Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ-ΠΕΤΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ανάγκη να προχωρήσουν απαραίτητα   δημοτικά  έργα,  που υλοποιούνται , μελετούνται η σχεδιάζονται , σε εποχές δύσκολες, όπου η υγειονομική κρίση έχει μετατρέψει το κράτος  σε έναν αργοκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό , και έχει πλήξει σοβαρά την τοπική οικονομία, φέρνει πιο κοντά τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ Αντώνη Πετρά, η παράταξη του οποίου έχει δείξει από την αρχή ότι έχει διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης σε μείζονα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της  ευρύτερης περιοχής και στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Παρουσία της γενικής γραμματέως του Δήμου κ. Θεοδώρας Χριστοδούλου και των συνεργατών του, ο δήμαρχος Ιεράπετρας  κ Θεοδόσης Καλαντζάκης ενημέρωσε τον κ.  Αντώνη Πετρά και απάντησε σε ερωτήσεις του για τα έργα και τις μελέτες που υλοποιούνται την παρούσα χρονική στιγμή στον Δήμο Ιεράπετρας, τις νέες δημοπρατήσεις, τα έργα του Λιμενικού Ταμείου, τις προτάσεις που κατατίθενται και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου εν μέσω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.

Στα πλαίσια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα λειτουργίας μονάδας ΤΟ.Μ.Υ. στον Δήμο Ιεράπετρας όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε ότι ,  «με τον κ. Πετρά είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και τον ευχαριστώ για την επίσκεψη του. Μοιραζόμαστε κατεξοχήν το ενδιαφέρον μας για τον Δήμο Ιεράπετρας και επιθυμούμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Παραμένουμε πάντα πρόθυμοι για οποιαδήποτε επικοινωνία με όποιον το επιθυμεί καθώς η ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη ορθών αποφάσεων και για την πρόοδο του τόπου.»

Από την πλευρά της  Δημοτικής Παράταξης του κ Αντώνη Πετρά , εκδόθηκε ανακοίνωση  η οποία αναφέρει ότι, «χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράπετρας για την ενημέρωση του  επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Αντώνη Πετρά, σε ζητήματα σχετικά με τον γενικότερο σχεδιασμό καθώς και την υλοποίηση στρατηγικών μελετών και έργων στο Δήμο μας.

Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μας με σκοπό τη ενημέρωση του δημάρχου για τις προτάσεις μας σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: Την δημιουργία δομής ΤΟΜΥ στον Δήμο Ιεράπετρας, την σύσταση αστικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα μέσα,  την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου,  την αναχρηματοδότηση της κατασκευής του φάρου στο λιμάνι της Ιεράπετρας και  την ολοκλήρωση της χάραξης του Νότιου οδικού άξονα και ειδικότερα του τμήματος Ιεράπετρα – Βιάννος – Καστέλι, το οποίο με την υλοποίηση του θα μας επιτρέψει να βρεθούμε πολύ κοντά  στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο.

Πιστεύουμε ότι χρόνος λειαίνει τις ακμές και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πιο ουσιαστικό διάλογο, ενώ η καλή πρόθεση από μέρους μας ήταν και παραμένει δεδομένη, όπως και η δημιουργική σκέψη και η διάθεση για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

 Άλλωστε επιμένουμε στη θέση μας ότι, το σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν είναι το ποιος βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο, αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για  να βγει ο Δήμος μας αλώβητος από την υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση έτσι,   ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο τόπο από αυτόν που παραλάβαμε», καταλήγει η παράταξη, «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο».

                                                                          ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

2.800 επενδύσεις στην Κρήτη από το πρόγραμμα Αγροτικής
Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (2014-2020).

admin

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΣΕ ΣΟΚ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Leave a Comment