Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Με μάσκα και στην Εκκλησία;

Ένα βήμα πριν από την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση.

Η τροχιά της πανδημίας και ειδικά η χαλάρωση που παρατηρείται, πείθουν τους επιστήμονες και τις Αρχές ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επιβληθεί στους κλειστούς χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως είναι οι εκκλησίες.

Ακόμη φαίνεται πως εξετάζεται το σενάριο να επανέλθει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας για πολίτες άνω των 65 ετών, από το φθινόπωρο, καθώς βασικό μέλημα είναι η προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό.

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε επιπλέον κλειστούς χώρους αλλά και στους ιερούς ναούς είναι έτοιμοι να προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, που εξετάζουν σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

Εξάλλου, τα «ορφανά» κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς δείχνουν διασπορά στην κοινότητα.

Το φαινόμενο αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων και στον συγχρωτισμό σε κέντρα διασκέδασης και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πλέον οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νέους.

Πηγή: enikos.gr

Related posts

ΑΚΑΡΠΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 73ΧΡΟΝΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Τιμές κηπευτικών Ιεράπετρας 04-05-2023

admin

Τραγωδία: Δυστύχημα με 10 νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

admin

Leave a Comment