Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020 

 

Να ξεπεράσει το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2020 σε ευρηματικότητα συμμετοχές και επισκεψιμότητα, κάθε προηγούμενη διοργάνωση, έβαλε στόχο η νεοσύστατη Επιτροπή Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, που συγκροτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πρώτη συνάντηση των φορέων και των Συλλόγων την οποία   προσκάλεσε η  νέα πρόεδρος της  ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ  κ Μαρία Σακκαδάκη,  σε συνεργασία με το νέο Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας.

Το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τη  μεγαλύτερη γιορτή της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που διοργανώνεται  στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου στην Ιεράπετρα.

Ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου(ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ) , έχοντας πλέον την εμπειρία των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων, από την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι τα τελευταία χρόνια, φέτος ανεβάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

«Επιδιώκουμε να εμπλουτίσουμε τις Καρναβαλικές  μας εκδηλώσεις  εφέτος και να τις διευρύνουμε , ξεκινώντας από τις αρχές του Τριωδίου στις  9 Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Μεγάλη Αποκριά  Κυριακή 1 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Στην πρώτη μας συνάντηση την Τετάρτη υπήρχε μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων και των φορέων και φάνηκε ότι υπάρχει η διάθεση και το μεράκι, να κάνουμε κάτι διαφορετικό και  ακόμα καλύτερο εφέτος. Όλοι έδειξαν ότι συμφωνούν στην αναβάθμιση και των εμπλουτισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθως προτάθηκαν πολλά καινούργια πράγματα που θα αξιολογηθούν και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την  Καρναβαλική Επιτροπή που συγκροτήσαμε με εκπροσώπηση όλων των φορέων», μας είπε η νέα πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κ Μαρία Σακκαδάκη.

Η σπουδαία περυσινή  διοργάνωση  του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού με παρουσιάστρια την Ματθίλδη Μαγγίρα στέφτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφερε να  συγκεντρώσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και μεταμφιεσμένους.

Η Καρναβαλική Επιτροπή που συγκροτήθηκε την Τετάρτη ,  θα συνεδριάσει το  ερχόμενο Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα και θα συζητήσει όλα τα οργανωτικά θέματα που θα πρέπει να  επιλυθούν άμεσα.

«Σε αυτή την καινούργια επιτροπή εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, συμμετέχουν και άλλοι 8 εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων .  Η Μαρία Σακκαδάκη, ο Κώστας Αστροπεκάκης, ο Ζήσης Ζαφειράκης, ο Μάνος Γεωργαλάκης, η Μελίνα Παπαδάκη (κυνήγι κρυμμένου θησαυρού των μεγάλων), ο Μιχάλης Παπαδάκης (κυνήγι  παιδικού κρυμμένου θησαυρού), ο Μανώλης Μιχελαράκης και ο Γιάννης Μαστοράκης.

Στο Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας, πιστεύουμε ότι και εφέτος με τη βοήθεια της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας , των εκατοντάδων χορηγών και  καρναβαλιστών, θα  τα καταφέρουμε να κάνουμε ξανά  σημείο αναφοράς την πόλη μας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη των προηγούμενων διοργανώσεων», μας είπε η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μαρία Κουβάκη.

«Κάθε χρόνο σπάμε σε συμμετοχές, το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς, και αυτό πιστεύω ότι θα  το πετύχουμε και φέτος», πρόσθεσε η κ Μαρία Κουβάκη.

Ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί εφέτος στο τετραήμερο της Μεγάλης Αποκριάς μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα ,  όπου θα γίνουν εκτός από την Καρναβαλική παρέλαση και κάποια καινούργια δρώμενα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών  της Ιεράπετρας, που ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία της πόλης που είναι ανοικτά και το χειμώνα.

Σημαντικό για την επιτυχία της διοργάνωσης θεωρούν οι διοργανωτές το όνομα του παρουσιαστή που θα  λειτουργήσει σαν μαγνήτης για να προσελκύσει  περισσότερο κόσμο από όλη την Κρήτη.

Οι επιλογές των δύο προηγούμενων  χρόνων με τον Γιώργο Λιανό και τη Ματθίλδη Μαγγίρα ήταν πολύ επιτυχημένες και ο στόχος των διοργανωτών είναι, και  η εφετινή επιλογή του παρουσιαστή  η της παρουσιάστριας να είναι ανάλογου επιπέδου.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη, Υπουργού, φορέων στο Ρέθυμνο για την διόρθωση των Δασικών χαρτών.

admin

Καταργείται η μονιμότητα των νεοπροσλαμβανόμενων γιατρών του ΕΣΥ

admin

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

admin

Leave a Comment