικισμού της Γρα Λυγιάς. Έχουμε καταθέσει μάλιστα και συγκεκριμένο σχέδιο. Έχουμε ζητήσει επίσης να προχωρήσουν οι μελέτες του δικού μας τμήματος του ΝΟΑΚ, ώστε κάποτε να βγεί ο  μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος έξω από τα σπίτια μας. Έχουμε θέσει και το  μέγα θέμα των καμένων λαμπτήρων του Δημοτικού φωτισμού. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουστεί και συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, με νεκρούς   νέους ανθρώπους», μας είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρα Λυγιάς κ Νικήτας Χρυσός.

Related posts

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MASTERPLAN ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

admin

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment