Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ FARMING ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BRANDING TRAVELING LOG IN SIGN UP Θεσμικά Μέχρι 50.000 ευρώ θα μπορεί να φθάσει το πριμ εξόδου των 55άρηδων

Πιθανή εφάπαξ ενίσχυση εξόδου µέχρι 50.000 ευρώ µε όρο πλήρη µεταβίβαση της εκµετάλλευσης σε νέους. Ανανέωση δυναµικού, ενσωµάτωση νέας τεχνολογίας και επικέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε προϊόντα υψηλής προστιθέµενης αξίας, συγκροτούν το πλαίσιο στο οποίο καλείται να κινηθεί τα επόµενα χρόνια η ελληνική γεωργία, πιθανότατα και ως ακρογωνιαίος λίθος του νέου οικονοµικού µοντέλου της χώρας.

Για το πώς θα γίνει αυτό, υπάρχουν τρόποι, αυτό που χρειάζεται είναι σταθερός σχεδιασµός και συνέπεια στους στόχους. Όπως έγραφε και την περασµένη εβδοµάδα στο πρωτοσέλιδό της η Agrenda, στις Βρυξέλλες δείχνει να ωριµάζει η ιδέα για ένα πριµ εξόδου αγροτών ηλικίας άνω των 55 ετών και µάλιστα µε γενναία εφάπαξ ενίσχυση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις θα µπορεί να φθάνει ακόµα και τα 50.000 ευρώ.

Το πώς ακριβώς θα οικοδοµηθεί αυτό το µέτρο µένει να φανεί στην πορεία, ωστόσο πληθαίνουν οι υποστηρικτές που προκρίνουν την ταυτόχρονη εφάπαξ ενίσχυση µε πλήρη µεταβίβαση των στοιχείων της αγροτικής εκµετάλλευσης (δικαιώµατα και γη) και τον συνδυασµό της παρουσίας του µεταβιβάζοντας σε έναν ρόλο mentoring, δηλαδή εκπαιδευτή του νέου κατόχου της φάρµας.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για την υιοθέτηση µιας τέτοιας λύσης, καθώς συµπίπτει µε την ψηφιακή επανάσταση στους αγρούς και την ταυτόχρονη στροφή της ευρωπαϊκής γεωργίας σε ένα µοντέλο διαχείρισης απόλυτα φιλικής προς το περιβάλλον και µάλιστα µε στόχο την παραγωγή αυθεντικών προϊόντων ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας.

Related posts

Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ˊΉΦΑΙΣΤΙΩΝΑˊˊ

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε. “ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ”

admin

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment