Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 927.237,45€

     Συνεχίζονται οι αναπλάσεις στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση δημόσιων  υποδομών- αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών» που αποτελεί υποέργο της  Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ιεράπετρας» υπέγραψε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος  Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία παρουσία του  αντιδημάρχου, κ. Γιώργου Ασπραδάκη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου  κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, της Ειδικής Συνεργάτιδας, Αρχιτεκτόνισσας, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη  και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Γιώργου Κοϊνά.

 Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας, προϋπολογισμού 927.237,45€ το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα,  Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με πιστώσεις από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ε.Τ.Π.Α και Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων  Επενδύσεων.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων, τμημάτων των  οδών Κουντουριώτη και Θεοτοκόπουλου, τμήματος της οδού Λασθένους και της Πλατείας  Πλαστήρα, η οδός Εθνικής Αντιστάσεως και τμήματος της οδού Κύπρου.

 Οργανώνονται ζώνες κίνησης πεζών, χώροι πρασίνου και χώροι στάσης, κατασκευάζεται «όδευση τυφλών», πραγματοποιείται φύτευση δέντρων,  κατασκευή νέων καθιστικών, των πεζοδρομίων με διαμόρφωση εσοχών, θέσεις στάθμευσης και δημιουργία παρτεριών χαμηλής φύτευσης, πλακοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, υπογειοποίηση κάδων  απορριμμάτων  και άλλες δράσεις ανάπλασης.

«Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται από σήμερα άλλο  ένα μεγάλο έργο ανάπλασης στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας.  Με τη συμμετοχή πολλών τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και ύστερα από την κατάθεση  ολοκληρωμένης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διεκδικήσαμε και πετύχαμε  τη χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη της  Ιεράπετρας και που θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική στους  εμπορικούς δρόμους των περιοχών παρέμβασης συμβάλλοντας καταλυτικά στην αύξηση  της εμπορικής κίνησης, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

 Η συγκεκριμένη ανάπλαση αποτελούσε μέρος του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής και  αποτελεί συνέχεια του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Κοθρή και της κατασκευής της   νέας  κεντρικής πλατείας στην Ιεράπετρα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, τον πρώην  Αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Λουτσέτη, τον νυν Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και τους  Αρχιτέκτονες, κ. Κωσταντίνο Περβολαράκη και κα Νίκη Σαμπροβαλάκη, για την υλοποίηση  της μελέτης του έργου», δήλωσε με την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΜΑΣ»

Στο μεταξύ ο  δήμαρχος Ιεράπετρας έκανε κάλεσμα συμμετοχής στην απογραφή που έχει ξεκινήσει προκειμένου να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο μεγαλύτερος Δήμος του Ν Λασιθίου.

«Το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον   του   τόπου   μας   για   τα   επόμενα   δέκα   χρόνια.   Μη   ξεχνάτε   ότι   ο   αριθμός   των  ανθρώπων που μας εκπροσωπούν είτε στα Κοινοτικά είτε στα δημοτικά Συμβούλια γίνεται με πληθυσμιακά κριτήρια. Κυρίως, όμως,  μη ξεχνάτε ότι με πληθυσμιακά κριτήρια δίδονται και οι   χρηματοδοτήσεις   στο   Δήμο   για  την υλοποίηση τόσο   των   μικρών,   όσο     και   των μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

Η   πληθυσμιακή   αύξηση   στον   τόπο   που   κατοικούμε   συνεπάγεται   και   την   αύξηση   των χρηματοδοτήσεων   από   εθνικούς   και   ευρωπαϊκούς   πόρους   και   άρα,   μεγαλύτερες δυνατότητες   για   ανάπτυξη   και   περισσότερες   δράσεις   κοινωνικού   και   πολιτιστικού περιεχομένου.

Πρέπει όλοι  να απογραφούμε στον τόπο που ζούμε, όχι μόνο για να αποκτήσουμε τα έργα και τις υποδομές, που πραγματικά χρειαζόμαστε, αλλά και για να διατηρήσουμε όλα όσα  έχουμε. Πρέπει όλοι όσοι μένουμε στον Δήμο Ιεράπετρας, να απογραφούμε εδώ.

Πρέπει να βοηθήσουμε  το έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.  Εως τις 13 Δεκεμβρίου  2021,   ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού έχοντας τον «μοναδικό κωδικό απογραφής» που θα του έχει παραδοθεί, απογράφει  την  κατοικία και  όλα τα μέλη  του  νοικοκυριού στο  www.gov.gr.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής ΌΛΟΙ μετράμε. Κανένας δεν περισσεύει.

Ως   Δημοτική   Αρχή   καλούμε   όλους   τους   κάτοικους   και   τους   μετανάστες   του   Δήμου Ιεράπετρας   να   απογραφούν   στο   Δήμο   μας   και   να   συνεργαστούν   αρμονικά   με   τους εντεταλμένους απογραφείς που έχουν ορισθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συμμετέχουμε στην απογραφή. Δίνουμε δύναμη  στο Δήμο μας¨, καταλήγει στο κάλεσμα του ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος θα κηρύξει και επίσημα την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης γιορτινής περιόδου, ανάβοντας το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί στην πλατεία Ηρώων στις 8:30  το βράδυ της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου.  Η ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του δήμου Ιεράπετρας θα πλαισιώσει με μια μοναδική συναυλία τη βραδιά, με τους STAVENTO  και την  Ήβη Αδάμου.

                                                                  ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Η ηλεκτροκίνηση σιγά σιγά μπαίνει στη ζωή όλων μας.

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 29.4.2022 

admin

Leave a Comment