Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στη γενέτειρα τους και είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της covid 19, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς στο σκανάρισμα που γίνεται  στα μαγαζιά της εστίασης στο  qr code του πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχουν πάρει μαζί τους από την Αμερική για παράδειγμα, το πιστοποιητικό τους βγαίνει άκυρο,, καθώς οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν ενημερώσει τα ηλεκτρονικά τους συστήματα και δεν τα έχουν εναρμονίσει με τα αντίστοιχα των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται τις τελευταίες μέρες από επαναπατρισθέντες Έλληνες οι οποίοι επέστρεψαν πλήρως εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις από τη Μεγάλη Βρετανία η την  Αμερική και παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους αφού δεν τους επιτρέπουν να μπούν στις ταβέρνες και στις καφετέριες καθώς το σκανάρισμα του πιστοποιητικού τους βγαίνει άκυρο.

«Επέστρεψα πριν λίγες μέρες από την Αμερική να περάσω τις διακοπές των Χριστουγέννων στη γενέτειρα μου στο Μύρτος Ιεράπετρας και ενώ είμαι πλήρως εμβολιασμένος και με τις τρείς δόσεις  και από τους πρώτους μάλιστα αφού ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό .

Εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που πήρα στην Αμερική όπου ζώ μετά  την τρίτη δόση  του εμβολίου της Pfizer που έκανα εκεί στις 18 Οκτωβρίου δεν τα αναγνωρίζουν στο σκανάρισμα που μου κάνουν οι επαγγελματίες όταν πάω να πιω ένα καφέ η να φάω σε κάποια ταβέρνα», μας καταγγέλλει αγανακτισμένος ο καθηγητής Πανεπιστημίου-Μαθηματικός κ Βαγγέλης Φραγκιαδάκης με  καταγωγή από το Μύρτο Ιεράπετρας.

«Τον περασμένο Απρίλη και τον Μάη έκανα την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer  στο εμβολιαστικό κέντρο της Ιεράπετρας και πήρα το Ευρωπαικό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο ήταν σε ισχύ μέχρι πριν 10 μέρες. Στις 18 Οκτωβρίου που βρισκόμουν στην Αμερική έκανα την Τρίτη δόση του εμβολίου και πήρα το Αμερικανικό πιστοποιητικό εμβολιασμού . Έχω μαζί μου και το έγγραφο πιστοποιητικό και το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό με το  qr code που πήρα από την Αμερικανική κυβέρνηση

Έχω ενημερωθεί  από το Υπουργείο Τουρισμού ότι το πιστοποιητικό αυτό ισχύει στην Ελλάδα . Μέχρι την περασμένη εβδομάδα έμπαινα παντού με το Ελληνικό πιστοποιητικό. Τώρα όμως αυτό έχει λήξει και είναι άκυρο. Όταν όμως δείχνω το Αμερικανικό πιστοποιητικό βγαίνει και αυτό άκυρο , ενώ είμαι πλήρως εμβολιασμένος. Έτσι τώρα δεν μπορώ να εισέλθω  πουθενά. Έχω μιλήσει με τον ΕΟΔΥ , έχω πάει στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Ιεράπετρας έχω πάει στην Ελληνική Αστυνομία  αλλά δεν έχω βρεί ακόμη τη λύση αν και ο ΕΟΔΥ σε επικοινωνία που είχε με το ΚΕΠ απάντησε ότι το πρόβλημα θα το λύσουν σύντομα αλλά δεν ξέρουν πότε ακριβώς . Εγω όμως έχω έρθει να περάσω τις γιορτές των Χριστουγέννων στον τόπο μου στο Μύρτος κι ενώ είμαι εμβολιασμένος πλήρως βρίσκομαι σε ένα άτυπο λοκντάουν.  Αν και γνωρίζω ότι σύμφωνα με το Νόμο το πιστοποιητικό μου είναι έγκυρο στην Ελλάδα . Το κακό είναι ότι εδώ τα μαγαζιά της περιοχής αυτό δεν το γνωρίζουν και εδώ και μια εβδομάδα δεν με αφήνουν να μπώ πουθενά», καταλήγει θυμωμένος ο κ Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.

Ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Γοργόνα» στην κάτω παραλία της Ιεράπετρας , αν συναντά συχνά ανάλογες περιπτώσεις με ξένους η Έλληνες ομογενείς που έρχονται στην Ιεράπετρα με πιστοποιητικά άλλων χωρών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες μου έχουν  τύχει κάποιες τέτοιες περιπτώσεις με ξένους επισκέπτες που ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένοι το πιστοποιητικό τους έβγαινε άκυρο στο σκανάρισμα που κάνουμε στην είσοδο του μαγαζιού μας. Όμως είχα ακούσει τον  αρμόδιο υπουργό σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση να αναφέρεται σε αυτό το πρόβλημα  , που είχε πρωτοεμφανιστεί σε μαγαζιά της Αθήνας,  και είχε πει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επιτρέπουμε σε αυτούς τους ανθρώπους αφού είναι πλήρως εμβολιασμένοι να μπαίνουν στα μαγαζιά μας και να τους εξυπηρετούμε κανονικά . Αυτό εφαρμόζουμε κι εμείς,  αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες για αυτές  τις ιδιαίτερες περιπτώσεις», πρόσθεσε ο κ Μανόλης Σκύβαλος.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ορθή Επανάληψη Δελτίο Τύπου Αγωνιστικής Κίνησης ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Φυσικών Πόρων

admin

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Ψεκασμοί δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment