Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Τις τελευταίες μέρες μια σοβαρή βλάβη σε μοτέρ του Βιολογικού Καθαρισμού  της Ιεράπετρας, έχει υποχρεώσει τους τεχνικούς της Υπηρεσίας ύδρευσης άρδευσης  και αποχέτευσης του Δήμου, να αναζητήσουν μια προσωρινή λύση για την ομαλή επεξεργασία των λυμάτων έως ότου έρθουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά από το εξωτερικό για να τεθεί ξανά σε λειτουργία το χαλασμένο μηχάνημα.

Επέλεξαν ως εκ τούτου την προσωρινή  αλλά καθημερινή μεταφορά 2-3 βυτιοφόρων με λύματα , στον βιολογικό καθαρισμό του Κάτω Χωριού, ώστε να μένει η στάθμη των αποβλήτων στις δεξαμενές του Βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας, μέχρι το όριο ασφαλείας που έχει καθοριστεί.

« Έχω εξηγήσει  δημόσια  στους  κατοίκους του  Κάτω Χωριού,  που ενοχλούνται από τις οσμές, ότι μόλις μας έρθουν τα ανταλλακτικά και επιδιορθώσουμε τη βλάβη του μηχανήματος μας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιεράπετρας, θα σταματήσουμε να μεταφέρουμε στον Βιολογικό Καθαρισμό του Κάτω Χωριού τα λύματα που αναγκαστικά μεταφέρουμε τώρα προσωρινά , για να μην καταλήξουν στη θάλασσα. Η ποσότητα των λυμάτων που μεταφέρουμε , είναι η ποσότητα εκείνη που έρχεται από το Κάτω Χωριό με ειδικό αγωγό προς τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιεράπετρας στον Αλμυρό. Πιστεύω ότι μεθαύριο η το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα , θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά και θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία της επεξεργασίας των λυμάτων της Ιεράπετρας και των γύρω χωριών», μας είπε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης και Αποχέτευσης κ Πέτρος Μαστοράκης.

 Επικοινωνώντας με τον νέο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Χωριού κ Λάκη  Πυργιωτάκη, τον οποίο ρωτήσαμε αν είναι ενημερωμένο σχετικά το Τοπικό Συμβούλιο και η μικρή κοινωνία του Κάτω Χωριού, μας είπε ότι, « με έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Πέτρος Μαστοράκης για την αναγκαιότητα αυτής της προσωρινής λύσης που δόθηκε, μέχρι να έρθουν  τα ανταλλακτικά του μηχανήματος του Βιολογικού Καθαρισμού της Ιεράπετρας από το εξωτερικό. Με έχουν διαβεβαιώσει από το Δήμο Ιεράπετρας, ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί».

Κάποιοι  από τους κατοίκους που μένουν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κάτω Χωριού, επικοινώνησαν μαζί μας και μας κατήγγειλαν ότι:

« Μυρίζει πάρα πολύ έντονα και άσχημα ο Βιολογικός καθαρισμός του Κάτω Χωριού κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της επεξεργασίας των λυμάτων. Ειδικά αυτές τις τελευταίες   μέρες που επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι,  δε μπορούμε να κάτσουμε στα μπαλκόνια μας. Εκτός αυτού, ξαφνικά γεμίσαμε  μύγες και κουνούπια.

Ζητούμε την άμεση διακοπή της μεταφορά των λυμάτων στο Κάτω Χωριό γιατί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας.

Επειδή δεν έχουν εισακουστεί οι φωνές μας στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση και συμβολική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις  του Βιολογικού Καθαρισμού στο Κάτω Χωριό. Τέλος ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να φροντίσει για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων που έχουν λεϊσμανίαση και κυκλοφορούν  καθημερινά στα σοκάκια του χωριού μας», υποστηρίζει μερίδα των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του Κάτω Χωριού.

Related posts

Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε ΙΕΡΆΠΕΤΡΑΣ

admin

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής

admin

Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων στη συνάντηση με τον Πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

admin

Leave a Comment