Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Εκτός από ορισμένους που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι να βελτιώνονται καθημερινά οι κτηριακές και λοιπές δομές υγείας στην μοναδική Νοσοκομειακή μονάδα που λειτουργεί στη Νοτιοανατολική Κρήτη, είναι και εκείνοι,  που προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας να προσφέρουν αφιλοκερδώς  σπουδαίο  έργο, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, για να εγκατασταθεί ο αξονικός  τομογράφος και να φτιαχτούν οι  νέοι χώροι που απαιτούνται  στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας  covid 19.

Υπάρχει μια ομάδα τεχνοκρατών που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της βοηθώντας και την προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά και τη σημερινή, μένοντας έξω από παρασκηνιακές και μικροπολιτικές εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες.

Οι παρακάτω μηχανικοί μέλη μιας  άτυπης και  «Ανοιχτής  Εθελοντικής  Ομάδας Τεχνικών»,  που  εδώ και αρκετό καιρό έχουν  συνταχτεί  στην προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου  Ιεράπετρας,  μετά  και  τις  τελευταίες  άσχημες    εξελίξεις    νοιώθοντας  την  ανάγκη  να  επικοινωνήσουν με τους δημότες  της Ιεράπετρας  για να βάλλουν κάποια πράγματα στη θέση τους , συνέταξαν και έστειλαν μια λιτή  επιστολή  που με λίγα λόγια προσπαθούν να  πούν πάρα πολλά , υπονοώντας ότι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για πολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για τους Χαΐτα  Γιάννη  Πολιτικό  Μηχανικό ,  Σωμαράκη  Γιώργο  Πολιτικό  Μηχανικό, Προϊστάκη  Γώργο  Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Καραλάκη Μανόλη Μηχανολόγο Μηχανικό  και  Μαυρίδη  Νικόλαο Τοπογράφο Μηχανικο.

«Όλοι  γνωρίζουμε  τους  αγώνες  και  την προσπάθεια  για  δεκαετίες    των    Γεραπετριτών,    για  την  πλήρη στελέχωση  από ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό,  αλλά και για το αυτοδιοίκητο του  νοσοκομείου μας .   Όλοι γνωρίζουμε τον πόλεμο,  που δεχόμαστε σαν περιοχή εντός και εκτός  Νομού αλλά και πολλές φορές  μεταξύ μας … με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σημαντικό  ρόλο  για  την  ενεργοποίηση  μας  έχει  συντελέσει  ο  Σύλλογος  Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  που από την ίδρυσή του το 2016 στηρίζει υλικοτεχνικά και όχι μόνο το  Νοσοκομείο  μας,  με  τη  βοήθεια  της  τοπικής  κοινωνίας  .  

 Με  τις    εκτεταμένες  παρεμβάσεις  ανακαίνισης των χώρων. που άρχισαν από το 2019 με την προηγούμενη διοίκηση  , έχει συντελέσει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια.

    Με την έλευση του νέου διοικητή αρχές του 2020 και στηρίζοντας το σχεδιασμό του για την αναβάθμιση  του Νοσοκομείου,  κάτω από πρωτόγνωρες και τραγικές συνθήκες, αφού  οι ανάγκες για βοήθεια μεγάλωσαν , συνεχίζονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων με πρωτοστάτη τον ακούραστο συνάδελφο Χαΐτα  Γιάννη και  με τους υπόλοιπους συναδέλφους  .

  Υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Χωροταξίας  Α.Ο.Μ Ιεράπετρας για το χώρο  τοποθέτησης  επιτέλους  του  Αξονικού  Τομογράφου  και  σχεδιάζονται  χώροι  για  δεύτερο  ακτινολογικό Εργαστήριο και τοποθέτηση Μαστογράφου.  

Θεωρώντας πως για να μπορέσει μια τέτοια μονάδα υγείας , σε μια από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας να διασωθεί , να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί , θα πρέπει πέρα από τη στελέχωση να έχει και επαρκείς λειτουργικούς και νόμιμους χώρους. Κρίναμε έτσι σκόπιμο  και  επιτακτικά  αναγκαίο  να  συνδράμουμε  στο  σχεδιασμό  και  την  αναβάθμιση  των  υπαρχόντων χώρων βάζοντας στέρεες βάσεις για τη βιωσιμότητα και την περεταίρω επέκταση του Νοσοκομείου.  

Όλα τα μέλη της Ομάδας και όσοι άλλοι συνάδελφοι θα θελήσουν να βοηθήσουν,  βάζουμε στην άκρη παρασκηνιακές και μικροπολιτικές εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες,  έχοντας ένα και μόνο σκοπό , που δεν είναι άλλος από την πλήρη ανάπτυξη  και σωστή  λειτουργία του Νοσοκομείου μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων   οι Ιεραπετρίτες εθελοντές μηχανικοί, οι οποίοι εργάζονται για να νομιμοποιηθούν παλιές κατασκευές που είχαν γίνει στο κτήριο παλαιότερα και να αδειοδοτηθούν οι νέες κτηριακές παρεμβάσεις και προσθήκες που ίσως απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου.                                                                           ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ  

Related posts

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΜΙΣ

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

admin

Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου

admin

Leave a Comment