Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καταγγέλλει  την υπουργό Παιδεία κ Νίκη Κεραμέως ότι   αντί  να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών με δική της εντολή  κλείνουν τμήματα και υποβαθμίζονται  τα περισσότερα σχολεία.

«Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να συγχωνεύσουν τμήματα σχολείων   και   να   προχωρήσουν   στην    υποβάθμιση   σχολείων.   Επιχειρούν   να   στριμώξουν περισσότερους   μαθητές   και   μαθήτριες   σε   αίθουσες   κλουβιά,   με   προβληματική   την καθαριότητα και την απολύμανση των, αλλά και των υπόλοιπων χώρων λόγω του σημαντικά μειωμένου αριθμού προσλήψεων καθαριστριών.

Αντί το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν   οι   χιλιάδες   εκπαιδευτικές   ανάγκες,   προσπαθούν   να   καλύψουν   τα   κενά,   με τεχνάσματα και τερτίπια που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες, με συγχωνεύσεις και   υποβιβασμούς.  Αυτά   είναι   τα   προεόρτια   της   αξιολόγησης   που   προωθεί   η   Υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως, που πλέον είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πανικό από τη μαζική απόρριψη της   εκπαιδευτικής   πολιτικής   της   και   της   κυβέρνησης   της   ΝΔ   με   το   συγκλονιστικό   75% συμμετοχής   των   εκπαιδευτικών   της   πρωτοβάθμιας   εκπαίδευσης   στην  τελευταία    24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία, την προηγούμενη  βδομάδα έριξε την ευθύνη  για  τα κενά  στους εκπαιδευτικούς   που   «αρρωσταίνουν   και   παίρνουν   άδειες»,   και   επιχειρεί   να   προχωρήσει μαζικά σε μείωση τμημάτων για να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Λιουδάκη» κ Γιάννης Πασπαράκης σε ανακοίνωση του και συμπληρώνει ότι:

«Είναι   πρωτοφανές   για   την   εκπαιδευτική   διαδικασία   και   την   παιδαγωγική   επιστήμη   οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεώνονται ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το τέταρτο κύμα της Πανδημίας του Covid-19 συνεχίζει διογκούμενο κα οι υγειονομικές συνθήκες στα σχολεία είναι εκρηκτικές. Παράλληλα, πολλοί νεοδιόριστοι και αναπληρωτές   συνάδελφοι   αναγκάζονται   σε   υποχρεωτικές   μετακινήσεις,   ανατρέποντας   τον εργασιακό   και   οικογενειακό   τους   προγραμματισμό. 

 Επιτέλους,   στο   Υπουργείο   Παιδείας οφείλουν   να   καταλάβουν  πως   πίσω   από   τους   αριθμούς   που   εμφανίζονται   στο  Myschool, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν με πενιχρούς μισθούς και εν μέσω ενός τεράστιου κύματος ακρίβειας.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καταδικάζουμε αυτή την ολέθρια για τους μαθητές μας ενέργεια και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να αντιδράσουν   δυναμικά   στην   υποβάθμιση   του   Δημόσιου   Σχολείου   και   της   παρεχόμενης εκπαίδευσης.   Καλούμε   τη   ΔΟΕ   να   καταγγείλει   τις   μεθοδεύσεις   της   πολιτικής   των συγχωνεύσεων της Υπουργού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας, να απαιτήσει να παύσουν οι αντιπαιδαγωγικές και υγειονομικά προβληματικές ενέργειες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που οδηγούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», που υπογράφεται από το τον κ Γιάννη Πασπαράκη(πρόεδρο) και την κ Σταυρούλα Δατσέρη(γραμματέα).

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Η Διευθύντρια κ. Τζιρή Αικατερίνη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ συγχαίρουν όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

admin

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 24.3.2022 

admin

Leave a Comment