Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 Δεν πρόλαβε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας να  κλείσει ένα εξάμηνο με σχεδόν  πλήρεις εφημερίες  και έμεινε και πάλι ακάλυπτη, από τις αρχές του Ιούλη, γιατί ο ένας από τους  υπηρετούντες παθολόγους  έφυγε  για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ο ερχομός του νέου διευθυντή της Παθολογικής κλινικής κ Γιώργου Φυτρολάκη  και ενός δεύτερου παθολόγου στις αρχές του περασμένου Γενάρη , είχε αλλάξει την ψυχολογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς όλες οι κλινικές άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα και οι ασθενείς από την ευρύτερη Ιεράπετρα, είχαν σταματήσει για 6 μήνες τουλάχιστον,  να τρέχουν στον Άγιο Νικόλαο και στο Ηράκλειο , ακόμα  και για τα πιο απλά παθολογικά περιστατικά.

«Δυστυχώς από τις αρχές του Ιούλη ο παθολόγος κ Γιάννης Γεωργακάκης,  έφυγε όπως είχε δικαίωμα, για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Οι Παθολόγοι που μπορούν να κάνουν εφημερίες κρατούσαν την κλινική ανοικτή, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια τους . Από τις 20  όμως,  μέχρι τα τέλη του μήνα, δεν έχουμε παθολόγο που να μπορεί να μας καλύψει τις υπόλοιπες  εφημερίες», μας επιβεβαίωσε ο  αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Γιώργος Αρακαδάκης.

Οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και το πάγωμα όλων των διαδικασιών πρόσληψης νέου ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού, επιβάρυναν την κατάσταση, καθώς  με την αλλαγή της κυβέρνησης, απαιτείται κάποιος επιπλέον χρόνος, ώστε να ενημερωθούν όσοι απαιτούνται στην ιεραρχία του Υπουργείου Υγείας, για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες προσλήψεις.

«Πριν από μερικές μέρες μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας , να τους στείλουμε τις άμεσες ανάγκες που έχει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας σε ιατρικό προσωπικό.   Ζητάμε έναν μόνιμο παθολόγο να καλύψουμε το κενό που άφησε  ο κ. Γεωργακάκης, , έναν  επικουρικό παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν αναισθησιολόγο, έναν μικροβιολόγο και θέλουμε ακόμη να επαναπροκηρυχθεί η θέση του παιδιάτρου που απέβη άγονη προ καιρού. Αν  έρθουν αυτοί οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, λύνονται τα περισσότερα από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα», μας είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ Γιώργος Αρακαδάκης.

Πληροφορίες πάντως θέλουν το Σεπτέμβριο,  να αποχωρούν από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας   ένας ιατρός  ΩΡΛ  αλλά και μια ιατρός χειρούργος, που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι σε Δήμους του Ν Ηρακλείου.

Την πρόθεση τους να μετατεθούν σε άλλα Νοσοκομεία κοντά στον τόπο καταγωγής τους, έχουν εκφράσει γραπτά και προφορικά και άλλοι ιατροί άλλων ειδικοτήτων, οι οποία επικαλούνται προσωπικούς λόγους, για την αποχώρηση τους  από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τον  Λασιθιώτη υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή κ Γιάννη Πλακιωτάκη, οφείλουν στην κοινωνία της Ιεράπετρας, να λύσουν , τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το  μοναδικό Νοσοκομείο του Λασιθιώτικου Νότου, ξεκινώντας άμεσα από τις προσλήψεις του ιατρικού και του Νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτείται, για να μην ξαναγυρίσουμε σε ημέρες κινητοποιήσεων, όπως συνέβαινε πριν από  5-6 χρόνια.

Related posts

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών της Ιεράπετρας.

admin

ΥπΑΑΤ: 25 εκατ. ευρώ σε τεύτλα, θερμοκήπια Κρήτης, σιτηρά και βαμβάκια Έβρου, αλιείς

admin

1300 ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment