Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Σειρά για πληρωμή παίρνουν de mininis ανθέων, υπόλοιπα ενιαίας 2019

Με τις πιστώσεις για την εξόφληση της Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2019 σε εξέλιξη, σε τροχιά πληρωμής φαίνεται πως μπαίνουν και τα de minimis των παραγωγών ανθέων, λόγω covid-19.

Με τις πιστώσεις για την εξόφληση της Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2019 σε εξέλιξη, σε τροχιά πληρωμής φαίνεται πως μπαίνουν και τα de minimis των παραγωγών ανθέων, λόγω covid-19.

Το δρόμο της πληρωμής ανοίγει και εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα de minimis ανθέων, στην οποία αναφέρονται ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 626/123515/14-5-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄1932/20-5-2020), το ελεγκτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς – Tμήμα Λειτουργίας Αγοράς, ορίζεται αρμόδιο για τον έλεγχο και την έγκριση (αναγνώριση και εκκαθάριση) της πληρωμής των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στα πλαίσια εφαρμογής της C(2020) 1863 final ανακοίνωσης της Επιτροπής σύμφωνα με τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρωτικό έλεγχο στην κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των στοιχείων των αιτήσεων της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το έτος 2019. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να πραγματοποιούν τον έλεγχο και την έγκριση της πληρωμής (αναγνώριση και εκκαθάριση) και υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ που κατέχουν κωδικό ελεγκτή ανεξαρτήτως της οργανικής μονάδας που υπηρετούν.

Τα 10,9 εκατ. ευρώ αγγίζουν τα de minimis των ανθοπαραγωγών

Η έγκριση πληρωμής διενεργείται στο σύνολο της Επικράτειας ή ανά Περιφερειακή Ενότητα ή Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και παρτίδα βάσει φακέλου πληρωμής, ο οποίος περιλαμβάνει κατά περίπτωση: 1. τη συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής (υπόδ. 1) 2. την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής (υπόδ. 2).

Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα, δηλαδή τις επόμενες ημέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ σβήνει παλιές εκκρεμότητες για το έτος 2019 που περιλαμβάνουν υπόλοιπα ενιαίας, συνδεδεμένες, ειδική βάμβακος κ.λπ.

Δείτε την εγκύκλιο για τα άνθη πατώντας εδώ

Μπίκας Αλέξανδρος

Related posts

Θετικός στον Κορωνοϊό 62χρονος στην Ιεράπετρα – Στην Κλινική Covid με ήπια συμπτώματα

admin

Τι ώρα γίνεται η αποκαθήλωση;

admin

Πρθ: «Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης από το βήμα της 20ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Ξεναγών που γίνεται στο Ηράκλειο.

admin

Leave a Comment