Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετέχει τις τελευταίες μέρες σε όλες τις συσκέψεις  που γίνονται στο Δήμο και στο Νοσοκομείο, προκειμένου να αναλάβει  άμεσα με τους εθελοντές του δράση σχετική με το σχέδιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού στις  ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Σαν πρώτη μας δράση φτιάξαμε ένα πλάνο εξυπηρέτησης όλων των  ευπαθών μοναχικών ατόμων που ζούν στην πόλη και τα χωριά της Ιεράπετρας.

Στα πλαίσια των  δράσεων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, τονίζουμε τη μεγάλη

σημασία της παραμονής στο σπίτι ιδιαίτερα των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.  Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να επισκέπτονται τα Super Market και τα φαρμακεία ή να βγαίνουν από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο. Για τον λόγο αυτό καταρτίστηκε  το πλάνο  εξυπηρέτησης του ευπαθούς πληθυσμού στην προμήθεια αγαθών και φαρμάκων και παροχής υπηρεσιών από τους εθελοντές μας.

Μοναχικά άτομα που δεν έχουν  οικογενειακή υποστήριξη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Περιφερειακού μας τμήματος 2842025466 τις ώρες 10.00 έως 12.00.

Εθελοντές θα τους επισκέπτονται στο σπίτι, θα τοποθετούν σε ειδικό φάκελο που θα φέρει τα στοιχεία τους, τη λίστα των αγαθών που θέλουν να ψωνίσουν, το χρηματικό αντίτιμο των αναγκών τους, θα υπογράφουν και οι εθελοντές θα ψωνίζουν για εκείνους και θα τους παραδίδουν στην πόρτα τους ότι έχουν ζητήσει», μας είπε ο συνταξιούχος χειρουργός ,πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ κ Αντρέας Μαμαντόπουλος Αναφορικά με  το οργανωμένο σχέδιο αποφυγής στην έκθεση σε περιττούς κινδύνους των μοναχικών ατόμων και των ηλικιωμένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες , ο κ Μαμαντόπουλος πιστεύει ότι «η  συνέπεια όλων μας στην  Ιεράπετρα, θα κριθεί αυτές τις δυο  επόμενες εβδομάδες».

Παράλληλα εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ θα συνεπικουρούν εφόσον κριθεί αναγκαίο στην υποδοχή των ασθενών και στη διαλογή τους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , ζητείται να δηλώσουν την διάθεση τους για εθελοντική εργασία,  όσοι πολίτες  το επιθυμούν και κυρίως τώρα στην αρχή πάσης φύσεως τεχνικοί και μάστορες , δεδομένου ότι ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αλλά και οι δωρεές για να διαμορφωθούν κατάλληλα  οι χώροι που απαιτούνται , ώστε να γίνει το Νοσοκομείο πιο λειτουργικό και να απομονωθεί η Παθολογική κλινική από το υπόλοιπο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαστεί στο ισόγειο του, να νοσηλευτούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί με κορονοϊό.

«Ήδη έχουμε  συνεργαστεί με την Ένωση Ξονοδόχων Ιεράπετρας και έχουμε  άμεσα δεχτεί πλούσιο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και διάφορα οικοδομικά υλικά από τον ξενοδόχο κ Γιώργο Παπαδάκη, τον οποίο ευχαριστούμε για την ευαισθησία του. Περιμένουμε το Δήμο Ιεράπετρας να φτιάξει τον οικίσκο διαλογής που έχει αναλάβει και την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας να βοηθήσει όπως μπορεί.  Χρήσιμη θα ήταν ακόμη  η βοήθεια από τους πολίτες  και στον τομέα της ενδιαίτησης, ειδικά  από όσους έχουν τη δύναμη και τη διάθεση να βοηθήσουν», μας είπε ο νέος αναπληρωτής  διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Μανόλης Καλλιονάκης.

Ανάλογες αλλαγές και διαρρυθμίσεις  γίνονται σε όλα τα Νοσοκομεία του Ν Λασιθίου. Το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης στο μεταξύ, έχει αδειάσει εντελώς, με στόχο εφόσον χρειασθεί, να φιλοξενήσει στα κρεββάτια του , μόνο ασθενείς που ενδέχεται να νοσήσουν από τον κορονοϊό.

«Ανάλογο σχεδιασμό επεξεργάζεται και το ΕΚΑΒ. Ο Τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας θα χωριστεί σε δυο τμήματα. Εκτός από την έδρα του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας,  θα υπάρχει βάρδια με  διασώστες και  ασθενοφόρο  σε κτήριο που ευγενικά παραχώρησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού Λασιθίου, στην Παχιά Άμμο», όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ Γιώργος Αγγελάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τις «ελληνοποιήσεις» προϊόντων

admin

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

admin

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

admin

Leave a Comment