Image default
ΑΡΧΙΚΗ

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ 100 ΔΗΜΟΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΓΕΙΡΕ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙ»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ 100 ΔΗΜΟΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΓΕΙΡΕ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙ»

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, είναι η προσωπικότητα εκείνη που είχε επιλεγεί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της Ιεράπετρας και από αυτοδιοικητικούς που προέρχονται από  δυο δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες θεωρούσαν ότι εκείνος θα μπορούσε  αν τεθεί επικεφαλής, να ενώσει μεγάλο τμήμα της Ιεραπετρίτικης κοινωνίας , για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Λασιθίου.

Κι ενώ είχε δεχτεί μετά από πολλές συναντήσεις και ζυμώσεις που είχαν προηγηθεί πριν την Πρωτοχρονιά , να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στις 21       Ιανουαρίου και να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις στήριξης της προσπάθειας για συγκρότηση ενός νέου ισχυρού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για το Δήμο Ιεράπετρας , ο ίδιος λύγισε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές και προτίμησε να παραμείνει στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. από όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα.

«Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα πριν από 10 μέρες οι πιέσεις που μου ασκήθηκαν από την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, από τον Ε.Ε.Σ. και από διάφορα Υπουργεία να παραμείνω στην Αθήνα και να πάρω  μέρος στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. οι οποίες προγραμματίζονται, η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Ε.Ε.Σ. Το να είσαι στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. σημαίνει ότι προσφέρεις συνολικά στην Ελλάδα και συνεπώς και στην Ιεράπετρα, στο Περιφερειακό Τμήμα της οποίας,  θα παραμείνω πρόεδρος.

Ο Ε.Ε.Σ. είναι σαν 100 Δήμοι Ιεράπετρας και άρα εδώ οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες» μας είπε από το γραφείο του στην Αθήνα ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Την υποψηφιότητα του σύμφωνα με πληροφορίες ,  θα υποστήριζαν στελέχη από τη Δημοτική παράταξη «Πολίτες εν Δράσει» με πρώτο τον κ Μιχάλη Μαχαιρά,  στελέχη από τη «Δημιουργική Συνεργασία» με πρώτο τον κ Γιώργο Προϊστάκη,  και πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου καθώς επίσης και πολιτικά ανένταχτοι Ιεραπετρίτες.

Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις που είχαν προηγηθεί πριν την Πρωτοχρονιά έδειχναν ότι η πιθανή  υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαμαντόπουλου, συσπείρωνε την κοινωνία της Ιεράπετρας και ανέπτυσσε μια απίστευτη δυναμική που έκανε πολλούς ντόπιους πολιτικούς αναλυτές, να μιλούν για μια μεγάλη επικράτηση από την πρώτη Κυριακή των  δημοτικών εκλογών.

Παρότι τις τελευταίες ώρες επικρατεί βουβαμάρα και απογοήτευση στις τάξεις των υποστηρικτών της υποψηφιότητας Μαμαντόπουλου για τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Ιεράπετρας, οι πιο στενοί του φίλοι, θεωρούν ότι μπορούν τις επόμενες μέρες που θα κατεβεί από την Αθήνα να του αλλάξουν γνώμη και να τον μεταπείσουν να  γυρίσει στον τόπο που τον αγάπησε.

Ο ίδιος πάντως μας είπε ότι,  «είναι δύσκολο να αλλάξω γνώμη μετά από τόσες προσπάθειες που έγιναν για τη διάσωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία μετά την έγκριση του νέου καταστατικού του Συλλόγου. Όλοι  και κυρίως από την  Διεθνή Ομοσπονδία του  Ερυθρού Σταυρού , μου ζητούν να κάτσω στη θέση μου και αυτό είναι δύσκολο να το αρνηθώ», καταλήγει.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Ανοίγουν τα σχολεία, όπως άνοιξαν τον τουρισμό!

admin

Χερσαία ζώνη λιμένως Ιεράπετρας

admin

Πιπεριές Τουρκίας

admin

Leave a Comment