Image default
ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Δείτε σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία

Καιρός: Η εξέλιξή του τις επόμενες ώρες  μετά τη φονική κακοκαιρία – Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα – Αναλυτική πρόγωση για το Σαββατοκύριακο με χάρτες της ΕΜΥ – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας;

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα την Τρίτη, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς από κεραυνούς σε Πύργο και Καλαμάτα υποχωρούν σταδιακά από σήμερα.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει ωστόσο για την Τετάρτη (25/9) στα ανατολικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία(ΕΜΥ), οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.  Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ειδικότερα, για σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την Εύβοια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Σε πτώση η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 15 έως 25, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 17 έως 28, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 28, στο Ιόνιο από 19 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 26 (τοπικά στη Ρόδο έως 28), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 26 (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 28).

tetarti_weather_keros

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες. Σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες, 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ 26-09-2019
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και το βράδυ
στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ellada_pempti_tora

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-09-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα θα πνέουν
δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

paraskeuis_xartis

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-09-2019
Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, όμως τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν στα νοτιοδυτικά
σποραδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

savvatou_xartis

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-09-2019 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-2019
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά
αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο την Κυριακή τοπικά 6
μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αποτίμηση της κακοκαιρίας

Η σύντομη κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα μας από την νύχτα της Δευτέρας 23/09 προς Τρίτη 24/09 έως και το πρωί της Τετάρτης 25/09, προκάλεσε πολλά προβλήματα με πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η συνολική βροχόπτωση που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τις 00:00 της Τρίτης 24/09 έως και τις 12:00 της Τετάρτης 25/09. Όπως φαίνεται, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας και μάλιστα σε κάποιους σταθμούς των δυτικών ηπειρωτικών το ολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 80 χιλιοστά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας όπου έφτασε τα 108 χιλιοστά.

daysrain

Παράλληλα, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 16.000 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας, με τους 6.000 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά και τους υπόλοιπους 10.000 πάνω από τη θάλασσα. Δυστυχώς δύο εξ αυτών χτύπησαν δυο νεαρούς άνδρες στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών με αποτέλεσμα τον θάνατό τους. Τέλος καταγράφηκαν δύο ανεμοστρόβιλοι στην Αμαλιάδα και στη Καλαμάτα, καθώς και τρεις υδροσίφωνες, ένας στον Αμβρακικό Κόλπο, στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας, και δύο στη Ρόδο.

Related posts

Πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

admin

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin

Leave a Comment