Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΣΙ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, όνειρα για ένα καλύτερο παιδαγωγικό σύστημα και πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των προληπτικών μέτρων  κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και της χρήσης της μάσκας από τους μαθητές που έδειξαν από την πρώτη μέρα ότι θέλει προσπάθεια για να τη συνηθίσουν και να τη χρησιμοποιούν σωστά, έγινε ο αγιασμός όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ν. Λασιθίου.

Στους περισσότερους μαθητές των Δημοτικών σχολείων οι υφασμάτινες μάσκες που τους μοιράστηκαν , έπεσαν πολύ μεγάλες ενώ αντίθετα  τα  πολυσυζητημένα «παγουρίνο» τους φάνηκαν πάρα πολύ μικρά.

Στο μεταξύ η  14η Σεπτεμβρίου του 2020 είναι ιστορική μέρα για τη μουσική εκπαίδευση στην Κρήτη και ιδιαίτερα για το Ν Λασιθίου, καθώς το τέταρτο Μουσικό Γυμνάσιο της μεγαλονήσου, εκείνο του Ν Λασιθίου , με έδρα στο Καβούσι της Ιεράπετρας, άνοιξε τις πόρτες του, σε ένα πανέμορφο κτήριο εντελώς ανακαινισμένο και σύγχρονο , για να υποδεχτεί τους πρώτους 28 μαθητές του.

«Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Ιεράπετρας για να ολοκληρωθούν στην ώρα τους όλες οι κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση του κτηρίου και να προμηθευτούμε τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα μουσικά όργανα του σχολείου και τους καθηγητές που θα διδάξουν, η πρόσληψη των οποίων ολοκληρώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου», μας είπε ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ Κώστας Αστροπεκάκης.

Τον αγιασμό του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος που  έδωσε την ευλογία του και μίλησε με λόγια αγάπης στα παιδιά.

«Σας εύχομαι από καρδιάς καλή, ευλογημένη και γόνιμη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο», τους είπε μεταξύ άλλων.

«Είναι ημέρα χαράς σήμερα γιατί ανοίγει ένα σχολείο . Είναι ημέρα δημιουργίας και τα καλύτερα έρχονται», μας είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Μανόλης Καρτσωνάκης.

«Είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών πολλών   παραγόντων. Του Δήμου , της περιφερειακής Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του διευθυντή του Μουσικού σχολείου, του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου της τοπικής κοινότητας, ώστε να είμαστε σήμερα με τους πρώτους μαθητές μας στα δυο πρώτα τμήματα που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους 28 μαθητές .

Το σχολείο ξεκινά με πολύ καλές προϋποθέσεις, το στηρίζουμε όλοι καθώς και οι αυτοδιοικητικές Αρχές», πρόσθεσε ο κ Καρτσωνάκης.

Ο βουλευτής Λασιθίου κ Μανόλης Θραψανιώτης έδωσε το «παρών» στον αγιασμό του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

«Είναι σημαντική η σημερινή μέρα για το Νομό μας. Για να λειτουργήσει ένα σχολείο θα πρέπει πρώτα να ιδρυθεί και η απόφαση ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου στο Ν. Λασιθίου ήταν  απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρώην υπουργού Παιδείας του Κώστα Γαβρόγλου. Ελπίζω ότι η  σημερινή κυβέρνηση θα κατανοήσει και την ανάγκη λειτουργίας των νεοϊδρυθέντων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λασιθίου, που θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας», κατέληξε ο κ Μανόλης Θραψανιώτης.

Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης μίλησε στους συγκεντρωμένους μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για τον αγώνα όλων εκείνων που βοήθησαν στο να ξεκινήσει στην  ώρα του και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τη λειτουργία του το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος σήμερα. Ο αγιασμός του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι Ιεράπετρας, δικαιώνει όλους εκείνους που βοήθησαν  στο να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα ιδιαίτερα η λειτουργία του. Περάσαμε πολλές δύσκολες καταστάσεις, υπήρχε όμως θέληση και δυναμική διεκδίκηση από όλους μας και τελικά τα καταφέραμε να λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τη μελέτη  και να ξεκινήσουμε την ανέγερση ενός νέου κτηρίου το οποίο θα στεγάσει και το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Εφέτος στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου έχουν έρθει παιδιά από ολο το Νομό  και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω  όλους τους  συναδέλφους μου δημάρχους οι οποίοι βοήθησαν τη δική μας προσπάθεια.

Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί για τη χρηματοδότηση  του κτηρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Λασιθίου στο Καβούσι και πάνω σε αυτό έχει δεσμευτεί ο κυβερνητικός βουλευτής και υπουργός Ναυτιλίας κ Γιάννης Πλακιωτάκης», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ CARNIVAL RUN ΚΑΙ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ… ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΤΙ

admin

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

admin

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για άλλη μια φορά ο Α. Πανταζής

admin

Leave a Comment