Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Μετά από την δημοσίευση παραπόνων από δημότες της Ιεράπετρας που πήγαιναν με τα παιδιά τους να περάσουν λίγες ώρες παιχνιδιού και χαλάρωσης στις πρόσφατα ανακαινισμένες παιδικές χαρές της πόλης , ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε να αντιμετωπίσει χωρίς χάσιμο άλλου χρόνου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διαπιστώνοντας αρχικά ότι έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε όργανα καινούργια και παλιά που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά για το παιχνίδι τους.

Είναι συχνό το φαινόμενο της χρήσης των οργάνων των παιδικών χαρών από μεγάλους σε ηλικία νέους , που προκαλούν φθορές και κάποιοι  επιδίδονται ακόμα και στο σπάσιμο των πλαστικών τμημάτων των οργάνων που δεν είναι εύκολο να επισκευαστούν.

Μετά από την απαραίτητη αυτοψία που έκαναν σε όλες  τις παιδικές χαρές του Δήμου Ιεράπετρας ,  οι Αντιδήμαρχοι, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης,  διαπιστώθηκε, για ακόμη μία φορά,  ότι άγνωστοι κατέστρεψαν ηθελημένα πολυόργανα και τσουλήθρες στις παιδικές χαρές της πόλης της Ιεράπετρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ιεράπετρας είχε πρόσφατα προβεί στην αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών, τηρώντας αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τοποθετώντας νέα, σύγχρονα και ασφαλή για τα παιδιά όργανα, συνολικής αξίας 290.000€.

 «Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί η αδιανόητη συμπεριφορά ορισμένων που με την ανεύθυνη στάση τους περιφρονούν όλους τους δημότες και κυρίως την ανάγκη των μικρών παιδιών για ψυχαγωγία και άθληση.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τους βανδάλους και γι΄ αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή κινητοποιήσαμε τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις και να συλληφθούν οι δράστες οι οποίοι στερούνται στοιχειώδους σεβασμού προς τους συνανθρώπους τους.

Επιπλέον, λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Ως Δημοτική Αρχή και με πρωτοβουλίες του Δημάρχου μας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε χώρους, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι θα μπορούν να μοιράζονται στιγμές κοινωνικοποίησης και χαράς.

Δε σκοπεύουμε να στερήσουμε από τους μικρούς συμπολίτες μας καμία ευκαιρία διασκέδασης, γι΄ αυτό, σε πείσμα ορισμένων και παρά το υψηλό κόστος, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων οργάνων, γιατί για εμας προτεραιότητα έχουν τα παιδιά.

Τέλος, παρακαλώ τους γονείς και τους περιοίκους όταν αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους πράξεις να ειδοποιούν τάχιστα τον Δήμο ή τη Δημοτική Αστυνομία.

Όλοι μαζί ας προστατέψουμε το δικαίωμα των παιδιών στην ανεμελιά και στο παιχνίδι», είπε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές των δημοτών που ζούν σε αγροτικούς οικισμούς, όπου υπάρχουν πάρα πολλά Ελληνόπουλα αλλά και παιδιά οικονομικών μεταναστών που έχουν την ανάγκη να παίξουν σε μια καλά οργανωμένη παιδική χαρά,  η οποία όμως δεν υπάρχει όπως για παράδειγμα στη Γρα Λυγιά και στη Νέα Ανατολή, όπου παρά τις προσπάθειες δεν έχει καταφέρει ο Δήμος να εξασφαλίσει κάποιο διαθέσιμο οικόπεδο για αγορά η έστω για ενοικίαση.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ  

Related posts

Δράσεις προβολής της Περιφέρειας Κρήτης στη γερμανική και τη βελγική τουριστική αγορά.

admin

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ- ΣΤΗΝ ΚΩ ΟΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΝΟΜΑ

admin

Ευχαριστήριο μήνυμα

admin

Leave a Comment