Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Με άδεια χέρια επιστρέφουν οι Ιεραπετρίτες μετά την κρίσιμη συνάντηση για το νοσοκομείο της πόλης

Η κ Γκάγκα δεν άφησε πολλά περιθώρια ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε η αντιπροσωπία των Ιεραπετριτών

Μετά από πολλή μεγάλη προσπάθεια και πίεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα,  η συνάντηση εργασίας  μιας επιτροπής Ιεραπετριτών με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη με την  αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα , για το φλέγον θέμα της ενίσχυσης  σε όλα τα επίπεδα του  μοναδικού Νοσοκομείου της Νοτιανατολικής Κρήτης.

Η κ Γκάγκα δεν άφησε πολλά περιθώρια ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε η αντιπροσωπία των Ιεραπετριτών, ζητώντας τους να περιμένουν την κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή που θα αφορά το νέο χάρτη Υγείας ολόκληρης της χώρας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ Μίνα Γκάγκα  ανακοίνωσε την έγκριση πρόσληψης 3 θέσεων Ιατρικού επικουρικού προσωπικού ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας και Ακτινολογίας για διάστημα 36 μηνών, την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου, καθώς και τη διερεύνηση ένταξης λοιπών κτιριακών υποδομών. Συζητήθηκε, επίσης, η συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της Μονάδας της Ιεράπετρας στο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

«Η κ Μίνα Γκάγκα μας είπε ότι,  θα εγκρίνει την πρόσληψη επικουρικών γιατρών οι οποίοι όπως γνωρίζετε πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του ίδιου του Νοσοκομείου,  το οποίο θα πρέπει να κάνει  την προκήρυξη  των θέσεων. Η κ Γκάγκα όμως γνωρίζει ότι στη λίστα των επικουρικών γιατρών δεν υπάρχουν παθολόγοι, αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και καρδιολόγοι. Συνεπώς μας είπε να ψάξουμε εμείς μόνοι μας να βρούμε γιατρούς που τους έχουμε άμεσα ανάγκη», μας είπε ο πρόεδρος του  Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλο και πρόσθεσε:

«Στο Υπουργείο Υγείας έχουν μια  νέα  αντίληψη για το νέο εθνικό σύστημα υγείας, που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

Ζητήσαμε να καλυφθούν άμεσα  οι κενές οργανικές θέσεις των ιατρών που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο μας και μας απάντησε  η κ Γκάγκα ότι δεν αναγνωρίζει τους υπάρχοντες οργανισμούς των Νοσοκομείων , ενώ μας ζήτησε να περιμένουμε να κατατεθεί στη Βουλή  το Νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΥ  . Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα προκηρυχτούν νέες θέσεις ιατρών σε όλα τα Νοσοκομεία και από αυτές κάτι θα πάρουμε κι εμείς.

Στο αίτημα μας για ένταξη του Νοσοκομείου μας στην Α1 προβληματική περιοχή η κ Γκάγκα δήλωσε αντίθετη και δεν μας άφησε καμία ελπίδα, υποστήριξε όμως αόριστα ότι,  μέσα από το νέο σχέδιο για την Υγεία θα δίνονται κίνητρα  στους γιατρούς να έρχονται και να μένουν στα Νοσοκομεία όπως εκείνο της Ιεράπετρας και πρόσθεσε ότι όποτε χρειάζονται γιατροί στο Νοσοκομείο θα έρχονται για κάποιο διάστημα από άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Παραδέχτηκε ότι το σύστημα της ενιαίας διοίκησης των Νοσοκομείων δεν βοήθησε το Νομό Λασιθίου , και γι΄ αυτό προβλέπεται στο νέο χάρτη υγείας το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να έχει δικό του ΑΦΜ και να είναι κάτω από έναν καλύτερο κεντρικό  συντονισμό. Τέλος μας υποσχέθηκε ότι στο Νοσοκομείο μας θα πάρουμε έναν καινούργιο μαστογράφο.

Συμπερασματικά από αυτήν την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μπορεί να μην λύσαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, τους δώσαμε όμως να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του και ότι θα πρέπει να μας υπολογίζουν πλέον πολύ πιο σοβαρά», κατέληξε ο κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.  

Την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας με ενότητα επεσήμανε ο  Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης:

«Με την από κοινού  παρουσία μας στο Υπουργείο Υγείας δείξαμε ότι Δήμος και φορείς ενωμένοι διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας. Μέσα από πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μένοντας σε εγρήγορση έως ότου δούμε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Επιτροπή, καθώς και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου που μας έδωσαν τη δυνατότητα να διαβιβάσουμε ξανά τα προβλήματα τους αναλυτικά στο Υπουργείο Υγείας. Κοινός στόχος όλων μας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας, ώστε να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των κατοίκων της Ιεράπετρας και της Νοτιοανατολικής Κρήτης», πρόσθεσε ο κ Καλαντζάκης.

Στη  συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, καθώς και οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ.κ. Μπινιχάκης και Σαραντώνης αντίστοιχα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και η Διευθύντρια του Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού, κ. Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη.

Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

«ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ»

admin

ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΝΕΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ LED ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

admin

Νέα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού προτείνει η Κομισιόν, ποιους τομείς αφορούν

admin

Leave a Comment