Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ»

ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ»

Με αφορμή τα τρία θετικά στην covid 19 κρούσματα,  που εντοπίστηκαν προχθές σε οικογένεια οικονομικών μεταναστών στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνη  Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη, ζητά από όλους τους κατοίκους του Δήμου, Έλληνες και ξένους, που ζούν περιστασιακά η μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή,  να τηρούν  ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης  της πανδημίας του κορονοϊού.

«Από πέρυσι το Μάρτη μέχρι και σήμερα η Ιεράπετρα είναι από τις περιοχές εκείνες που σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης αλλά και πανελλαδικά , κατέγραψε τα λιγότερα θετικά κρούσματα με κορονοϊό και αυτό έχει επιτευχθεί με μεγάλο αγώνα, έλεγχο  και συνεχή ενημέρωση των κατοίκων του δήμου μας.

Έχουμε πάει πάρα πολύ καλά  μέχρι σήμερα και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού , ειδικά τούτες τις μέρες που φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή έξαρση κρουσμάτων σε όλη την Κρήτη.

Θέλουμε από όλους τους μόνιμους  συνδημότες μας  και τους χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες γής, που διαμένουν και εργάζονται περιστασιακά στην περιοχή μας , να μην χαλαρώσουν στην τήρηση των μέτρων πρόληψης , για να μη χαλάσουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα.

Η υπόθεση της 9χρονης μαθήτριας της Γ΄ Τάξης   του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς πάει πολύ καλά . Το παιδί βγήκε μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε από την Εντατική Μονάδα και νοσηλεύεται   στην  Παιδική μονάδα covid του ΠΑΓΝ,  αφου βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Μαζί του είναι η μητέρα του. Ο μπαμπάς της  που είναι και εκείνος  θετικός στον κορονοϊό(όπως και η σύζυγος του) μένει σε καραντίνα στο σπίτι του μαζί με το μικρότερο παιδί του.

Επειδή η 9χρονη όπως και το νήπιο  αδερφάκι της,  είχαν να πάνε στο σχολείο τους από τις 23 Φεβρουαρίου, οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές αποφάσισαν, να αναστείλουν τη λειτουργία μόνο του τμήματος της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς για 14 μέρες, που θα μετρούν από τις 23 Φεβρουαρίου. Άρα το τμήμα θα παραμείνει  κλειστό μέχρι και τις 8 Μαρτίου», μας είπε η κ Μαρία Ρουμελιωτάκη αντιδήμαρχος Καθαριότητας και  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιεράπετρας.

Η αύξηση των θετικών κρουσμάτων σε όλη την Κρήτη τις τελευταίες μέρες υποχρεώνει τη Δημοτική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας, να αυστηροποιήσουν  τους ελέγχους για την  τήρηση των μέτρων πρόληψης , ώστε να μην έχουμε   ξαφνικά δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Ζητάμε από όλους, ειδικά στις αγροτικές επιχειρήσεις, να φορούν τη μάσκα τους  στα δημοπρατήρια , στα συσκευαστήρια στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους , να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων , να  χρησιμοποιούν τακτικά αντισηπτικά, να πλένουν συνέχεια τα χέρια τους και να μη συγχρωτίζονται με άλλους πολλούς ανθρώπους. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε την μικρή διασπορά του κορονοϊού , που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Επειδή  έχουμε  αναφορές για συνεστιάσεις τα Σαββατοκύριακα  και μεγάλες παρέες 15-20 ατόμων σε χωριά και μετόχια , αυτό πρέπει να το σταματήσουμε άμεσα πριν είναι αργά», προσθέτει η αντιδήμαρχος κ Μαρία Ρουμελιωτάκη .

Στο μέτωπο του εμβολιασμού των κατοίκων της Ιεράπετρας, παρατηρείται μια σχετικά καλή συμμετοχή και προθυμία των ενηλίκων άνω των 60 χρόνων , ενώ σε καλό επίπεδο κυμαίνεται και ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στην εκπαίδευση και τις δομές της Δημόσιας Υγείας . Και οι εργαζόμενοι ΄όμως στο χώρο της Υγείας εκτός των δημόσιων δομών , έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στον τουρισμό και τον επισιτισμό,  ζητούν από την κυβέρνηση να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα,  τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ώστε να είναι ασφαλείς,  αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία και η εστίαση στις αρχές Μαίου όπως φημολογείται.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Santa-Run Ierapetra

admin

Τουρισμός: Γεμίζουν τα ξενοδοχεία… «γκρινιάζει» η εστίαση στην Ιεράπετρα

admin

Στην κατάψυξη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη!

admin

Leave a Comment