Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ 2018: ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Για δύο συναπτά έτη, το Μόνιτορ Φεστ διοργανώνεται στην Κρήτη, με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης, μέσω ενός διαλόγου μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας, ευελπιστώντας να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης νέων ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας.

Παράλληλα, συνάπτοντας συνεργασίες με καλλιτεχνικούς φορείς πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας, φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη των καλλιτεχνικών δρώμενων στον τόπο μας, συμβάλλοντας έτσι, στην δημιουργία μιας πολιτιστικής “επανάστασης” καθοριστικής κατα τη γνώμη μας, για την ενδυνάμωση και βελτίωση της κοινωνίας μας.
Τα αποτελέσματα του, και η θετικότατη απόκριση του κοινού και των καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο στα προηγούμενα καλέσματα του, μας ώθησαν στην ανανεώση του ραντεβού, για τον Οκτώβριο 2018,
Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί κυρίως στους χώρους του εξαίσιου πρώην εργοστασίου “Αθηνά”, το οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησε ως χώρος παραγωγής της “Σαπουνοποιίας Αλεπουδέλη”, της οικογένειας του γεννημένου στο Ηράκλειο, μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό των ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο. Ωρμόμενοι από αυτό το στοιχείο, το Φεστιβάλ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς, που ασχολούνται με “σύγχρονες” μορφές τέχνης.
Το κάλεσμα μας για το 2018 έχει τρείς πυλώνες. Των εικαστικών / εγκαταστάσεων, των παραστατικών τεχνών/ μουσικής και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων.
Εικαστικά / Εγκαταστάσεις
“Ποίηση & Ταξίδι”
Το Φεστιβάλ για το 2018 θέλει να φιλοξενήσει έργα που θα αναφέρονται στην ποίηση σε συνάρτηση με το ταξίδι, δίνοντας την ελευθερία στους καλλιτέχνες να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους πάνω στο θέμα, χρησιμοποιόντας όποιον τρόπο και μορφή τέχνης επιθυμούν.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, εάν είναι εφικτό, καλωσορίζει σύγχρονα έργα που θα αναφέρονται, πιο συγκεκριμένα, στον Οδυσσέα Ελύτη, λόγω και της συνάφειας με τον χώρο εκδήλωσης.
Παραστατικές Τέχνες
Καλωσορίζουμε καλλιτεχνικές προτάσεις σύγχρονου χορού / θεάτρου / μουσικής που κινούνται στον άξονα “παράδοση και νεωτερικότητα”. Στηριζόμενοι στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ή και άλλων χωρών, θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε έργα ή παραστάσεις που θα συνδυάζουν, σαν γέφυρες, το παρελθόν με το μέλλον, την παράδοση με τον σύγχρονο κόσμο.
Καλλιτεχνικά Εργαστήρια
Για το 2018 το Φεστιβάλ επιθυμεί να εγκαινιάσει μια νέα ενότητα – αυτή των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, με στόχο ιδανικά την δημιουργία νέων, αυθεντικών καλλιτεχνικών τάσεων . Σε αυτο το πλαίσιο, καλωσορίζουμε προτάσεις “σύζευξης” διαφορετικών τεχνών, πιθανόν μέσω του πειραματισμού, όσο φαινομενικά “ξένες” κι αν φαντάζουν, ιδανικά κινούμενες πάνω στον προαναφερθέντα άξονα.
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο
ώστε να τους αποσταλλούν περαιτέρω πληροφορίες / φόρμες αιτήσεων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 10η Σεπτεμβίου 2018

Related posts

Ταβέρνα ˊΌ Λάμπροςˊˊ στα απάνεμα Τέρτσα!!!

admin

Δ.Τ κ.Β.Κεγκέρογλου: «Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την απόφαση εξαίρεσης από την εξισωτική αποζημίωση 58 περιοχών της Κρήτης».

admin

Διεκδίκηση Γερμανικών Οφειλών

admin

Leave a Comment