Image default
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Ασυγκράτητος! Ημίχρονο… ανατροπής και «τριάρας» στο «Γεντί Κουλέ»

Έβγαλε… αντίδραση μετά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή. Ο ΟΦΗ επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 3-1, έφτασε τους 10 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές στη Superleague 1 και έπιασε τον ΠΑΟΚ! Την ίδια στιγμή, οι Αρκάδες παρέμειναν στους 3 βαθμούς.

Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη παρουσία στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και έχοντας την κατοχή της μπάλας άφησε τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται κυρίως σε θέση άμυνας. Οι Κρητικοί έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς μόλις στο 2′. Ο Σεμέδο έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν λίγο “στροφές” και στο 22′ “ισοφάρισαν” τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Μαρκ Φερνάντεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και πλάσαρε, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε με τα πόδια. Το παιχνίδι ειχε καλό ρυθμό μέχρι το ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία στο 36′. Αρχικά, ο Φιγκεϊρέδο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Αρκάδων. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νέιρα πλάσαρε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με απανωτές χαμένες ευκαιρίες και τον Αστέρα Τρίπολης να ανοίγει τελικά το σκορ στο 50′. Οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λουίς Φερνάντεθ έφυγε στην “πλάτη” της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε σωστά τον Σωτηρίου για το 0-1. Η “απάντηση” του ΟΦΗ ήταν άμεση! Πέντε λεπτά μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων ο Φιγκεϊρέδο με προβολή -από γύρισμα του Ναμπί- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-1.

Οι “συνθήκες” έγιναν ευνοϊκότερες για τον ΟΦΗ, αφού στο 60′ ο Ιγκλέσιας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή -για αγκωνιά στον Κοροβέση- και άφησε τον Αστέρα Τρίπολης με δέκα παίκτες. Δύο λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έφτασαν στην ανατροπή! Ο Σεμέδο βρήκε τον Ναμπί, εκείνος με “τακουνάκι” έδωσε την μπάλα στον Νέιρα, που νίκησε με σουτ μέσα από την περιοχή, τον Παπαδόπουλο για το 2-1.

Αν και με παίκτη λιγότερο, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Μάλιστα, στο 76′ πέρασε και ο Μπαράλες στο ματς. Ο ΟΦΗ πάντως δεν κλείστηκε στην άμυνα του και είχε πολύ καλές στιγμές με τους Τσιλιανίδη (78′) και Σεμέδο (82′). Και στις δύο περιπτώσεις, ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος… κατέβασε ρολά. Στο 83′ είχαμε και χρήση του VAR για πιθανό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να μην δίνει παράβαση.

Ο ΟΦΗ κράτησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το σφύριγμα της λήξης κι έτσι πήρε την τρίτη του νίκη στη Superleague 1, φτάνοντας μάλιστα στο 87′ στο τελικό 3-1. Ο Νέιρα πάσαρε στον Σεμέδο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε σωστά τον Παπαδόπουλο για το 3-1. Στο 90′ ο Ναμπί έχασε μοναδική ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90+2 ο Τσιλιανίδης σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αστέρα Τρίπολης.

Related posts

Εκτός τρεις και οι διεθνείς στον Ατρόμητο

admin

Άρης – ΠΑΟΚ: «Καυτή» ατμόσφαιρα στο Nick Galis Hall – video

admin

NEWSIT / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ξάνθη – Βόλος: Νίκησε η… εμπειρία στα «Πηγάδια»! – video

admin

Leave a Comment