Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες από το Δήμο Ιεράπετρας, τους φιλοζωικούς Συλλόγους , τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και πάρα πολλούς εθελοντές και ιδιώτες  κτηνιάτρους , να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη και τα χωριά της Ιεράπετρας.

«Οι οργανωμένες επίμονες και μεθοδικές προσπάθειες που κάνουμε όλοι μαζί σε συνεργασία με διάφορες συλλογικότητες και πάρα πολλούς εθελοντές, έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Οι καλοπροαίρετοι βλέπουν σήμερα ότι έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αδέσποτα σκυλιά και τα γατιά από τους δρόμους και τις πλατείες μας .

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιεράπετρας, αν και δεν έχει Δημοτικό  κυνοκομείο, έχει ασχοληθεί πάρα πολύ σοβαρά με το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαθέτουμε κάθε χρόνο, ένα μεγάλο κονδύλι για την περίθαλψη τους, για την αγορά ζωοτροφών για τα εμβόλια τους και για τη στείρωση τους.

Κάθε χρόνο κάνουμε έξι εκστρατείες στείρωσης αδέσποτων ζώων με τη βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων που μας έρχονται ακόμα και από το εξωτερικό.

Στοχεύουμε στην ίδρυση  καταφυγίου ζώων συντροφιάς και έχουμε καταθέσει  ήδη σχετικό αίτημα γι΄ αυτό.    Ενθαρρύνουμε με πολλούς τρόπους την υιοθεσία  των αδέσποτων ζώων και τη στείρωση τους που για εμάς αποτελεί το μυστικό του περιορισμού των αδέσποτων ζώων.

Έχουμε συγκροτήσει φυσικά και το ειδικό συνεργείο περισυλλογής των επιθετικών αδέσποτων σκυλιών κυρίως, πολλά εκ των οποίων τα έχουμε δωρίσει σε φιλοζωικές οργανώσεις της Σκανδιναβίας.

Δεν σταματάμε την προσπάθεια, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, πιστεύω όμως ότι ,στο τέλος θα τα καταφέρουμε να λύσουμε 100% το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων», μας είπε η αντιδήμαρχος κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Τεράστια είναι η συνεισφορά του «Φιλοζωικού Συλλόγου» Ιεράπετρας και της  «Στέγης προστασίας αδέσποτων ζώων» που βρίσκονται πάντα εκεί όπου υπάρχουν παραμελημένα, παρατημένα, κακοποιημένα η κακοπερασμένα δεσποζώμενα και αδέσποτα ζώα.

Η «Στέγη Προστασίας αδέσποτων ζώων» πρόσφερε πριν από λίγες εβδομάδες 50.000 ευρώ για τη στείρωση και τον εμβολιασμό εκατοντάδων αδέσποτων και δεσποζώμενων ζώων συντροφιάς.

«Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μια καινούργια εκστρατεία σε συνεργασία με όλα τα κτηνιατρεία της Ιεράπετρας με μια χορηγία άλλων 50.000 ευρώ, για να στειρώσουμε και να εμβολιάσουμε όσα ζώα έχουν απομείνει και καλούμε όσους το επιθυμούν να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν να πάμε αυτά τα ζώα στους κτηνιάτρους», μας  είπε ο πρόεδρος της «Στέγης προστασίας αδέσποτων ζώων» κ Τάκης Προεστάκης , ο  οποίος ξεκίνησε να φιλοξενεί τα αδέσποτα ζώα της  ευρύτερης περιοχής πριν από 7 χρόνια στο «Τάκης Σέλτερ» βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας στη θέση Κούπα, όπου σήμερα βρίσκουν τροφή , στέγη και περίθαλψη 400 ζώα συντροφιά που ήταν στα αζήτητα.

«Με τη μεθοδική και επίμονη προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας, τη βοήθεια τη δική μας, του φιλοζωικού συλλόγου, των εθελοντών και όλων των κτηνιάτρων της Ιεράπετρας, έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και έχουμε περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα αδέσποτα από την πόλη και τα χωριά. Σπουδαίο ρόλο έχει παίξει και η Δημοτική Αστυνομία, στην  περισυλλογή των παρατημένων κουταβιών  καθώς και στην υιοθεσία τους στη συνέχεια. Η δημοτική Αστυνομία με τον  προϊστάμενο της  κ Μαρίνο Γαϊτανάκη έχει ασχοληθεί πάρα πολύ και με την ευζωία των δεσποζώμενων ζώων, έχοντας περιορίσει  με τους τακτικούς ελέγχους, σημαντικά τα «βαρελόσκυλα» στην  ύπαιθρο .

Στο μεταξύ αυτή την περίοδο μας απασχολούν οι δηλητηριάσεις των σκυλιών και των γατιών είτε από φόλες που σκόπιμα μπαίνουν από κάποιους ανεγκέφαλους, είτε από δηλητηριασμένα δολώματα που έχουν στόχο τα ποντίκια τα οποία έχουν αυξηθεί επικίνδυνα αυτό το καλοκαίρι», μας είπε ο κ Τάκης Προεστάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανακοίνωσε στα μέλη του  ότι μπορούν να εμβολιάζουν τα κυνηγόσκυλα τους  και να  τους βάζουν το απαραίτητο τσιπάκι  δωρεάν, αφού βρέθηκε χορηγός που σε συνεργασία με κτηνίατρο αναλαμβάνει το  σχετικό κόστος.

  «Ο  κ. Τάκης Προεστάκης  πρόεδρος της «Στέγης προστασίας αδέσποτων ζώων» προσφέρει δωρεάν, πακέτο τσιπ και αντιλυσσικό εμβόλιο, μόνο στους κυνηγούς μέλη  του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεραπετρας, σε συνεργασία με το κτηνιατρείο της κ. Νίκης Πούλιου.

Πρέπει να κλείσουν  απαραίτητα  ραντεβού  για το σκυλί τους στο 2842026823 προκειμένου να εξυπηρετηθούν . Απαραίτητη  είναι η προσκόμιση της άδειας κυνηγιού», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του,  ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γιάννης Μοναχός. 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ, ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

admin

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο (13/11) – Τι θα ισχύει

admin

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment