Image default
ΑΡΧΙΚΗ

«Μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της Ελληνικής Σταφίδας».

Με ερώτηση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος
Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης
της Ελληνικής Σταφίδας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και με παραγωγούς,
παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες (περίπου 250 τόνοι) σταφίδας στις αποθήκες της ΚΣΟΣ στο
Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγών εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την διάθεση της σταφίδας αλλά και για
την πληρωμή των παραγωγών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού η ελληνική σταφίδα έχει πληγεί
ανεπανόρθωτα από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, που είναι και φθηνότερο προϊόν αλλά και υποδεέστερο
ποιοτικά.
Επειδή η υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής σταφίδας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με αποτέλεσμα να
θεωρείται σήμερα μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη
διατροφή
Επειδή παρά την υγειονομική κρίση και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η
σταφίδα δεν εντάχθηκε στους πληττόμενους ΚΑΔ, με συνέπεια οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό
πρόβλημα επιβίωσης.
Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:
-Προτίθεσθε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να λάβετε μέτρα στήριξης της Ελληνικής Σταφίδας,
ώστε να στηριχθεί το εγχώριο και ποιοτικό αυτό προϊόν; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου
να ενταχθεί ο κλάδος στους πληττόμενους;
-Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση της Ελληνικής σταφίδας ώστε να αποφευχθεί ο ορατός
κίνδυνος μη απορρόφησης των μεγάλων συσσωρευμένων ποσοτήτων;

Related posts

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

admin

40% ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Στ. Αρναουτάκης στα εγκαίνια του Robinson Club Ierapetra: «Η Κρήτη καλωσορίζει μια ακόμα ποιοτική ξενοδοχειακή μονάδα».

admin

Leave a Comment