Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΞΑΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΠΛΑΤΗ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ

Αφήγημα 1ο : Η εστίαση βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία λειτουργοντας ανεύθυνα.
Απάντηση : Επειδή μάλλον συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να καλλιεργήσουν κοντή μνήμη στον κόσμο για να το δούμε από την αρχή… Η εστίαση από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας έβαλε πλάτη για τη δημόσια υγεία. Από τη πρώτη στιγμή κλείσαμε τα μαγαζιά μας πειθαρχησαμε και προστατευσαμε τη δημόσια υγεία αναλαμβάνοντας την ευθύνη και  το μερίδιο που μας αναλογεί.. Σήμερα καλουμαστε 00.00 να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πάλι για το καλό της δημόσιας υγείας. Πάλι η εστίαση πειθαρχεί γιατί η υγεία των πελατών μας είναι πιο σημαντική. Απλά να υπενθυμίσω ότι 31/08 πρέπει να πληρωθούν πέρα τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Αυγούστου ρυθμίσεις σε ΔΟΥ , ΙΚΑ , Λιμενικά ταμεία και δήμους. Το κράτος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για όλα αυτά τα ζητήματα.
Οι επιχειρήσεις λοιπόν που βάλανε πλάτη και ξανά βάζουν πως θα τα βγάλουν πέρα; Ασφαλώς και πάμε να ρίξουμε ταφόπλακα πάνω τους…
Αφήγημα 2ο : Καλά σας κάνουν και σας κλείνουν τα μαγαζιά στις 12 γιατί αντιδρατε οι σύλλογοι ; γιατί δεν αντιδρούσατε όταν συναδελφοι σας σε όλη την Ελλάδα δεν τηρούσαν τα μέτρα;
Απάντηση : Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα τηρούσε και τηρεί ευλαβικά τα μέτρα. Ο ρόλος των συλλόγων εστίασης δεν είναι ούτε να κάνει τον Django τον τιμωρό ούτε το Σερίφη. Υπάρχει κυβέρνηση και αρχές να ελέγξουν αυτό το 1% πανελλαδικά που θεωρείται από εσάς που τα λέτε ότι δεν τηρούν τα μέτρα. Και εννοείται αν κάποια επιχείρηση αποδεδειγμένα έφερε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία να τιμωρηθεί και να έχει τις αυστηρές ποινές που ορίζει ο νόμος. Το να μπαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών δεν βοηθάει ούτε λύνει ζητήματα.
Αφήγημα 3ο : Για τα κρούσματα στην Ελλάδα και στη Κρήτη Φταίει η Εστίαση που δεν τήρησε τα μέτρα.
Απάντηση : Μάλλον πρέπει εσείς που τα λέτε να ήσασταν κρυμμένοι σε μια σπηλιά χωρίς ίντερνετ και βγήκατε πριν από μια βδομάδα. Ξεχνάτε εντεχνως τα νούμερα των κρουσμάτων που υπηρχαν πρίν από το άνοιγμα των συνόρων.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα είχαν πέσει σε μηδενικό επίπεδο μετά τη 3μηνη καράντινα και εκεί παρέμειναν και το μεσοδιάστημα μέχρι το άνοιγμα των συνόρων. Για την αύξηση των κρούσματων φταίει το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων με τα δειγματοληπτικά τεστ που δεν γινόταν σε ικανοποιητικό αριθμό.Οι επισκέπτες αφού έχουν έρθει στη χώρα και κυκλοφορούν ανάμεσα μας πριν βγούνε τα αποτελέσματα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε είτε αρέσει είτε όχι σε συγκεκριμενους κύκλους .
Συμπερασματικά βλέπουμε ότι στο σύνολο τους όλα αυτά τα αφηγήματα έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν και να ρίξουν το σύνολο της ευθύνης στην εστίαση που όπως ανέφερα και παραπάνω έβαζε βάζει και θα συνεχίζει να βάζει πλάτη για την υγεία του προσωπικού μας , των οικογενειών μας , αλλά πρώτα από όλα των πελατών μας που είναι και η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας. Ας φροντίσει η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε εμάς με όσα ανέφερα πριν αλλά και απέναντι στη κοινωνία όσο αφορά την υγεία μας. Γιατί από το Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο πέρασαν αρκετοί μήνες και η μη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν δικαιολογείται. Μη προσπαθούμε λοιπόν για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται να δημιουργήσουμε εξιλαστήρια θύματα. Η εστίαση αυτό το ρόλο δεν θα τον παίξει.
Μανόλης Αγγέλακης
Πρόεδρος του Συλλόγου
Εστίασης και Ψυχαγωγίας
Δήμου Σητείας

Related posts

ΝΩΡΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΞΗΡΑΣΙΣ  ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

admin

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – “ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ”

admin

Leave a Comment