Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Μέχρι σήμερα αυτό το μήνα έχουν δημοσιευθεί 26 ειδοποιήσεις για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία


Εννέα από αυτές τις ειδοποιήσεις αντιστοιχούσαν σε πιπεριές με υπερβολικά φυτοφάρμακα ,οκτώ σε πορτοκάλια, , έξι σε μανταρίνια, δύο σε σταφύλια και ένα σε ρόδια. Τα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν είναι Acetamiprid, Buprofezin, Chlorpyrifos, Clothianidin, Deltamethrin, Fenvalerate, Tau flauvalinate, Prochloraz, Pyridabene, Flonicamid και Ometoate.

Μεταξύ της 1ης και της 23ης Νοεμβρίου έχουν δημοσιευθεί συνολικά 26 περιπτώσεις-ειδοποιήσεις  ανίχνευσης υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία που εξήχθησαν με προορισμό τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με το σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF).

Από τις 26 ειδοποιήσεις που δημιουργήθηκαν στα προϊόντα οπωροκηπευτικών που εξήγαγε η Τουρκία στην ΕΕ, εννέα περιπτώσεις υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων αφορούσαν πιπεριές , οκτώ αναφέρονταν σε πορτοκάλια, έξι σε μανταρίνια, δύο σταφύλια και μία ειδοποίηση στα ρόδια που η Τουρκία σκόπευε να εισαγάγει στις ευρωπαϊκές κοινοτικές αγορές.

Οι υπερβάσεις των ανωτάτων ορίων υπολειμμάτων (MRL) της Ε.Ε. στα  φρούτα και λαχανικά ανιχνεύθηκαν από τις συνοριακές αρχές της Βουλγαρίας και χαρακτηρίσθηκαν σοβαρές από το RASFF

Γ.Πολυχρονάκης

Related posts

Πρθ: Ψήφισμα – παρέμβαση στην κυβέρνηση – πολιτικά κόμματα Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά των πλειστηριασμών κατοικιών και επιχειρήσεων.

admin

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 23.10.2020

admin

Ψήφισμα Στήριξης του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment