Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πολάκης από Ιεράπετρα: «Τα νοσοκομεία της Κρήτης κινδυνεύουν να κλείσουν, εμείς θα τα στηρίξουμε»

Καταπέλτης ο Πολάκης κατά της κυβέρνησης – «Θα στηρίξουμε και πάλι το νοσοκομείο Ιεράπετρας και όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα του Σαββάτου στο ίδρυμα

Αιχμηρός κατά της κυβερνητικής Πολιτικής της Ν.Δ. στο χώρο της Υγείας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, δήλωσε κατηγορηματικά και ανέλαβε τη δέσμευση από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ότι μεταξύ των 10 πρώτων νομοσχεδίων που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση και θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάζει ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Εμείς», είπε χαρακτηριστικά, «την περίοδο 2015- 2019 παραλάβαμε τα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τον φτάσαμε το 2019 στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας το παραλάβαμε χωρίς αξονικό τομογράφο και το παραδώσαμε το 2019 με έτοιμο το διαγωνισμό για την προμήθεια του.. Προσλάβαμε 16 γιατρούς και άλλα 40 άτομα προσωπικό εντός μνημονίων. Στηρίξαμε αυτό το Νοσοκομείο για να συνεχίσει να υπάρχει, να λειτουργεί, να νοσηλεύει και να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής της Ιεράπετρας και ευρύτερα του Νομού Λασιθίου. Αυτό θα κάνουμε ξανά και αύριο μεθαύριο, που θα γίνουμε κυβέρνηση. Περάσαμε μια τριετία απαξίωσης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. με έναν ανεκδιήγητο διοικητή, που προσπάθησε δυο φορές ακόμα και την προμήθεια του αξονικού να σταματήσει. Παραιτήθηκαν πολλοί εργαζόμενοι εξαιτίας του.

Από τις δηλώσεις που έχει κάνει και ο Κ. Μητσοτάκης και ο Θ. Πλεύρης, για μια σειρά από Νομούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Νομός Λασιθίου είναι πασιφανές ότι θα κλείσουν τα Νοσοκομεία και θα τα μετατρέψουν σε Κέντρα Υγείας για να κάνουν οικονομίες κλίμακος.

Γι’ αυτό δεν τους νοιάζει η ενίσχυση του ΕΣΥ. Εγώ διατύπωσα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι εδώ σε αυτήν την περιοχή, όπως και σε άλλες περιοχές, όπου για λόγους ιστορικούς, γεωγραφικούς και συγκέντρωσης πληθυσμού, αναπτύχθηκαν κάποια Νοσοκομεία, εμείς θα τα στηρίξουμε, θα τα ενισχύσουμε και σε υποδομές και σε προσωπικό, γιατί αποτελεί πολιτική μας επιλογή, και στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων αλλά και τώρα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όπου φάνηκε η χρησιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θέλουμε να στηρίξουμε το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, να αυξήσουμε κατά πολύ τους μισθούς και τις αμοιβές των Νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, για να μπορέσουμε να ξανά φέρουμε πίσω τα παιδιά μας, γιατί χάνουμε μια γενιά ολόκληρη που φεύγει στο εξωτερικό.

Να μπαίνουν στο ΕΣΥ οι νεοδιορισμένοι γιατροί με μισθό 2.000 ευρώ και να φτάνουν με τις εφημερίες τις 3.500 ευρώ το μήνα. Πρόκειται για μια γενιά πολύ καλά σπουδαγμένων παιδιών και νέων ανθρώπων, που πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων, που στενάζουν από την ακρίβεια, από τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και που το κοινωνικό κράτος έχει απαραίτητο συστατικό του το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το οποίο στηρίζεται η ευάλωτη κοινωνία.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Νομό Λασιθίου θέλει κεντρικό το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Κέντρα Υγείας τα Νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας. Δε χρειάζεται να έχει κανείς IQ πάνω από 50 για να καταλάβει τι λέει και τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Στο όνομα του εξορθολογισμού, πρακτικά κλείνει δημόσιες δομές υγείας και αφήνει το χώρο ανοικτό στους ιδιώτες. Εδώ στην Ιεράπετρα εκτός από πολύ ισχυρή αγροτική παραγωγή έχετε και τουρισμό. Είναι πολύ ωραίο αν κλείσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και να γίνει Κέντρο Υγείας, ώστε να έρθει ένα ιδιωτικό τουριστομάγαζο Υγείας. Αυτό είναι το σχέδιο τους.

Αυτό το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. πρόσφατα και καταργεί το ΕΣΥ θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταργήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση . Δεν γίνεται να βγαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ και να προσφέρουν υπηρεσίες έξω από το Δημόσιο Νοσοκομείο, ούτε να μπαίνουν ιδιώτες γιατροί και να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας μέσα στα Νοσοκομεία. Αυτό θα καταργηθεί μαζί και με άλλους Νόμους. Έχουμε φτιάξει ένα δεκάλογο Νομοσχεδίων που θα καταργήσουμε, όπως είναι εκείνο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το Νόμο του ελαστικού ωραρίου εργασίας και της κατάργησης των υπερωριών και πάρα πολλά άλλα νεοφιλελεύθερα που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση.

Θα κάνουμε ότι κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης στηρίχτηκαν από την δική μας κυβέρνηση και σε εξοπλισμούς και σε λοιπές υποδομές και σε προσωπικό και σε επάρκεια υλικών και στην αποπληρωμή των χρεών που παραλάβαμε.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όταν αναλάβαμε εμείς χρωστούσε 1.136.000 ευρώ. Όταν το αφήσαμε το 2019 είχε ταμειακό διαθέσιμο ένα-δυο εκατομμύρια και μετά ήρθε ένας “τύπος” που έκανε τον αναπληρωτή διοικητή και άρχισε να κάνει το μαστροχαλαστή… Ευτυχώς έφυγε, αλλά από ότι βλέπω, θα παραλάβουμε πάλι κακομοιριά.

Τέλος να σας πω ότι θα ενισχύσουμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) γιατί θεωρούμε ότι είναι ο βασικός μοχλός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως και τα κέντρα υγείας αγροτικού και αστικού τύπου», μας είπε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, πριν αναχωρήσει από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τη Δημοτική Αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ»

admin

ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

admin

Συντάξεις: Έρχεται «Δώρο» Σε Χιλιάδες Συνταξιούχους. Ποιοι Θα Το Πάρουν

admin

Leave a Comment