Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΑ
“Να μη σταματήσουν οι έρευνες” ζητα η κόρη του.
Πέμπτη ημέρα αγωνίας για την οικογένεια του 81χρονου αγνοούμενου Ευάγγελου Τζουβελεκα, που δεν έχει βρεθεί ακόμη, πάρα τη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που οργανώθηκε από τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, από τις αρμόδιες Αρχές και τους εθελοντές, αφότου δηλωθηκε στην Αστυνομία η εξαφάνιση του και βρέθηκαν στην παραλία του Αλμυρού τα προσωπικά του ειδη.
Δραματική εκκληση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε  το πρωί της Τριτης  η κόρη του αγνοούμενου Εμμανουέλα Τζουβελεκα, ζητώντας από όσους μπορούν,  να μη σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθεί ο  αγαπημένος της μπαμπάς  ζωντανός η νεκρος.
“Όλοι ξέρετε ότι ο μπαμπάς μου δεν έχει βρεθεί ακομα… Κάνω έκκλησή σε όλους που έχουν χωραφια αποθήκες στερνες παλια εγκαταλελειμμενα σπίτια, όλοι ξέρετε της περιουσιες σας.Καντε ένα κόπο να ξανά κοιτάξετε. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι στην στεριά να  έχει χάσει  τον προσανατολισμο του και να εχει περιπλανηθεί η ακομα  και να κρυβετε… Βοηθήστε μας να τον βρουμε.. Ζωντανό η νεκρό… Μόνο να ξέρω που είναι… Μια ματιά σας  ίσως σώσει μια ζωή… Τώρα αν κάποιος θέλει εθελοντικά να βοηθήσει να ψαξουμε, μπορεί να το  δηλώσει  στο Λιμεναρχείο η στην Ασφάλεια η και σε μένα προσωπικα… Κάποιος για παραδειγμα  που έχει drone. H οποιαδήποτε βοήθεια  μπορεί να είναι σημαντική… Αυτοι που έχουν φουσκωτα  σκάφη η καικια, ας ενημερώνουν το λιμεναρχείο… Ευχαριστώ πολύ.. όλους όσοι μας εχουν βοηθήσει με τον οποιονδηποτε τροπο.
Οι Αρχες, οι εθελοντες και οι κατοικοι της περιοχης ειναι απο την πρωτη στιγμή κοντα μας και το εκτιμουμε απεριοριστα..”
Η Εμμανουέλα Τζουβελεκα μιλώντας για πρωτη φορα σε ΜΜΕ μας εξιστόρησε το ξεκίνημα της νεας αυτης περιπέτειας που ταλανίζει την οικογένεια της, την ώρα που δεν έχουν στεγνωσει ακομη τα δάκρυα απο τον απροσδοκητο χαμό του 22χρονου Δημήτρη, ο οποίος τραυματιστηκε θανασιμα  σε τροχαιο στις 2 Ιουλιου. Ο άτυχος νεαρος μοτοσυκλετιστης, η οκογενεια του οποίου προχωρησε στη δωρεά των ζωτικών του οργανων, όταν ο μικρος έμεινε εγκεφαλικα νεκρος, ηταν εγγονος του αδερφου του αγνοούμενου σημερα Βαγγελη Τζουβελέκα.
” Το απογευμα της περασμενης Παρασκευής ειμασταν ολοι μαζι στο σπιτι μας και ο μπαμπάς μου επαιζε με τον 6,5 χρονων  γιο μου. Ξαφνικα ο μπαμπας μου πηρε το μηχανακι του κι έφυγε. Υποθεσαμε ότι θα πηγαινε σε καποιον  φιλο η στην αδερφη του, εκει όπου πηγαινε συνήθως.
Ενω εγω πήρα το παιδι μου και πηγα στην παιδική χαρα η μαμα μου,  ίσως απο διαισθηση,  αρχισε να ανησυχει κατα τις 7:30 . Εγω της έλεγα να νην ανησυχει γιατι ο μπαμπας οπου και να πήγε θα γυρισει σπιτι,  οπως γυριζε παντα.
Όταν λιγο μετα τις 8:00  γυρισα κι εγω με το παιδι μου απο την παιδικη χαρα , ο μπαμπας δεν ειχε επιστρεψει, τοτε αρχισα κι εγω να ανησυχω. Φωναξα τη γυναικα του ξαδερφου μου και αρχισαμε να τον ψαχνουμε στα μερη οπου συνηθιζε να περνα την ωρα του. Στον φιλο του, στην αδερφη του και στα χωραφια του. Μετα απο λιγη ωρα και αφου δεν ειχε γυρισει σπιτι μας, αποφασισα να παω στην Αστυνομια να δηλώσω την εξαφανιση του.
Η κινητοποιηση ολων των Αρχων και των εθελοντων ήταν αμεση και τους ευχαριστω απο καρδιας όλους.
Ενω τον ψαχναμε στη Γρα Λυγια στα χωραφια του, με ενημερωσαν απο την Αστυνομια ότι βρηκαν το μηχανακι του στην παραλια του Αλμυρου. Τοτε σκεφτηκα ότι μπορει να ειναι πνιγμένος. Τρεξαμε και βρηκαμε λιγο πιο περα στην αμμουδια, τα ρουχα του και τις παντοφλες του. Στην τσέπη του ειχε τον διακόπτη της μηχανης του.
Καναμε οτι μπορουσαμε εκεινη τη νυχτα να τον βρουμε χωρις να τα καταφερουμε”, μας λεει και βουρκωνει  η Εμμανουέλα Τζουβελέκα.
” Κάνω εκκληση σε οσους μπορουν,  να με βοηθησουν να βρω τον μπαμπα μου. Εστω και πεθαμενο, να ξερω οτι ειναι εκει και του αναβω ενα καντηλι. Οσοι εχουν σε αυτη την περιοχη ενα χωραφι,  μια αγροικια, ενα παλιο σπιτι, μια στερνα, να καμουν τον κοπο να κοιταξουν  μεσα στην περιουσια τους. Τους παρακαλώ πολύ…Η Ιεραπετρα εχει αποδειξει ότι στα δυσκολα μπορουμε να ειμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Τουλαχιστον να βρεθει σε οποια κατασταση κι αν ειναι.Μονο να ξερω που ειναι. Να τελειωνει αυτη η αγωνια που ζούμε τοσες μέρες.
Δεν ξερουμε αν ειναι στη θαλασσα η στην ξηρα… Αν ειναι νεκρος η ζωντανος…”, μας λεει δακρυσμενη η κορη του αγνοούμενου Ευάγγελιυ Τζουβελέκα, η Εμμανουέλα,  ενω συνεχιζει να ψαχνει στην παραλια και στον αφρο της θάλασσας, μήπως κάπου  τον εντοπισει.
Καποια  στιγμή βλέπει απο μακρια  καποιον που του μοιάζει να περπατει εκει που  σκαει το κύμα και να πλησιάζει προς το μερος της κι εκεινη  μονολογει…”Λες να ειναι αυτος;”
Οταν φτανει πολύ κοντα όμως, η Εμμανουλελα συνειδητοποιει οτι είναι απλά κάποιος ερασιτεχνης ψαρας με τον ίδιο σωματότυπο…αλλά δεν ειναι ο αγνοουμενος πατέρας της.
Η οικογένεια του Βαγγέλη Τζουβελέκα αποφασισε να τυπώσει αφισες με το  silver alert   και τη φωτογραφια του 81χρονου, τις οποίες τοιχοκόλλησε σε διαφορα κεντρικα σημεία,  μηπως τον έχει εντοπίσει καποιος και μπορει να δωσει κάποια χρησιμη πληροφορια.
    ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

admin

Μαχητική υποδοχή στην κα. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου – Δεν δεσμεύτηκε για καμιά πρόσληψη προσωπικού η Υπουργός

admin

Leave a Comment