Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πούτιν: “Δυναμιτίζει” διαπραγματεύσεις με Ζελένσκι: “Δεν μιλάω με ναρκομανείς και νεοναζί”

Ο Ρώσος Πρόεδρος – σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό – έκανε λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις της Δύσης.

«Προσπαθούν να μας κατηγορήσουν ότι χτυπάμε αμάχους, κατ’ εντολή της Δύσης», σημείωσε στο νέο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μην τους αφήνετε να σας χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινη ασπίδα», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τους Ουκρανούς.

«Καλύτερα να μιλήσουμε μαζί σας, να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με τα ναζιστικά τάγματα της κυβέρνησης του Κιέβου», πρόσθεσε – διαψεύδοντας τις προηγούμενες αναφορές για αναγνώριση της αρχής του προέδρου Ζελένσκι από τη Μόσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πουτίν εξήρε τον ηρωισμό των Ουκρανών στρατιωτών που υπεραμύνονται της πατρίδας τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί έχουν εικόνα «κινητοποίησης» στο Γκρόζνι – όπου χιλιάδες Τσετσένοι στρατιώτες, μέλη της Εθνοφρουράς, συγκεντρώνονται την ώρα που ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στα περίχωρα του Κιέβου.

Νέες κυρώσεις της ΕΕ: Στο στόχαστρο Πούτιν και Λαβρόφ

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ένωση – αλλά δεν πρόκειται να εκδώσει ταξιδιωτική απαγόρευση.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, «δεν θα υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον τους», καθώς «θέλουμε να διατηρήσουμε την πιθανότητα διαπραγματεύσεων ώστε να τελειώσει η βία στην Ουκρανία». 

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από τη βελγική πρωτεύουσα πως η ΕΕ θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο και στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα, είναι ο κ. Πούτιν και ο κ. Λαβρόφ, που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, να υποβληθούν σε αυστηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε προσερχόμενη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφή των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Πηγή: dikailogitika.gr

Related posts

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ

admin

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

admin

ΜΤΠΥ

admin

Leave a Comment