Image default
TOPIKA NEA

ΜΕ ΤΟΥΣ ONIRAMA  Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αρχίζουν με τη  φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 13 Δεκεμβρίου και ημέρα  Παρασκευή με το νεανικό συγκρότημα των ONIRAMA.

 Μετά την περυσινή εμφάνιση έκπληξη της Ελένης Φουρέιρα στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ιεράπετρας, που συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου απ΄όλη την Κρήτη , ο Δήμος Ιεράπετρας φέτος επιλέγει τους ONIRAMA προσδοκώντας να προσελκύσει περισσότερο κόσμο από πέρυσι.

«Πιστεύουμε ότι με τους ONIRAMA την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, θα προσελκύσουμε πολλούς περισσότερους  επισκέπτες, που θα μπορέσουν να κλείσουν κάποιο δωμάτιο στα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά και το χειμώνα, να διασκεδάσουν στη συναυλία που θα δώσουν οι αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεολαίας και να μείνουν για δυο η τρείς μέρες να ξεκουραστούν στο φιλόξενο τόπο μας», εκτιμά η νέα πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Σακαδάκη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ONIRAMA

Οι Onirama είναι ελληνικό συγκρότημα της ποπ ροκ σκηνής. Έχουν στο ενεργητικό τους τραγούδια που σημείωσαν επιτυχία στην Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Σάκης Ρουβάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Έλενα Παπαρίζου.

Το συγκρότημα συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2000 ως αποτέλεσμα μιας ιδέας του Θοδωρή Μαραντίνη και του Διονύση Φραντζή όταν συναντήθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Ιδρυτικά μέλη ήταν επίσης οι Γιώργος και Δημήτρης Κοκονίδης, ενώ λίγους μήνες αργότερα έγινε μέλος ο Κώστας Καρακατσάνης.

Το συγκρότημα ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι, με το όνομα “Mixing Up The Medicine” , όνομα που αντικατόπτριζε τα πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής που έπαιζαν.

Το 2003 έγινε μέλος ο Χρήστος Τρεσίντσης και στα μέσα της ίδιας χρονιάς έγινε η μετονομασία του συγκροτήματος σε Onirama, όνομα που προέρχεται από τη φράση “Τα Όνειρά μας”.

Στα τέλη του 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ, με το τραγούδι “Ο Χορός” (Κλείσε τα Μάτια) να γίνεται επιτυχία, όπως και το σινγκλ “Μια μέρα θα’ ρθεις”.

Το Μάρτιο του 2006 οι Onirama ήταν υποψήφιοι στην κατηγορία του καλύτερου ποπ συγκροτήματος στα 5α Βραβεία Αρίων.

Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ, με τίτλο “Κλεψύδρα” το οποίο ήταν στην πρώτη θέση στους καταλόγους επιτυχιών της IFPI και έπειτα έγινε χρυσό. Το ίδιο άλμπουμ ήταν στην 11η θέση στον κατάλογο με τα 50 καλύτερα ελληνικά άλμπουμ του έτους 2008 και στην 13η θέση στον κατάλογο ελληνικών και ξένων άλμπουμ του 2008.

Το Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε ο δίσκος Στη Χώρα των Τρελών ηχογραφημένος στα Black Studios στη Σαντορίνη. Περιελάμβανε το επίσημο τραγούδι των Special Olympics Athens 2011 Εκεί για σένα εγώ.

Τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησαν live εμφανίσεις με τον Σάκη Ρουβά και την Ελένη Φουρέιρα στο Αθηνών Αρένα. Παράλληλα, εμφανίζονται σε νυχτερινά clubs σε όλη την Ελλάδα.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Σε όλη τη διάρκεια των εορτών θα λειτουργήσει  το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ελευθερίας, με  τη βοήθεια των συλλόγων της πόλης  με πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για  μικρούς και μεγάλους.

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, που θα έχει στηθεί στη κεντρική πλατεία   Ελευθερίας από 13 Δεκεμβρίου  μέχρι

 5  Ιανουαρίου , θα λειτουργούν για τη διασκέδαση των παιδιών παιδικό  τρενάκι, φουσκωτά  κάστρα, καθημερινές  δράσεις,

εκπλήξεις , παιδικά  πάρτι,  μπαζαρ, σκάκι, εικαστικές κατασκευές   και άλλες εκπλήξεις.

 Τις Δευτέρες και τις  Τετάρτες σε  όλη τη διάρκεια  των εορτών, η  Δημοτική  Φιλαρμονική και  η   Μπαντίνα, θα «ντύνουν»  με  χριστουγεννιάτικη  μουσική  την καθημερινότητα  των κατοίκων και των επισκεπτών .

Στο  φουαγέ  της  αίθουσας  Μελίνα  Μερκούρη  θα  λειτουργήσει, στη διάρκεια  των εορτών,  εικαστική  έκθεση  με  έργα  από τα  παιδιά  του  Εικαστικού

εργαστηρίου (τμήμα  ζωγραφικής)

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο κτήριο Μελίνα Μερκούρηστις 18:00μ.μ

 θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή  του 5ου νηπιαγωγείου  Ιεράπετρας

Την  Παρασκευή  13/12  και ώρα 18:30μ.μ

 θα γίνει η  Φωταγώγηση του  δένδρου των Χριστουγέννων  και η μεγάλη συναυλία  από  τους  ONIRAMA.

Τη  συναυλία θα  «ανοίξει»  η φιλαρμονική του  Δήμου Ιεράπετρας  με  χριστουγεννιάτικες   μελωδίες. Θα διευθύνει ο μαέστρος Γεράσιμος  Φουρλάνος.

Το Σάββατο 14/12 ώρα 19:00 μ.μ

 Στον περίβολο του Δημοτικού Σχολείου Φερμων  θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου  δένδρου από  το  Σύλλογο  Γονέων . Στη συνδιοργάνωση ο  Σύλλογος Ανάπτυξης  Αγίου Ιωάννη

Την Κυριακή 15/12  στη Μελίνα Μερκούρη ώρα 19:00 μ.μ. θα γίνει η φιλανθρωπική μουσικοχορευτική  εκδήλωση για  τα  ΑΜΕΑ  από τις  σχολές 

παραδοσιακού χορού του Δημήτρη  Καπαράκη.

Την ίδια μέρα στην πλατεία  στο Κεντρί και  ώρα 17: 00  θα γίνει  Χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση  με τη συμμετοχή  της  Φιλαρμονικής  Ιεράπετρας, από  τον  πολιτιστικό  σύλλογο  Κεντριού 

Την Πέμπτη 19/12 στο Κλειστό  γυμναστήριο  «Μαρκος Φωνιαδάκης» και  ώρα 18:00  θα γίνει το πρωτότυπο SANTA ….ματς.    Τιτανοτεράστιος  Χριστουγεννιάτικος Ποδοσφαιρικός  αγώνας με  τα καλικαντζαράκια  από το  ΚΔΑΠ- ΜΕΑ και την πρωταθλήτρια  ομάδα του Ο.Φ.Ι.  

Την ίδια μέρα το  Εικαστικό  ΚΔΑΠ στο πνεύμα  των  Χριστουγέννων  παρεμβαίνει  εικαστικά  δίνοντας  τη δυνατότητα  σε  όλα τα  παιδιά  να  ζωγραφίσουν να  κατασκευάσουν  δώρα,  και   να  δημιουργήσουν.

Την Παρασκευή 20/12 στη Μελίνα Μερκούρη ώρα 19:30 μ.μ θα παρουσιαστεί το Μουσικοθεατρικό δρώμενο «SANTA….χιόνια» της  Μ. Κίτρας και   χριστουγεννιάτικα  τραγούδια με  ζωντανή μουσική από  το  ΚΔΑΠ-

Μουσικοκινητικής. Επιμέλεια  από την  Κυριακή Παντουβάκη 

Την ίδια μέρα στον Μακρύ Γιαλό και  ώρα 19:30 μ.μ. θα γίνει η  φωταγώγηση   του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με τη συμμετοχή  της  Φιλαρμονικής  του Δήμου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό   σχολείο  Μακρύ  Γιαλού Οργάνωση :Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Το Σάββατο 21/12 στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ελευθερίας εκατοντάδες εθελοντές Αγιοβασίληδες θα πάρουν μέρος στο Γεραπετρίτικο  Santa Run που διοργανώνει το περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ. Τα χρήματα από τις στολές του Άη Βασίλη που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την αγορά ενός απινιδωτή που θα  φυλάσσεται πιθανότατα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας , για να χρησιμοποιείται όποτε υπάρχει ανάγκη.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στη Μελίνα Μερκούρη ώρα 19:30 μ.μ θα δοθεί

Χριστουγεννιάτικη Μουσική παράσταση από τη  Χορωδία  Νέων του  Δήμου 

Ιεράπετρας.  Επιμέλεια  Τζένη  Φραγκούλη.  Την ίδια μέρα θα γίνει  παράσταση χορού Ζούμπα από τη σχολή χορού   της  Τζέσικα  Ατάρτ. 

Τη Δευτέρα  23/12  στη Μελίνα Μερκούρη ώρα 17:00 μ.μ

τα κατηχητικά  σχολεία των  ενοριών της  Ιεράπετρας  διοργανώνουν 

χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  . Οργάνωση Ιερά  Μητρόπολη  Ιεραπύτνης  και 

Σητείας 

Τη Δευτέρα  23/12  στο

Χριστουγεννιάτικο  χωριό, ώρα 19:30 μ.μ

 οι νέοι και οι νέες θα απολαύσουν μια μοναδική  Rock συναυλία  από το   νεανικό συγκρότημα  LOGOKRISIS που απαρτίζεται από παιδιά της Ιεράπετρας

Την Τρίτη 24/12 η  Φιλαρμονική του  Δήμου  και  η Μπαντίνα με  χριστουγεννιάτικες  μελωδίες  και κάλαντα θα περάσουν από  τους  δρόμους  και τις  πλατείες  της  πόλης  γιορτάζοντας τα  Χριστούγεννα.

Την Πέμπτη 26/12 στη Μελίνα  Μερκούρη ώρα 19:00 μ.μ. θα δοθεί παράσταση  χορού  από τις  σχολή  χορού  της  Ρένας  Καπαράκη.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

400.000€ για νέες δεξαμενές σε Κουτσουρά, Σχινοκάψαλα και Ορεινό

admin

Το «Eco..Χριστούγεννα 2019 στο μαγεμένο δάσος»

admin

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΤΣΗ ΚΑΜΠΟ

admin

Leave a Comment